Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Έρχεται ο "εκπαιδευτικός" Καλλικράτης


Σε λογική Καλλικράτη μπαίνει και η εκπαίδευση, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει συγχωνεύσεις και στο χώρο της Παιδείας. Οι αυτές προτάσεις του ΥΠΕΠΘ θα σταλούν στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, πέρα από τις συνενώσεις όμορων σχολών ΑΕΙ η ΤΕΙ η και μεταξύ τους, στο νέο εκπαιδευτικό σχεδιασμό είναι η συγχώνευση των γραφείων εκπαίδευσης αλλά και σχολικών μονάδων.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Λιγότερα γραφεία εκπαίδευσης ισοδυναμεί με λιγότερο προσωπικό αλλά και προισταμένους.
Αντίστοιχα λιγότερες διευθυντικές θέσεις θα προκύψουν από τη συνένωση σχολικών μονάδων.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τις 3 διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία ( Σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Αμφιλοχία αντίστοιχα). Επίσης με τις συνενώσεις σχολικών μονάδων τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, διότι οι υπάρχουσες σχολικές μονάδες εντός πόλεων ήδη φιλοξενούν πάρα πολλούς μαθητές.
Το ζήτημα είναι περισσότερο τα μικρά περιφερειακά σχολεία. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν οι καταργήσεις μικρών σχολείων θα είναι εξίσου ζημιογόνες και οικονομικά ( για τα παιδιά θα είναι σίγουρα), καθώς θα υπάρξουν πολλαπλά έξοδα μετακίνησης προς στα κεντρικά σχολεία που θα υποχρεωθούν να φοιτήσουν και τα οποία απέχουν ακόμα περισσότερο από το τόπο κατοικίας τους.
Το καίριο βέβαια ζήτημα δεν είναι άλλο από τις πανεπιστημιακές σχολές και τα ΤΕΙ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε όλη την Ελλάδα θα απομείνουν τα μισά σχεδόν Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα .
Αυτόματα δημιουργούνται ζητήματα με το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τι θα γίνει αν όλα αυτά "ισχύσουν κατά γράμμα;
Αν μείνουν λοιπόν τα μισά ΑΕΙ και ΤΕΙ, το ευτυχέστερο σενάριο θα ήταν να συνενωθούν έστω το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος που έχει έδρα το Αγρίνιο με το ΤΕΙ Μεσολογγίου, μιας και ο νέος νόμος επιτρέπει τη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος αρμόδιος και κυρίως ας ληφθεί η ανάλογη δράση πριν είναι πολύ αργά..

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ναρκωτικα περνετε;
συνχωνευση AEI και TEI..

μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ καλα τι λετε!υπαρχει περιπτωση να περαση αυτο!εκτος το οτι ολοι ειναι εναντιον της κυβερνησης θελουν να τους κινηγανε οι φοιτητες???ο ενας πηγε τεχνικο ο αλλοσ ενιαιο η ακομα κ αυτος που πηγε ενιαιο κ περασε σε τει σιγα τα μαθηματα που εκανε!το μονο καλυτερο που εκανε κ δεν εκανα εγω π.χ. και αυτο οφειλετε στο οτι το πανεπιστημιο δεν εχει υποδομες ειναι τα εργαστηρια(δεν εγιναν σωστα),σε αντιθεσημε τα τει μεσολογγιου!τωρα τι λεμε αυτα ειναι σεναρια φαντασιας που μονβο στην ελλαδα μπορει να γινουν...............ταπεινος φοιτητης!!!:)

Ανώνυμος είπε...

vlaxoi pou 8elete kai sxoles stis poleis sas xwriates!!!

Ανώνυμος είπε...

04.51..
ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΣ ΤΟΤΕ???!!!...

Ανώνυμος είπε...

Συγχωνευση ΑΕΙ με ΤΕΙ σε ένα Πανεπιστήμιο που θα έχει και ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνει ωρε...Διαβάστε καλύτερα!....Einstein

Ανώνυμος είπε...

oyst pritsapidoyles poy thelete na sygxoneysete to tei mesologgioy poy exei 30 xronia leitoyrgias me to mi aytonomo panepistimio poy exei vlaxoparagogikes sxoles..artemis

Ανώνυμος είπε...

Εσείς δηλαδή που κόπτεστε για το ΤΕΙ προτιμάτε να πάτε στη Πάτρα και το ΑΕΙ στο Αγρίνιο στα Γιάννενα;

Ανώνυμος είπε...

4:51. As eixes ta kotsia na perasis NTUA paliokaragiozi teneke. Afou den ta exeis xestravosou kai pare to ptixio sou (an to paris)- kai poli sou einai- kai kane toubeki, gege?

Ανώνυμος είπε...

