Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ανοικτή Επιστολή Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Αγρινίου


Είναι γνωστό αλλά και προφανές ότι όσο πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές κάποιοι θα σπεύδουν να εισφέρουν διάφορες υπηρεσίες είτε ακουσίως είτε εκουσίως στους κάθε λογής υποψηφίους. Μάλλον θύμα τέτοιων υπηρεσιών πρέπει να είναι και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο οποίος αναφερόμενος στους Δικηγόρους του Δημοτ. Συμβουλίου Αγρινίου, που δεν είναι άλλοι από εμάς τους υπογράφοντες, μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τις τοποθετήσεις μας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στο Αγρίνιο, στις 4-5-2010, με θέμα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Δεν ξέρουμε εάν είναι σύνηθες στον ίδιο να τοποθετείται δημοσίως για θέματα που δεν γνωρίζει πλήρως και επαρκώς αλλά πρέπει να τον ενημερώσουμε για να μην ολισθαίνει σε δηλώσεις που ενίοτε δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλου είδους αντιπαράθεση ότι υποχρέωσή μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμά μας είναι ως Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου να εκφράζουμε την άποψή μας και τις θέσεις μας για τα όρια της πόλης μας.

Εμείς, ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τα όρια του Δήμου Μεσολογγίου. Μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει, όταν τοποθετήθηκε αυτός για τα όρια του Δήμου του, στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, στις 8-4-2010, που έγινε στο Μεσολόγγι, συμπεριέλαβε στα όρια του Διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου τους Δήμους Οινιάδων, Αιτωλικού και Χάλκειας όχι όμως και αυτούς της Μακρυνείας και Αρακύνθου.

Εμείς, με την παρούσα επιστολή μας, τοποθετούμενοι πάντα δημόσια, συμφωνούμε και συνηγορούμε ότι καλώς επιθυμούν στο Μεσολόγγι να συμπεριλαμβάνεται στα όρια του Δήμου τους αυτός της Χάλκειας, εφ’ όσον το επιθυμούν και ίδιοι. Κατά την ίδια τακτική τοποθετηθήκαμε δημοσίως στο Δημ. Συμβούλιο Αγρινίου ότι εφ’ όσον το επιθυμούν και οι ίδιοι, θα έπρεπε να συμπεριληφθούν οι Δήμοι Μακρυνείας και Αρακύνθου στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου εάν δεν είναι εφικτό να σχηματίσουν χωριστό ενιαίο Δήμο. Μάλιστα, την ίδια ώρα που εμείς εκφράζαμε την ανωτέρω θέση, τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων αποφάσιζαν ότι επιθυμούν την δημιουργία ενιαίου Δήμου άλλως να συμπεριληφθούν στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου.

Γιατί λοιπόν ισχυρίζεται ο κ. Αναγνωστόπουλος ότι εμείς ασχοληθήκαμε με τα όρια του Δήμου Μεσολογγίου;

Καταδικάζουμε λοιπόν την βεβιασμένη και καθ’ όλα λανθασμένη τοποθέτηση του κ. Αναγνωστόπουλου εναντίον μας και τον καλούμε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται σε πρόσωπα που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση με αξιοπρέπεια και συνέπεια, του επισημαίνουμε δε ότι εκείνος προσβάλλει με τις δηλώσεις του πρόσωπα και θεσμούς και θα πρέπει να είναι πιο επιφυλακτικός στις πληροφορίες που του εισφέρουν.

Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης της Λίμνης Τριχωνίδας είναι λογικό να μας απασχολεί ιδιαίτερα αφού η το μόνο σημαντικό σύνορο του Δήμου Αγρινίου, ακόμη και του Διευρυμένου, με υδάτινο περιβάλλον, είναι η Λίμνη Τριχωνίδα, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να εμφανίζει σημάδια τουριστικής ανάπτυξης. Για το Μεσολόγγι, η Λίμνη Τριχωνίδα, εάν υποτεθεί ότι θα είχε τέτοια επαφή ως διευρυμένος Δήμος, θα ήταν δευτερεύουσας σημασίας αφού έχει πρόσβαση στις παραλίες του Ιονίου, οι οποίες αποτελούν και τώρα αλλά και στο μέλλον συγκριτικό πλεονέκτημα και αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξή του. Έχουμε λοιπόν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει συνδιαχείριση στη Λίμνη Τριχωνίδα με τον Δήμο Μεσολογγίου αφού για την Ι.Π. Μεσολογγίου ενδεχομένως η ανάπτυξή της θα ήταν σε δεύτερη μοίρα, με αποτέλεσμα ο Παρατριχώνιος δρόμος (για παράδειγμα) που αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της Λίμνης να κινδυνεύει να αντιμετωπίσει εμπόδια.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα οι δύο πόλεις δεν έχουν καταφέρει να βρουν κοινές συνισταμένες και κοινό παρονομαστή στις επιδιώξεις τους για Πανεπιστήμιο και Εφετείο ενώ ακόμη και σε άλλα πιο απλά θέματα βρίσκονταν καλές ευκαιρίες αντιπαράθεσης (όπως αυτό του ΚΤΕΛ). Ας μην βιάζονται λοιπόν κάποιοι να απορούν γιατί τέθηκαν οι επιφυλάξεις μας για την συνδιαχείριση της Λίμνης αφού οι «αρμόδιοι» των δύο πόλεων μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει θετικά βήματα καλής συνεργασίας και κοινής προσπάθειας ανάπτυξης.

Τέλος, για να μην εμφανίζονται δημοσιεύματα που να εκθειάζουν την στάση του Δημάρχου Αγρινίου σε σχέση με την διεύρυνση του Δήμου Αγρινίου και την περίπτωση της Μακρυνείας και του Αρακύνθου όταν εμείς θέσαμε το ζήτημα της ένταξης των δύο Δήμων στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσαν και οι ίδιοι, όπου εμφανίζεται ο κ. Δήμαρχος να λέει ότι εμείς δεν θα αποφασίσουμε για τα όρια των άλλων θέλουμε να ρωτήσουμε : δεν ίσχυε άραγε το ίδιο όταν ο κ. Δήμαρχος, τοποθετούμενος για την διεύρυνση του Δήμου Αγρινίου έλεγε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο Νέο Δήμο Αγρινίου οι Δήμοι Θεστιέων, Παραβόλας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων και Στράτου; Τότε, μπορούσαμε να αποφασίζαμε εμείς για τους άλλους και σήμερα δεν μπορούμε; Γιατί; Μήπως επειδή το πρότειναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης; Προσωπικά δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε.

Αγρίνιο, 7-5-2010

Νίκος Καζαντζής Νίκος Γκρίζης

Δικηγόρος – Δημοτ. Σύμβουλος Αγρινίου Δικηγόρος – Δημοτ. Σύμβουλος Αγρινίου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apo /ierapolis.blogspot.com/ Ο Αγρινιοκράτης, ο Καλλικράτης και οι Τουρίστριες

