Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νιας


Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νιας, με τη συμμετοχή των Δ.Σ. των σωματείων-μελών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Απριλίου, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, μετά και την ανακοίνωση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας, κατόπιν των «συστάσεων και των επιταγών» του ΔΝΤ-ΕΚΤ και Ε.Ε., που μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μικρομεσαίους και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον χιλιάδων επαγγελματοβιοτεχνών.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάνος Ράπτης έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ πολλά μέλη του Δ.Σ. και των σωματείων εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αρχή την γενική απεργία της Τετάρτης 5 Μαΐου, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΕ.

Ακολούθησε συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή, αφού όπως τονίστηκε μόνον μέσα από ενωτικό και μαζικό αγώνα μπορεί να σταλεί ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης και της κοινωνικής αντίδρασης που προκαλούν τα νέα μέτρα.

Τώρα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης και οι παραγωγικές δυνάμεις να ορθώσουν το ανάστημα τους για Δομικές αλλαγές του Κοινωνικού και Οικονομικού οικοδομήματος στην Ε.Ε.

  • Ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Όχι στην υποβάθμιση του.
  • Οι μικρομεσαίοι όταν χάνουν την δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας
  • Ο δε Ασφαλιστικός τους οργανισμός ο ΟΑΕΕ είναι ο πλέον “ριγμένος” στην χώρα.
  • Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη.
  • Ένα Σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.

Αγρίνιο, Μπαϊμπά 27 - 30100, τηλ.- fax : 26410-22713 , email: oebeait@otenet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΑ 110 ΔΙΣ Ο ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΡΥΦΑ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑ 10 ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΡΕ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΗ ΨΕΥΤΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΛΕΓΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ; ΟΥΣΤ ΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.

http://www.youtube.com/watch?v=wOfOqjrzO2o&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Του Στέφανου Αντωνόπουλου
Δημοσιογράφου

"Η Υπουργός Παιδείας απόψε στις 22:00 στη ΝΕΤ στην εκπομπή Προσκήνιο". Αυτό είναι το γραπτό sms που φεύγει σε κινητά όχι μόνο δημοσιογράφων αλλά σε λίστες χιλιάδων κινητών εκπαιδευτικών με αποστολέα το "YP_PAIDEIAS", δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας.
Θα μας απαντήσει άραγε ποτέ η με ύφος 100 καρδιναλίων κυρία Διαμαντοπούλου που υποτίθεται ότι κόπτεται για τις περικοπές δαπανών στο Υπουργείο της, για ποιο λόγο διαφημίζει την...


αποψινή της παρουσία στη ΝΕΤ μέσω του Κέντρου μηνυμάτων του Υπουργείου Παιδείας;
Για ποιο λόγο είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σε τέτοια κρίση να πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι τη ρεκλάμα της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία θα έπρεπε άμα ήθελε να ενημερώσει τους ψηφοφόρους της να βάλει το πολιτικό της γραφείο να τα πληρώσει!