Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Διαδικασίες-εξπρές για την επένδυση στον Αστακό

Διαδικασίες-εξπρές ακολούθησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αδειοδότηση της μεγαλύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ισχύος 1.010 ΜW, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Σε λιγότερο από ένα μήνα από τη στιγμή που της υπεβλήθη το αίτημα, (23 Απριλίου) εξέδωσε την άδεια παραγωγής για έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1.010 MW με καύση LPG.Η άδεια εξεδόθη στην κοινοπραξία Astakos Power Plan Concortium. Ο σταθμός προβλέπεται να αποτελείται από δύο θερμοηλεκτρικές μονάδες συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 505 MW η κάθε μία.

Eπόμενο βήμα η έκδοση της πρώτης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπ. Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολιτισμού, για την αδειοδότηση του έργου.
Η άδεια θα έχει ισχύ 30 ετών.
Στην περίπτωση αυτή βλέπουμε ότι το κράτος προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για την υλοποίηση αυτής της εκπαίδευσης.
Μήπως επιτέλους πρέπει να αφήσουμε πίσω την ατελείωτη γραφειοκρατία για να αρχίσει επιτέλους να κινείται η οικονομία μας;
Με τέτοιες κινήσεις μόνο μπορεί να γίνει αυτό και όχι με περικοπές που ίσα ίσα επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως οι υπογραφες για τις περιβαντολογικες επιπτωσεις δοθηκαν μεσα μια ωρα απο τις αρμοδιες τοπικες υπηρεσιες, με καταπτυστες διαδικασιες και πιεσεις στους αρμοδιους υπαλληλους;;;;;

απλως ρωταω!!!!

Ανώνυμος είπε...

εμ βεβαια και οταν εισαι ιδιωτης και θελεις να παρεις μια αδεια κανεις 2 και 3 χρονια.
ελλαδισταν μπανανιαν republic

Ανώνυμος είπε...

ρε ουστ απο εδώ τσοπάνηδες που για οτι δεν γίνεται στο βραχώρι σας ενοχλεί.
αυτό σας πειραξε τώρα , η επένδυση στον αστακό .
Τώρα σας σας νοιάζουν οι περιβαντολογικές επιπτώσεις...
Δεν κοιτάτε που από τα φυτοφάρμακα στα καπνά σας , είναι ο νομός πρώτος σε ποσοστό καρκίνου σε όλη τη χώρα !

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΥΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ..

ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ08 είπε...

Σωστος ο 7,26 τι εχουμε να αναπνευσουμε,αλλοιμονο μονο για τα παιδια μας

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΘΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ,ΠΑΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ????

Ανώνυμος είπε...

Oνομασανε το ξεπουλημα αναπτυξη και προχωρανε.
Αναπτυξη ξενων επενδυσεων σε ξενη γη (μιας που τους την πουλαμε )για ξενα προιοντα που δεν θα τα βλεπουμε και δεν θα μας αφορουν.

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gas

Μη φοβαστε, δεν θα πεθανουμε...

Ανώνυμος είπε...

ειναι κριμα μια ζωη σε αυτον τον νομο να ακουγονται οι χειρωτερες επενδυσεις που γινονται στην χωρα.
απο τον λιθανθρακα που ειχαμε τα προηγουμενα χρονια παμε σε μια αλλη καταστροφικη επενδυση που οχι μονο δεν θα φερει αναπτυξη στον τοπο,αλλα θα τον υποβαθμιση.
σε ολα τα αλλα μερη της ελλαδας(πχ ηγουμενιτσα)κοιτανε να αξιοποιησουνε τις υποδομες τους(λιμανια)ενω εμεις παμε και τις απαξιωνουμε.
συνεχεια γι'αυτο το λιμανι ακουγονται ολο οι αλλες χρησεις πλην απο αυτης που φτιαχτηκε(διαμετακομιστικο).
αντι οι τοπικοι μας αρχοντες να κοιτανε να το αναπτυξουνε σαν διαμετακομιστικο,και αν μπορουνε και για επιβατικο,που θα δημιουργουσε πλουτο και πολλες θεσεις εργασιας για τον τοπο,προσπαθουνε να το απαξιωσουνε και να υποβαθμισουνε την περιοχη.
αντι να ζητανε να γινουν τα παραπλευρα εργα(οδικοι αξονες,σιδηροδρομος,αεροδρομιο αγρινιου) που θα το καθιστουσανε ανταγωνιστικο ως προς τα αλλα λιμανια,πανε και το απαξιωνουν με την συμπεριφορα τους.
επενδυσεις που δεν γινονται σε κανενα αλλο μερος της χωρας πανε να γινουν σε αυτον τον πολυπαθο νομο.
το νομαρχιακο συμβουλιο αντι να πιεσει ωστε να γινουν εργα που θα ειναι ωφελημα για την περιοχη και τον νομο,προσπαθουνε να κανουν την περιοχη μια νεα ελευσινα.
με αυτα τα εργα δεν ερχεται η αναπτυξη αφου οι θεσεις εργασιας ειναι ελαχιστες(140) ενω με την υποβαθμιση του περιβαλλοντος δεν θα μπορει να αναπτυχθει και μελοντικα ουτε ο τουρισμος ουτες και η αγροτικη παραγωγη.
τα μειωνεκτηματα απο αυτη την επενδυση ειναι παρα πολυ περισσοτερα απ'οτι τα πλεονεκτηματα και μου φενεται πολυ περιεργο που καποιοι προτιμανε να σπαταλησουνε ενα μεγαλο ατου(πλατυγιαλι)που ειχε ο νομος ως προς την αναπτυξη του.

Ανώνυμος είπε...

(Συνάντηση ενημέρωσης την ΤΡΙΤΗ 25-05-2010 στα γραφεία της Παναιτωλοακαρναννικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ), Πατησίων 5, ΟΜΟΝΟΙΑ, 4ος όροφος και ώρα 17:30 μ.μ. να συζητήσουμε ανταλλάσοντας πληροφορίες, σκέψεις, προτάσεις.)

Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες.
…Μας έταξαν λιμάνι εμπορικό διαμετακομιστικό, το οποίο 35 χρόνια δεν το είδαμε ποτέ.
…Μας είπαν, γιατί έτσι αποφάσισε η Τοπική κοινωνία πριν 30 χρόνια, ότι στην ΒΙ.ΠΕ του Πλατυγιαλιού δεν επιτρέπονται να μπαίνουν επενδύσεις υψηλής όχλησης επικινδυνότητας και ρύπανσης και νομοθέτησαν γι' αυτό και μέσα σε πέντε λεπτά το Νομαρχιακό Συμβούλιο το ακύρωσε.
Μας είπαν για επένδυση από το ΚΑΤΑΡ για παραγωγή ρεύματος με υγροποιημένο αέριο (LNG) και μας λένε τώρα για υγροποιημένο πετρέλαιο (LPG) και άλλα τέτοια επικίνδυνα ορυκτά (βουτάνιο – προπάνιο).
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αμήχανα χωρίς να ξέρει τι γίνεται και χωρίς κάποιοι υπεύθυνοι να την ενημερώνουν τι είναι τούτο το καινούριο και τι επιπτώσεις θα έχει στην ζωή τους.
Στα κρυφά προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ακυρώνοντας τις δικές τους αποφάσεις και τις επι τριακονταετίας αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, για το τι επενδύσεις θέλει και επιτρέπει στην ΒΙ.ΠΕ Πλατυγιαλού και στο λιμάνι.
Σε κάποια γραφεία κυβερνητικά σχεδιάζετε ξανά το μέλλον του λιμανιού, της περιοχής του Αστακού και του νομού, δυστυχώς με την συμμετοχή του κομματικού μηχανισμού, της τοπικής εξουσίας με απούσα την τοπική κοινωνία.

Ο λαός απουσιάζει, γιατί έτσι θα περάσουν τα σχέδιά τους πιο εύκολα. Για να συνεχίσει να απουσιάζει του τάζουν μέσα από τον μηχανισμό τους χιλιάδες θέσεις εργασίας κ.α.
Ξέρουμε ότι είμαστε πολλοί που μένουμε ξάγρυπνοι, παρακολουθώντας τα γεγονότα, όχι ως θεατές, αλλά ως ενεργοί πολίτες.

Ξέρουμε ότι, όπως είπαμε την αλήθεια για όλες τις ρυπογόνες επενδύσεις που κατά καιρούς μας έφερναν στο Πλατυγιάλι και τις αποτρέψαμε έτσι και τώρα θέλουμε, ως αρχή, να μάθουμε όλη την αλήθεια για την συγκεκριμένη επένδυση.

Αν πραγματικά νομίζετε ότι πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες για την επένδυση που δρομολογείται στο Πλατυγιάλι και έχετε τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας σας προσκαλούμε σε κοινή συνάντηση ενημέρωσης την ΤΡΙΤΗ 25-05-2010 στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ Πατησίων 5,ΟΜΟΝΟΙΑ 4ος όροφος και ώρα 17:30 μ.μ. να συζητήσουμε ανταλλάσοντας πληροφορίες, σκέψεις, προτάσεις.

Για το ποιο θα είναι το μέλλον του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής του Αστακού, ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει είναι ο ίδιος ο λαός της και οι αποφάσεις του, πρέπει να είναι σεβαστές από την οποιαδήποτε εξουσία.
(Τουλάχιστον αν έχουν προδιαγράψει το ΤΕΛΟΣ μας, να ξέρουμε τον τρόπο και τα μέσα που θα γίνει αυτό καθώς και τον θύτη).

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ και λοιποί συμπατριώτες

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ,ΓΗΣ ,ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΑΞΙΩΝ ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ (ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..)

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ.
ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΠΑΣΟΚ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ.
ΑΝ ΠΡΙΣΣΕΥΕ ΡΕΥΜΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΛΕΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΓΝΙΤΗ.
ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΛΕΕΙ....


ΦΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο από όλες τις απόψεις. Γιατί δεν επενδύουνε σε αναν. πηγές ενέργειας; Επόμενο βήμα είναι να γεμίσει το Αιγαίο πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και βυτιοφόρα.