Κατάργηση κάθε διακήρυξης περί ισόρροπης ανάπτυξης και ορθής χωροταξικής κατανομής έχει λάβει χώρα στον πολύπαθο νομό μας . Δημιουργώντας ετσιθελικά, η συγχορδία Σώκου και βουλευτών, τον εκτρωματικό Δήμο Αγρινίου, σκορπώντας χαμόγελα ικανοποίησης στους θεωρητικούς του νεοφιλοσοφικού βουκολικού ρεύματος του Αγρινιωτισμού, επέτυχαν να βγούν στην λίμνη ξορκίζοντας πρόσκαιρα την αναπτυξιακή δυσμένεια της πόλεως του Αγρινίου και δημιουργώντας εκ του μηδενός προϋποθέσεις λιμναίας τουριστικής ανάπτυξης. Οι αναπτυσσόμενοι Αγρινιώτες και οι συν αυτοίς κάτοικοι των προσαρτημένων περιοχών άφησαν τα τσαπιά και τα αλέτρια και οραματίζονται ξενοδοχειακές μονάδες και στίφη τουριστών να λιάζονται στις όχθες της υπερμολυσμένης λίμνης Τριχωνίδας κάνοντας σπιναρίσματα με μηχανές γουρούνες, παίζοντας ρακέτες, βάζοντας αντηλιακά και περιμένοντας να ξεκεφαλώσει το τέρας του ΤριΛοχνές. Έτσι θεωρούν απαραίτητο να κυκλώσουν την λίμνη μήπως και τους φύγει, επιδιώκοντας την ένταξη στον νέο Δήμο Αγρινίου και όλης της Μακρυνείας , ώστε να διαχειρίζονται αποκλειστικά το τουριστικό προϊόν και να γεύονται τα Αγρινιώτικα καμάκια μόνο τις λυσσασμένες τροφαντές τουρίστριες που θα έρθουν στη νέα λίμνη των πόθων, για να ζήσουν ονειρικούς έρωτες σε παρακείμενες στάνες με τα γνήσια καμπίσια βραχωρίτικα αρσενικά, μεθυσμένες από έρωτα και μαγεία μετά το διάσημο φεστιβάλ της τσουρούκλας. Τα ανωτέρω δεν αποτελούν φυσικά προϊόν ευφάνταστου νού αλλά περισπούδαστη εισήγηση νεόκοπων δικηγόρων Δημοτικών Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε λιμναία εγκεφαλική σύγχυση και φαντασιώνοντας το μελλοντικό θηλυκό τουριστικό υποπροϊόν, ζήτησαν σθεναρά να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε συνένωση της Μακρυνείας με το Μεσολόγγι διότι θα υπάρξει, λένε, ανεπίτρεπτη συνδιαχείριση της λίμνης από το Μεσολόγγι. Προχώρησαν δε και σε ανακοίνωση και κατά του Δημοτικού μας Γιάννου Ποθενέσχες του Α΄, εγκαλώντας τον γιατί το Μεσολόγγι επιδιώκει την συνδιαχείριση της λίμνης με την προσάρτηση της Μακρυνείας, ενώ πρακτικά δεν μπορεί να το πράξει διότι θέτει σε πρώτη μοίρα την θάλασσα και σε δεύτερη την λίμνη, οπότε μόνο το Αγρίνιο θα μπορέσει να περιβάλλει με στοργή και προδέρμ την Τριχωνίδα που αποτελεί και την πρώτη αναπτυξιακή του προτεραιότητα. Και συνεχίζει το παραλήρημά της η φέρελπις χειμαζόμενη δικολαβία του Αγρινίου αποδίδοντας εκατέρωθεν ευθύνες για αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πόλεων κάνοντας αναφορά για το Εφετείο, το Πανεπιστήμιο και το ΚΤΕΛ, λες και η επιδίωξη της τήρησης της εκ του νόμου έδρας για παράδειγμα του ΚΤΕΛ, αποτελεί εριστική συμπεριφορά του Μεσολογγίου. Δεν ξέρουμε αν το δικηγορικόν απαύγασμα του Αγρινίου εφετειακά σκεπτόμενον έχει χάσει το μέτρο ή στα μοναχικά του βράδια ονειρεύεται Μυκονιάτικα πάρτυ στη Δογρή, αλλά το μόνον σίγουρο είναι ότι κάποιοι υπό το πρίσμα του ισχυρότερου και συμπλεγματικά εκκινούμενοι χαράσσουν στρατηγικές πλήρεις αρχοντοχωριατισμού και ασχετοσύνης συμπαρασύροντας έναν ολόκληρο νομό στις ανόητες βλέψεις τους

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ??? Ο ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΟ)ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ.

ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ

Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΕΙΑ ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ? ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ?

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε μεσολογγιτη τοσα χρονια μας τα εχετε πρηξει αν παει να κανει κατι το αγρινιο ειτε με πανεπιστημιο η με το νοσοκομειο η με το κτελ με την παραιονια οδο στο τρενο που αφορουσε και τις δυο πολεις δεν ειπατε τιποτα ουτε κλεισατε κανα δρομο για τα τοσα λεφτα που εριξαν και τελικα το σταματησαν στην μεση,τουμπεκι!το εφετειο μονο σας νοιαζει ο κομπλεξισμος ορισμενων κατοικων της κωμοπολης του μεσσολογγιου ειναι απεριγραπτος λες αν η τριχωνιδα περασει στην εκμεταλευση του δημου αγρινιου η του μεσσολγγιου αν ειναι να υπαρξει αναπτυξη εκει θα παιζει ρολο που ανηκει οταν ειναι να πεσουν τα λεφτα για μεγαλο κερδος,ξεχνιουνται και προσπερνιουνται ολα τα εμποδια δημαρχων και λοιπων με τροπους που ξερουμε ολοι πολυ καλα πως γινονται αυτα τα πραγματα στην ελλαδα.
και στην τελικη εμεις στο αγρινιο και πιστευω και οσοι ζουν διπλα απο τη λιμνη δεν θελουν ουτε μεγαλα ξενοδοχεια ουτε να να καταστραφει ο φυσικος πλουτος αυτης της περιοχης μια ηπια αναπτυξη με ποδηλατοδρομους η πεζοδρομους και διαφορες δραστηριοτητες που γινονται στη λιμνη κοπηλασια και αλα αθληματα,παρατηρητηρια της πανιδας και αλες τετοιες παρεμβασεις
αντε καληνυχτα σου πρωτευουσιανε....

Ανώνυμος είπε...

12.45 ontos opos sas grafei o filos syntopitis teleite ypo sygxysi..gia to treno poy to ekane o verelis kai den gnorizeis ypirxan antidraseis sto mesologgi kasi giati den ypirxe ypodomi grammis gia ton dytiko axona kai giati den leitoyrgei..kai emas mas endiaferei kai exoyme koini poreia ekei..opos kai stin limni symfono alla an deis kati tetoio sfyra moy..koita posoys podilatodromoys exei i poli soy kai kane sygrisi me to mesologgi..katta ta alla oi dikigoroi tis polis exefrasan mia geloia sovinistiki apopsi poy einai dilotiki poso topikistes eiste orismenoi..tha soy thymiso oti otan katartizotan to anaptyxiako sto nomo to 82 eixe symfonithei to agrinio na parei oti toy armozei gia na ginei to oikonomiko emporiko kentro kai to mesologgi os proteyoysa na einai to politistiko dikoikitiko kentro..ektote zitate exete parei apo edres panepistimion kai exete kanei ola ta paratimata ypiresion sto agrinio onomazizontas ta os dikoikitirio kai zitate efeteia,proteryoysa,edra perifereias mexri kai kentriko arxaiologiko moyseio me midenika arxaia..poios einai o topikistis kai o paralofos pes mas

Ανώνυμος είπε...

τα μηδενικα αρχαια 6.19 ελα να τα δεις στο μουσειο που εχουμε εδω και αρκετα χρονια στην παπαστρατου διπλα απο τη βιβλιοθηκη οποτε η εισαι ασχετος και δεν γνωριζεις η απλα εισαι εμπαθης γενικα με την πολη του αγρινιου.το πανεπιστημιο το δικαουμαστε μονο και μονο που η πολη μας εχει τοσους πολους κατοικους και εξαναγκαζομαστε κατα χιλιαδες να φευγουμε αθηνα και σε αλες τις περιοχες γαι να σπουδασουμε χωρις να εχουμε εστω μια μικρη δυνατοτητα να σπουδασουμε κοντα στο σπιτι μας οπως γινεται γιανενα πατρα λαρισα ηρακλειο,το ποσο εμπαθης εισαι με την πολη του αγρινιου σε σχεση με εμας φαινεται οτι ποτε δεν προσπαθησαμε να σαμποταρουμε το τει σας ωπος κανετε εσεις με πλαγιους και υποχθονιους τροπους οσο και νασας ποναει πανεπιστημιο εχουμε και σε λιθγα χρονια θα δυναμωσει περισοτερο και με εγαιταστασεις αλα και με την πιοοτητα σπουδων.
η πολη η δικια μου δεν προσφερεται για ποδηλατοδρομο ωπος ειναι στο μεσσολγγι που ειναι ευθειες και χωρις ανηφορες ποδηλατοδρομοι αν δεν το ξερεις γινονται σε παραθαλασια μερη,σε λιμνες, που εχει τις δυνατοτητες να γινει οπως π.χ. κοντα στη λιμνη τριχωιδα οποτε ακυρο το παραδειγμα για αγρινιο γιατι και εσεις στην τελικη πριν 2-3 χρονια φτιαξατε εναν και μοναδικο που οδηγει στη τουρλιδα.
τοπικιστης φιλε γινομαι γαι ολες τις περιοχες που ειναι στην αιτωλοακαρνανια και γυρω απο αυτην ευρυτανια λευκαδα πρεβεζα και πιο πολυ για το φυσικο πλουτο που εχουν αυτες οι περιοχες και ειμαστε μια ανασα απο διπλα τους
για να μπορουμε να ταχαιρομαστε
αρα ησ υγχηση βρισκεται στο μυαλο σου και στον κομπλεξισμο που σε διακατεχει οτι καλο παει να γινει διπλα σας προτιματε να μην γινει καθολου παρα να να το κανει το αγρινιο το γνωστο ανεκδοτο με τον γειτονα αν το ξερεις να κξαι το σπιτι του διπλανου
αντε καληνυχτα και σε εσενα