4:51. anikane artemis, oso tha spoudazis na thumase oti apo ta ar...dia mas kratiese. An de goustaris mazepse ta bogalakia sou kai dromo, giati emeis edo kati tetoious san esena tous tarazoume stis karpazies mexri na ginoune anthropoi pera apo to oti eimaste alergikoi stous mal...kes, stous pseftomages, stous dhthen kai stous KARAGIOZIDES apo tis VERSALIES, gege? ..

Ανώνυμος είπε...

εσυ που μιλάς για βλάχους απο ποιό χωριό ειναι οι γονείς σου? αντε το παίζετε ολοι Αθηναίοι και το κακό ειναι οτι πολύ λίγες συνοικίες της Αθήνας μπορούν να συναγωνιστούν το Αγρίνιο σε οποιοδήποτε τομέα ιδίως στην πολιτιστική κίνηση και τη καθαριότητα.Οπότε λοιποί βλαχόβλαχοι μαγκίτσας μονο σε χωριουδάκια τύπου Μεσσολόγγι και οχι εδώ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ VLAHE!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΕΙ ΜΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ Τ.Ε.Ι

Ανώνυμος είπε...

δεν ντρεπεστε ρε σκατοβλαχοι που θα μας πειτε οτι πολυ λιγες συνοικιες της Αθήνας συναγωνίζονται το αγρινιο;
Τι να δούμε ρε στο αγρινιο ; τα θεατρα που έχετε ,τους κινηματογραφους ή τη νυχτερινή ζωή; για ποιά πολιτιστική κίνηση
μιλάτε ρε βλάχοι ; είστε στα καλά σας ή σας πείραξε ο ήλιος που θέλετε συγχώνευση των ΑΕΙ με τα ΤΕΙ ;
Φτιάξτε πρώτα καμμια σοβαρή σχολή και μετά τα ξαναλέμε .
πρόβατα....

Ανώνυμος είπε...

νώ εσύ ρεχαζοπρωτευουσιάνε πες μας ένα καλό μόνο απο την σκατοαθήνα σας και στην τελική αν δεν γουστάρεις μαζεψέτα και ξεκουμπίδια

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχιορίτζιναλ ΑΘΗΝΑΙΟΒΛΑΧΟΒΛΑΧΕ Αργυρούπολη,Καρέας,Βυρωνας,Χαιδάρι,Νεα Ιονία,Καματερό,Περάλωνα,Χολαργός και πόσες ακόμα θες να σου αναφέρω??Σε τι μπορούν να συγκριθούν με το Αγρίνιο??? ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.Αντε τωρα στο χωριό του πατέρα σου να το παίξεις Αθηναίος(ποσο κπμπλεξικοί και βλάχοι ειστε τελικά??)γιατί εδώ δε σε παίρνει...μικρό μου κατσικάκι.


ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Υγ-Εντωμεταξύ πολύ γέλιο εχει οταν βλέπεις πως μιλάνε οι γονείς των "Αθηναίων" (απο Καρδίτσα,Καλαμάτα,΄Τρίπολη και πάει λέγοντας) σπίτια τους.Μάλλον απο αντιδραση στην καταγωγή σας παίζετε το ρόλο του Αθηναίου...λές και η Αθήνα μετράει σαν αστικό κέντρο τρομάρα σας...
ΥΓ-Επίσης να πώ ΟΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ.Απλά σκληρές νυξεις σκληρές απαντήσεις...

Ανώνυμος είπε...

τι να δούμε ρε βλάχοι στο χωριό σας ; εεεεεεεεεεεεε;;;;
τα γιδια ; τα προβατα ;
δεν έχετε ουτε ενά κέντρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης .
μόνο κάτι παλια ουζερί που βρωμάνε από τα χνωτα σας .
και μιλάτε εσεις για βλάχους , που οπου και να πάς ακούς " ουιιι , ρε φουλημ , ουαααα , πρρρτ σαλάγατα"
ειστε τσοπάνηδες , αμόρφωτοι και άξεστοι.
Ελάτε στην Αθήνα να γνωρίσετε τον πολιτισμό γίδιαααααααααα !!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάνω μια διατριβή στη σχολή μου και πρεπει να παρω το πτυχίο να ρωτησω κάτι ρε παιδια , εσεις εδω στο αγρινιο σιγουρα θα ξερετε:
Μια προβατίνα πόσες φορές την εβδομάδα την αρμέγουμε ;
Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας το συντομότερο .

