Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

''Θα ασχοληθώ ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές...''

Σε συνέντευξή της στο Δημήτρη Παπαδάκη και την εφημερίδα ''Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων'' η βουλευτής του νομού Σοφία Γιαννακά ταράζει κυριολεκτικά τα πολιτικά ύδατα με την τοποθέτηση της για την περιφέρεια, αλλά και με την αναγγελία των αυτοδιοικητικών της προθέσεων.

«Ποτέ δεν έγινε συζήτηση για αλλαγή περιφέρειας. Όλες οι περιφέρεις στην Ελλάδα έμειναν στα παλιά τους όρια. Αν άλλαζαν θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε το ΕΣΠΑ. Ποιος θέτει θέμα αλλαγής περιφέρειας στην Αιτ/νια; Μόνο αυτοί που έχουν προσωπικό όφελος και λέγοντας ψέματα η ανακρίβειες νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που κρατούν ακίνητη και αγκυλωμένη την Αιτ/ναι τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί που την καταδίκασαν στην απερήμωση και στην απώλεια 20 μονάδων ΑΕΠ. Έμαθα ότι ο κύριος Τσιχριτζής κινητοποιήθηκε για δήθεν αλλαγή της περιφέρειας. Ας ασχοληθεί ο κ. Τσιχριτζής με την ελλειμματική ανάπτυξη, την καλπάζουσα ανεργία, την αστυφιλία στο εσωτερικό του νομού. Και όχι με μία συζήτηση που δεν τον αφορά», τονίζει η κα. Γιαννακά.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι μεταξύ άλλων δηλώνει πως την ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση και ζητά χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων».

Όσον αφορά την τοποθέτηση για τις επερχόμενες εκλογές της 14ης Νοεμβρίου γίνεται αντιληπτό ότι η ο Καλλικράτης ανοίγει την όρεξη προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Ουσιαστικά η κα. Γιαννακά μέσα από τη συγκεκριμένη συνέντευξή της επιβεβαιώνει φήμες που της έφερναν διατεθειμένη να επιθυμεί να διεκδικήσει τον διευρυμένο δήμο Αγρινίου. Απ ότι φαίνεται ακόμη και εάν η κα. Γιαννακά δεν διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, η Παραβόλα θα έχει τελικά το «δικό» της υποψήφιο, αφού ο Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στον Αχελώο TV και το Μάκη Μάκκα, τόνισε ότι τον ενδιέφερε πάντα να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά της γενέτειράς του (Παραβόλα) πόσο μάλλον τώρα που αυτή θα προσχωρήσει στο Αγρίνιο…

Σχετικά με τη δήλωση της κας Γιαννακά για την περιφέρεια, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζει δημόσια την άποψή του ακόμη και όταν δεν είναι αρεστή σε όλους. Εμείς έχουμε ταχθεί με επιχειρήματα από την πρώτη στιγμή υπέρ της απόσχισης του νομού μας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όντως η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται πίσω σε ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά γι αυτή την κατάσταση ευθύνονται όλοι ανεξαρτήτως οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί παράγοντες της μεταπολίτευσης. Ως προς τα υπόλοιπα ειλικρινά δε μας αφορούν οι όποιες προσωπικές πολιτικές αντιπαραθέσεις. Βαρεθήκαμε να ακούμε καθημερινά για τις παρασκηνιακές εσωκομματικές διενέξεις και τις αντίπαλες ομάδες που προωθεί η καθεμιά τη δική της υποψηφιότητα για το Αγρίνιο και την Περιφέρεια, προσπαθώντας άλλοτε να στείλει το μήνυμα της στην κομματική ηγεσία και άλλοτε να κερδίσει τη μάχη των επικοινωνιακών εντυπώσεων...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιχριτζής έχει παράξει έργο πολύ και ελπίζω να είναι αρκετά χρόνια στο πόστο του για να το συνεχίσει! Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά σα θεσμός-φορέας το Επιμελητήριο σίγουρα κινείται και είναι δραστήριο! Βέβαια στο θέμα της αλλαγής περιφέρειας για το νομό μας,η στάση του και οι κινήσεις-δράσεις του έθιξαν ''υπολήψεις'', ανέδειξαν παραλήψεις καθώς και την έλλειψη οράματος για την Αιτωλοακαρνανία από την πλευρά των αιρετών ''τυράννων'' μας... Μπήκε στα χωράφια τους και αυτό δεν τους άρεσε, ειδικά στους κυβερνητικούς. Η κ.Γιαννακά ας έρθει να μείνει στο νομό, να δει τα προβλήματα από κοντά, την καθημερινότητα των ανθρώπων κ.λπ και μετά να εγκαλέσει τον οποιοδήποτε για έλλειψη ανάπτυξης... Ας φροντίσει από την πλευρά της να παλέψει με όλα τις δυνάμεις για τα θέματα του νομού και ας αφήσει την αφ΄υψηλού κριτική σε πρόσωπα και πράγματα...
Υ.Γ1: και εμείς βέβαια να αποκτήσουμε μνήμη, κριτήριο και επιτέλους να ψηφίζουμε ανθρώπους όχι με επικοινωνιακά κριτήρια, αλλά με γνωμονα την αγάπη τους για τον τόπο!
Υ.Γ2: πρέπει κατά την γνώμη μου τοπικοί βουλευτές, αλλά κυρίως δήμαρχοι να προέρχονται από μας. Τώρα που ο Δήμος Αγρινίου θα γίνει 100.000 επίσημα και με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα υπάρξουν μνηστήρες πολλοί... Που ήταν όμως αυτοί τόσα χρόνια...;
Β. Α. Π

Ανώνυμος είπε...

sta liokia mas, p; leni ki st ligoustianoy-paravola!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα όσοι ορέγονται το Αγρίνιο να μην πατήσουν το πόδι τους.
Που θα μας πει η Γιαννακά και η κάθε Γιαννακά ότι μόνο όσοι έχουν συμφέροντα θέλουν περιφέρεια δυτικής στερεάς. Ας ρωτήσει η ίδια τους πολίτες να καταλάβει τί θέλουν. Κανείς δε θέλει την Πάτρα, εκτός από ελαχίσοτυς που θα χάσουν θέσεις και έδρες. Άραγε ποιος παίζει το παιχνιδι των λίγων?
Για ποιους χτυπάει η κουδούνα?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ λείπει η γιαννακά και οι μπλε-πρασινοι υποψήφιοι.
Τι κανει ως βουλευτής?
ψήφισε ή οχι και τα 2 αντιδραστικά νομοσχεδια 4 μαρτη και 5 μαίου,όπου συρικώντετ το εισόδημα των εργαζομένων κτλ αρνητικά?
την ειδαμε την γιαννακά...
Αυτή λοιπόν Αγαπά τον τόπο της και τους πολίτες της?ε!πατριώτες?
Αλλά αγαπά πάρα ποΛΎ αυτή και η κυβερνησή της,των ΣΕΒ και τους ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΥΣ....
ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΑΛΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΑ.
ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΝΤΥΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.
και ελαφρόμυαλους..

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ,ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΞΕ.ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ''ΔΟΥΛΕΙΑ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΛΙΚΙ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ,ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΟΥ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρξει και επιμελητηριακός Καλλικράτης ο Τσιχριτζής δεν θα είναι Πρόεδρος.
Αν ο Σώκος είναι τελικά υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Σοφία αναζητά τη συμμαχία του για το Αγρίνιο.
Όλα αυτά ΑΝ...
Προφανώς αλλαγή ορίων στις Περιφέρειες, λόγω ΕΣΠΑ, δεν μποορύν να συζητώνται τώρα...
Εκείνοι που σκέφτηκαν τον καλλικράτη και διαπραγματεύθηκαν το ΕΣΠΑ, δεν είχαν το θάρρος να κάνουν και τα υπόλοιπα βήματα.

Ανώνυμος είπε...

Σοφίτσα, εμας μας ρωτησες αν σε θελουμε?
Δεν σου βγαινουν τα κουκια γι αλλου κι ειπες να κατηφορησεις?

Παιδες περα απο την πλακα, ο κοσμος εχει κρανιωθει με την χρεωκοπια της χωρας λογω πολιτικων, και βλεπω στις επομενες εκλογες να βγαινουν ολα τα αουτσαιντερ.

Ο κοσμος θα ακουει χρισμα ή 'βουλευτης' ή πρωην βουλευτης και θα παει να γιουχαϊσει ή να ριξει ντοματες.

Ειναι ολοι τους τελειωμενοι...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ AGRINIONEWS ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΠ ΤΗ ΜΙΑ ΣΩΚΟΣ-ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ-ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ Η ΣΟΦΙΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ.ΑΠΛΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΧΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όλο το πολιτικό σύστημα είναι ξεφτιλισμένο,πουλημένο και με δημόσο χρήμα κλεμμένο.
Αυγά,ντομάτες και γιαούρτια όπου τους βρίσκετε. Το γιουχάισμα είναι το λιγότερο. Όπου τους βρείτε ξεφτιλίστε τους. Αυτούς και την κουστωδία τους.
Ξεφτίλες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΟΥ 2000 ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 20 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ..ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ..ΜΗΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΦΟΥΣΚΑ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ? ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ..

Ανώνυμος είπε...

Όταν γνωρίζεις ότι έχεις τελειώσει καταλήγεις να λες αρλούμπες. Όλοι γνωρίζουν ότι το 99% των Αιτωλ/νανων ζητούν νέα Περιφέρεια. Και όχι τώρα απο πολύ παλιά (βλέπετε δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες Παναιτωλική όταν ζούσε ακόμη ο μακαρίτης ο Σταυρόπουλος, Εβδομάδα προ δεκαετίας κ.λ.π.). Τον τελευταίο καιρό μπροστά πήραν και μεγάλοι μαζικοί φορείς (Επιμελητήριο, ΤΕΕ, ΕΑΣ Αγρινίου κ.λ.π.). Βουλευτές όπως ο Καραγκούνης και ο Σταμάτης το φωνάζουν επίσης. Μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καμώνονται ότι δεν.... "γνωρίζουν" τίποτε. Οι ανύπαρκτοι και συμφεροντολόγοι βουλευτές του κόμματος αυτού -συνένοχοι απο παλιά στην ερμοφρόδιτη Περιφέρεια του Κουτσόγιωργα- κάνουν την πάπια. Δεν θα πληρώσει όμως άλλο η Αιτωλ/νία τα εσωκομματικά καπρίτσια της Γιαννακά (ήθελε και.... Παρατριχώνιο δήμο η κυρία!!!) και την κόντρα της με πρόσωπα του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Εως εδώ και μη παρέκει.... Ας ασχοληθεί η κυρία βουλευτής με τα μανικιούρ, τα μποτοξ και τα.... τραβήγματα και ας αφήσει το νομό στην ησυχία του. Αρκετά την έχουμε ανεχτεί τόσα χρόνια. Και ως πρώτη επιλαχούσα και ως βουλευτίνα. Καιρός να συνταξιοδοτηθεί. Καιρός είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ. ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ - ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ - ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ - ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ! ΝΤΡΟΠΗ...ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.

Γιάννης είπε...

Ti κατηγορείτε την Κυρία Γιαννακά?
Το πνευματικό παιδί τού εκδοτικου συγκροτήματος Λαμπράκη και νύν Σταύρου Ψίχαρη πού να εχει χρόνο για να δεί τα προβλήματα του τόπου.
Πρώτη και καλλίτερη σε τηλεπαράθυρα πρωινά μεσημεριανά βραδυνά.