Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Εμπλοκή στην Ιονία Οδο;

Ένα άρθρο που θα συζητηθεί δημοσιεύει το isotimia.gr, το οποίο καταγράφει δίνει εικόνα αποχώρησης ξένων εταιρειών από συγχρηματοδοτούμενα έργα. Συγκεκριμένα μιλάει για μετόχους σε έργα που είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από την Ελλάδα.
Στα έργα αυτά η εν λόγω ιστοσελίδα συγκαταλέγει και την Ιονία Οδό. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Το δυσάρεστο κλίμα στα μεγάλα οδικά έργα επεκτείνεται και στους άξονες Ιόνια Οδός και Ε65 (Κεντρικής Ελλάδας), καθώς οι Ισπανοί της Ferrovial επιδιώκουν να αποχωρήσουν από τις κοινοπραξίες. Τα δύο έργα ανατέθηκαν σε κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Ferrovial, η επίσης ισπανική ACS και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι Ισπανοί είχαν από τους πρώτους μήνες σοβαρές τριβές με την ελληνική πλευρά. Πρόσφατα η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιβεβαίωσε πως η Ferrovial (συμμετέχει μέσω της θυγατρικής Cintra που εξειδικεύεται στις συμβάσεις παραχώρησης) πρότεινε να αγοράσουν το ποσοστό της. Η πρόταση δεν ευδοκίμησε, επειδή, κατά πληροφορίες, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο τίμημα. Άγνωστη παραμένει η στάση του έτερου ισπανικού ομίλου, της ACS, η οποία επίσης είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την πορεία, κυρίως της Ιονίας Οδού η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε Αιωνία Οδό εξαιτίας των καθυστερήσεων."
Αν όλα αυτά ισχύουν, ελπίζουμε να βρεθεί το συντομότερο η χρησή τομή. Αλλιώς το τρένο της ανάπτυξης έχει ήδη πια χαθεί..

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο καλό επί ΝΔ ήταν προχωρούσαν ταχύτατα οι οδικοί άξονες. Ολοκλήρωση Εγνατίας και μάλιστα στα πιο δύσκολα τμήματα σήραγγες,γέφυρες, Έναρξη Ιόνιας,Μαλιακός,Ολυμπία Οδός,Κάθετοι άξονες Εγνατίας,Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα, κύρωση Αμβρακία Άκτιο.
Το γνωστό ΠΑΣΟΚ έρχεται να μας θυμίσει τα παλιά με τις παρακάμψεις Αγρινίου τυφλές, Εγνατία οδο σε 20 χρόνια ούτε μισα χιλιόμετρα και αυτά σε έυκολα πεδινά τμήματα και τίποτάλλο. Αυτά για να μην ξεχνάμε.
Κατά τα άλλα λαμόγια όλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΙΟΝΙΑ ΜΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ????? ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

εεεεεε βέβαια αφού επι ΠΑΣΟΚ κατασκευαζόταν επι τόσα χρόνια ο δρόμος ήρθε η ΝΔ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ..... ΜΈΝΩ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΧ ΟΤΙ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΒΕΡΟΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ ΕΓΚΙΑΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2005(ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΙ ΤΟ 2004 ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΝΔ) ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΕ Βεροιώτη. Άσε τώρα, το ΠΑΣΟΚ είχε κατασκευάσει κάτι τμηματάκια εύκολα πεδινά στη Βέροια,Θεσσαλονίκη,Καβάλα που είναι πανέυξκολα. Τα δύσκολα και πανάκριβα σήραγγες κοιλαδογέφυρες στη Θεσπρωτία,Μέτσοβο,Γρεβενά και ένα σωρό άλλα σε 5 χρόνια τέλεισαν . Επί 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ κατασκεύαζε. Δε ντρέπεσαι να λες παπαριές?

Ανώνυμος είπε...

11.07 ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΝΔ.Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΝΔ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΠΕΡΙΣΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΟΜΩΣ Ή ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΕΑΘΗΝΑΙ"?

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά το γρήγορα δεν παίζει κανένα ρόλο.Όλα είναι φτιαγμένα με προχειρότητες!Στο τμήμα της Εγνατίας στο Μέτσοβο είχαν ξεχάσει να βάλουν τα καπάκια από τα φρεάτια για να εγκαινιάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν!!!Και τα ατυχήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο.Και το κορυφαίο είναι ότι τα Parking είναι ελάχιστα (βλέπε εξωτερικό) όπως έπίσης ότι δεν υπάρχουν βενζινάδικα!!!Τι να λέμε τώρα!Αυτός και αν είναι σχεδιασμός δρόμων!!!Μετά βγαίνουν και μιλάνε για δρόμους ευρωπαϊκών προδιαγραφών!Ντροπή!Απλά σε τελική ανάλυση είναι πιο εξυπηρετικοί και ασφαλέστεροι,αλλά έχουν πληρωθεί πολύ παραπάνω απ' όσο θα χρειάζονταν για να κατασκευαστούν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝΕ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ Κ ΗΡΘΕ Η ΝΔ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟ Κ ΝΑ ΚΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ?

Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ(ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΜΙΣΟΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΟΙ ΠΑΣΟΚ Κ ΤΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Η ΝΔ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ Κ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ(ΣΤΟ ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ ΟΛΑ)...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ Τ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ

Σ.Π.-ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

αλλα μονο το πασοκ ξερει να παιρνει μιζες! ειναι μακραν μπροστα

Ανώνυμος είπε...

Pasoke leei o enas, Neodimokrati leei o allos kai koitane o enas na tin pei ston allon...AN EINAI DYNATON!!!Akoma yparxoun KOMMATOSKYLA???KSYPNISTE RE!!!!Eimaste grammenoi apo olous k anti na ginoume 1 kai na diekdikisoume osa mas anikoun(KAI PERISSOTERA LEW EGW) ka8omaste kai tsakwnomaste metaksy mas???SE TETOIES EPOXES????Eimaste aksioi tis moiras mas....