Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Κατανομή κονδυλίων για το σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών: Τα λιγότερα στον μεγαλύτερο σε έκταση νομό!


"Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων , των ΤΕΔΚ, πυροσβεστικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ικανοποιητική ετοιμότητα σε όλους σχεδόν τους τομείς πυροπροστασίας και τονίστηκε η ανάγκη καλύτερης αλληλοενημέρωσης ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι επεμβάσεις από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Παράλληλα , με απόφαση του κ. Αποστολόπουλου, συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο διάθεσης και χρηστής διαχείρισης των κονδυλίων για την πυροπροστασία στους Δήμους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημάνθηκε, καλύτερος τρόπος είναι η πρόληψη και τούτο η ευθύνη ανήκει στους Δήμους τις Κοινότητες και τις Νομαρχίες, που πρέπει έγκαιρα να καθαρίσουν δρόμους και δασικές εκτάσεις, σημεία τα οποία αποτελούν σοβαρές πηγές πιθανών πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν περίπολα τα οποία θα εποπτεύουν σε 24 ωρη βάση και αποτελούνται από πυροσβέστες, στρατιώτες, αστυνομικούς και εθελοντές πολίτες οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο τόσο της πρόληψης όσο και της κατάσβεσης.

Για την πυροπροστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διατίθενται για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (1-5-10/ 30-10-10) 1.800.000 ευρώ τα οποία θα κατανεμηθούν, στους δήμους, ως ακολούθως: Νομός Αιτωλοακαρνανίας 556.000, Αχαΐας 637.000, Ηλείας 633.000.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ευθύνη των δήμων στα όρια των οποίων υπάρχουν οργανωμένες ή ανεξέλεγκτες χωματερές όπου τονίστηκε και η νομική ευθύνη των Δημοτικών Αρχών."
Υ.Γ: Στην Αιτωλοακαρνανία των 250.000 κατοίκων και έκτασεως 5.465 χλμ.² ( ο μεγαλύτερος στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος) τα πιο λίγα λεφτά..Εύγε!
Ένα δείγμα του τι σημαίνει..Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιαννακά Σοφία είπες τίποτα στη συνέντευξη στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ Αιτωλών και Ακαρνάνων? Κάτι διαβάσαμε ότι μόνο όσοι είχαν συμφέρον ήθελαν νέα περιφέρεια.
Έλα κάτω για γιαούρτωμα και εσύ και ο Κουρουμπλής και ο Κοιμήσης και όσοι είχαν συμφέρον να μην αλλάξει η περιφέρεια.
Εσείς είστε ρε απαράδεκτοι πολύ επιεικώς που θέλετε το καλό του τόπου? Όχι μαύρο δστις εκλογές, αυτό είναι δεδομένο, αλλά γιουχάισμα, γιαούρτωμα, αυγά ντομάτες όπως γράφουν και μερικοί άλλοι. Το σόου τώρα θα αρχίσει κύριοι και κυρίες τίποτα. Είστε ένα τίποτα που σας φέρνουν φυτευτούς στο νομό ρε Κολωνακιώτες της κακιάς ώρας.
Αυτό είναι ένα δείγμα με τις κατανομές κονδυλίων για την πυροπροστασία. Άλλο τρανό παράδειγμα με το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό. Οι φορείς της Ηλείας το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ. Το ακούς κυρία τίποτα και κύριοι τίποτα που θέλατε για συμφέρον την ίδια περιφέρεια? ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ. Τί τους νοιάζει τους Αχαιούς και τους Ηλείους για τον Αμβφρακικό. Είμαστε μια περιφέρια ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩς ΑΚΡΟΒΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Και τόσα χρόνια είμαστε η μαιμού που της έχουν με σχοινί μια κρεμασμένη μπανάνα οι Αχαιοί και με το που πάμε να την αρπάξουμε μας μαστιγώνουν και κοροιδεύουν. Αυτό γίνεται.
Ξεφτίλες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ..ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑ ΤΡΙΑ...ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ.
ΑΝ ΠΗΓΑΝ ΑΠΛΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ,ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ !

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΣΠΑ μέχρι στιγμής έχει 0% απορροφητικότητα, ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει.
Οι δικαιολογίες ότι δε γίνονται αλλαγές στις περιφέρειες λόγω ΕΣΠΑ είναι για μικρά παιδιά.
Κάποιοι κοροιδεύουν το λαό και στην προκειμένη περίπτωση η Γιαννακά νομίζει ότι είναι εξυπνότερη από τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας που ζητούν επιτακτικά περιφέρεια Δυτικής Στερεάς.

Ανώνυμος είπε...

Θα επρεπε καποτε να αναρωτηθούμε για τα αίτια της κακοδαιμονίας, της υπανάπτυξης και του μαρασμού της περιοχής. Δεν είναι το μεσολόγγι αυτό που κάνει τη ζημιά ούτε η πάτρα. Το εφετειο δεν χάθηκε από τα αστεία επιχειρήματα των μεσολογγιτων ή την υπονόμευση της πάτρας και μόνο. Χάθηκε πρώτα και κύρια όπως και τόσα άλλα πράγματα από την ανικανότητα, την αδράνεια, την άγνοια και τον γλυφτοπαραγοντισμό των δικών μας τοπικών παραγοντίσκων που ευθυγραμμίζονται με το καλυτερα πρωτος στο χωριό παρα τελευταίος στην πόλη. Χάθηκε, από την επαρχιώτικη νοοτροπία του αγρινιώτη πολίτη που δεν διεκδίκησε ποτε, δεν ασχολήθηκε ποτε σοβαρά με τον τόπο του και τον κόσμο, που πελατώθηκε στα λαμόγια της εξουσίας για να καλύψει έστω μια λακουβα εξω απ το σπιτι του ή να διορίσει κανα βλαστάρι στο δήμο και στη νομαρχία με δημαρχαίους και πολιτευτάδες, που δεν οργανώθηκε ποτε ο ίδιος σε κανενα σχήμα διεκδίκησης, που αφήνει άλλους να βγάλουν το φίδι απ την τρυπα, που η ενασχόλησή του με τα πολιτικά στην καλυτερη φτάνει μέχρι τα ασύντακτα μανιφεστα της γιαννακα, την καπέτα του μωραίτη, το χαμόγελο του σταμάτη, τα γελοία πρόσωπα και τις καρέκλες στο πασοκ και τη ΝΔ.. Δεν είναι τυχαίο που σαρώνει ο δικομματισμός και η τοπική διαπλοκή εδώ. Γραμμένους μας έχουν. Μας ξέρουν, δεν μας φοβούνται και ούτε μας σέβονται. Δεν μας φταιει κανείς. Όσο η κοινωνία απουσιάζει από το σχεδιασμό του μέλλοντός της το όνειρο ενός καλύτερου, προκομένου και ομορφότερου τοπου θα μενει μεταξεταστέο..

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω με τον-την 7.23 σχεδον απόλυτα!!! Όσον αφορά στο θέμα της ανάρτησης για την κατανομή κονδυλίων νομίζω πως υπερβάλουμε λίγο γιατί:
1)δεν απέχουν πολύ τα νούμερα και 2)αν δούμε τις καταστροφές που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια στους 3 νομούς από φωτιές, θα διαπιστώσουμε πως εδώ σαφώς οι κίνδυνοι είναι λιγότεροι.
Β.Α.Π