σπουδαστης εξ Αθηνών

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μυρίζει μεσσολογγιτόβλαχους ΨΑΡ ΜΣΟΥΛΟΥΓΓΑΚ και ΚΝΟΥΠ το πόστ αλλά ας ταπώσουμε τους δήθεν Αθηναίους για άλλη μια φορά

1/Πόσες φορές αρμεγμα τη μέρα? Ξερει να σου πεί ο πατέρας που αρμεγε γίδια στο χωρίο του αλήθεια ποιό ειναι???Μήπως το Μεσσολόγγι?
2/Διδακτορική διατριβή το βρήκαμε τωρα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ διδακτορικό.ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ο σχεδιασμός αυτός.
3/Ελα Αθήνα να δείς τον πολιτισμό... ΩΧ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΤΥΡΟΒΛΑΧΟΣ ΕΙΣΑΙ???αφού θεωρείς την Αθηνα κέντρο πολιτισμού!!!Μάζεψε λεφτά να πάς κανα εξωτερικό γιατί οι μόνες συγκρίσεις σου θα είναι το χωρίου μικρό και μεγάλο(Αθήνα=χωριό)και ο καθένας θα καταλαβαίνει ποσο βλάχος εισαι.Τωρα για κέντρα διασκέδασης και ουζερί δεν απαντάω αν δεν ησουνα βλάχος θα είχες δεί και τα υπόλοιπα...Θεατρικό εργαστήρι,εικαστικά,σχολές φωτογραφίας,μεγάλη ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων,λέσχες ανάγνωσης κ.τ.λ

ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαστή εξ Αθηνών για κοίτα παλιά φωτογραφικά αρχεία της δεκετίας του 60 με τα πρόβατα να σουλατσάρουν στη Β.Σοφίας και τις στάνες στους Αμπελοκήπους(δεν κανω πλακα)!!!ε ρε γέλιο.ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙ απο την ανω ποταμιά αλλά και απο Αθηνα γέννημα θρέμμα το ιδιο κάνει.Οποτε οι γονείς σου θα ξέρουν να σου πούν για τη διατριβή σου και πες τους να σου εξηγήσουν γιατί είσαι βλάχος και χωριάτης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΟΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΠΛΗΚΤΟΙ.
ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ , ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΡΥΝΕΙΟΙ, ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ,ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ,ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ....
ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΣΑΣ ΠΝΕΥΜΑ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ .

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι μπορεί να λέτε για τα δικά σας αξιοθέατα αλλα και πάλι, ως τυφλοί και ατομιστές που είστε δεν έχεται εκτιμήσει και τα δικά μας.
Τι μου λες ρε μεγάλε τώρα εμένανε εικαστεικά και σχολές φωτογραφίας... εδώ μιλάμε για πραγματικό πολιτισμο.Εχετε εσείς κέντρα λόγου και τέχνης, πινακοθήκες και τόσα γήπεδα, τα οποία μας παρέχουν ψυχική και σωματική υγεία;;;;;!!!!!
Α, επιπλέον το καλοκαίρι μην έρχεστε για μπανάκι στην τουρλίδα-καθήστε στα σπίτια σας. Και όσον αφορά το φτωχό χωριό σας, συγκρίνεται μόνο με τις μικρές φτωχές πολιτείες του Ιρακ.Μην πάτε λοιπον κόντρα γιατί μετά απο όλες αυτές τις συζητίσεις όλοι γνωρίζουν το φτωχό επειπεδό σας και το ποσο πολύ έχετε ξεπέσει.Επείσης και εγώ θα ήθελα να υποστηρίξω τους φίλους μας τους φοιτητές που σας έχουν καταλάβοι ρε τσοπαναρέοι! << Φουλη μ' σαλάγατα!>>Μορφοθείτε λοιπόν πρώτα και μετά μιλήστε μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΨΑΡΟΒΛΑΧΟΙ(Πως ψαρώνεται ετσι λογικό βέβαια θα μου πείς λόγο ψαριομυαλιάς)μια ειστε φοιτητές μια απο μακρυνεία και εγω δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτείτε..

Λοιπόν εχουμε και λέμε ΨΑΡ,ΤΙΙ(Τ.Ε.Ι.) ΚΝΟΥΠ,ΜΣΟΥΛΟΥΓΓΑΚ,ΖΗΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΛΟΓΓΙ.Πόσο αξιόλύπητοι είστε?? χα χα.


ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μεσσολογγίτες στικρικώνια(What is this?) υποκρίνονται τους φοιτητές ....για άλλη μια φορά το οσκαρ βλαχιάς και πονηριάς ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

εντάξει παιδιά !!! Μας καταλάβατε!
μια πλάκα κάναμε . Μη το παίρνετε στα σοβαρά!
Του Αη Συμιού σας περιμένουμε για ουζακι και υποσχόμαστε να μην σας ξαναπειράξουμε!!
Και το καλοκαίρι όλοι μαζί τουρλίδα για μπάνιο !

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑ.