Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Εκτός ευρωπαικής χρηματοδότησης ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία;

Ερωτηματικά προκαλούν σε ότι αφορά το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία οι δηλώσεις της Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 που έγινε προχθες Πέμπτη 27 Μαΐου στη Λάρισα.
Για το ζήτημα αυτό η περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
"Είναι θέμα κεντρικά του Υπουργείου. Με το Υπουργείο Υποδομών βρισκόμαστε συνεχώς σε συζήτηση για τον άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία Έχουμε συνεχή συνεργασία- μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης βρέθηκε πρόσφατα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ξαναθέσαμε το θέμα των μεγάλων οδικών αξόνων και μας διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό για δράσεις υποδομών που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και να τονίσουμε, ακόμα, ότι έγινε και διμερής συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών γι αυτούς τους άξονες."
Απ΄ότι αντιλαμβανόμαστε οι" μεγάλοι οδικοί άξονες" αφορούν και το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι. Το ζήτημα είναι όμως ότι ο δρόμος αυτός θα χρηματοδοτούνταν από Ευρωπαικά κονδύλια. Αν όλα αυτά ισχύουν, τι έχει αλλάξει μέχρι τώρα; Και για ποιό λόγο να ετοιμαστεί αυτό το "ειδικό αναπτυξιακό' χωρίς ευρωπαική χρηματοδότηση;
Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.


....ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιο αναπτυξιακό?Κοιμάστε όρθιοι? Μας τα παίρνουν όλα και σεις ακόμα χειροκροτάτε? Η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη. Από Σεπτέμβρη αρχίζει η πραγματική τσόντα. Μέχρι στιγμής ήταν ζέσταμα.
Ο Τζέφρυ εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία για ξεπούλημα της Ελλάδας,εδαφών της,πετρελαίου, ορυκτού πλούτου στη Μαλεδονία που είναι γεμάτη ουράνιο αξίας τρισεκατομμυρίων , που χρησιμοποιείται σε πυρηνικούς σταθμούς και πυρηνικά όπλα, και όχι μόνο θα ξεχρέωνε την Ελλάδα,αλλά θα την έκανε μια από τις πλουσιότερες του πλανήτη.
Αλλά αφού κοιμάστε καλά να πάθομε.Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Ανώνυμος είπε...

Πετρέλαια η Ελλάδα και σεις ψηφίζετε τους προδότες. Αργά η γρήγορα τα πετρέλαιά μας θα τα εκμεταλλέυονται άλλι.
Κουτορνήιια. Τί υπέγραψαν Τζέφρυ Ερντογάν πριν λίγες μέρε?

http://www.youtube.com/watch?v=NPHIHTewxNo&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.26 σημαντικότατος άξονας που θα βγάλει την Αιτωλ/ναι και το Αγρίνιο από την απομόνωση.

Η περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας κάνει τις οποίες ενέργειες για την κατασκευή του εν λόγω άξονα τουλάχιστον για το τμήμα που την αφορά.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια (αυτό θα πει συνοχή) εκτός και αν κάνω λάθος και πιστεύω ότι δεν θα κάνει και καμία στο μέλλον. Γιατί να ενδιαφερθεί η Αχαΐα και Ηλεία για τον εν λόγω άξονα, άλλες είναι οι προτεραιότητες των Πελοπονησιων δικαίως άλλωστε.

Περιμένω από τους υποστηρικτές του μορφώματος που λέγετε Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να πάρουν θέση και να προωθήσουν την κατασκευή του εν λόγω δρομου στα πλαίσια της περιφέρειας.

Το πόσο χρήσιμος και απαραίτητος για την ανάπτυξη της Αιτωλ/νιας είναι ο εν λόγω άξονας πιστεύω ότι δεν χρειάζεται ανάλυση, μια μάτια στο χάρτη και φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ...
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΟΙΝΟΥΝΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ....
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ(ΠΟΥ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ).ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

1.ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?

2.ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΑΙΤ/ΝΙΑ


3.ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως τους κυριους του ΠΑΜΕ τους εκραξα στην βονιτσα προχτες.
οι καραγκιοζηδες αυτοι οι κουμμουνιστες δεινουν την χαριστικη βολη στην ελλαδα με την σταση τους.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!!!!ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΑΜΕ!!! ΤΟ ΠΑΜΕ !!!