Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κλειστά τα μαγαζιά τα Σάββατoκύριακα το καλοκαρί

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο Αγρίνιο, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Και φέτος λοιπόν θα ισχύσει ότι ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια στην αγορά της πόλης μας,

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, γιατι τωρα που ειναι ανοιχτα γινεται το... αδιαχωρητο!!

Ανώνυμος είπε...

ouf mou efuge ena baros

Nikos είπε...

Κατά τα άλλα υπάρχει οικονομική κρίση στην αγορά και οι έμποροι τα βγάζουν δύσκολα πέρα..Αλλά το weekend στην Λευκάδα παραμένει...
Μάλλον κάποιος δεν τα λέει καλά...

Ανώνυμος είπε...

O ELLHNAS DEN ALLAZEI OYTE ME DNT OYTE ME POLEMO .
OI DIAKOPES EINAI PIO IERES APO TO FAI POY DEN THA EXOYME NA FAME .

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον εμπορικό σύλλογο και θα μέλη - θύματα που τον ακολουθούν.

Μην ξεχάσετε μόνο να κάνετε καμιά απεργία γιατί τα πολυκαταστήματα σας παίρνουν την δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ....

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ..ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ..
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ....
ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ....
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ....

ΣΠΡΩΞΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ..ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ...
ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΟ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ....ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ..ΘΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ..ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ....

ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ.....

ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΜΠΠΟΡΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...
ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ..

Ανώνυμος είπε...

1.15 αν δεν ειχαμε και τυπους σαν και εσενα που το παιζουν παντα εξυπνοι απαντωντας σε ολα με το δικο τους απολυτισμο θα ειμασταν καλυτεροι.
καλα εσυ βλεπεις καμια ιδιαιτερη κινηση στα μαγαζια και στο εμποριο του αγρινιου ?
σκεφτηκες οτι ισως το κανουν για να γλυτωσουν κανενα μεροκαματο που ακουγεται απολυτως λογικο ?
και αυτο που λες για την λευκαδα,εσυ τι προβλημα εχεις αν θα παει ο κοσμος στην καθε λευκαδα και οπου γουσταρει ?
αιντε πολυ το εχετε ξεχειλωσει εδω μεσα μερικοι,ψευτοεξυπνακηδες

θανος

Ανώνυμος είπε...

den kerdizeis tipota me to na kleineis thn porta tou magaziou sou! an theloun na glitwsoun merokamata oi kyrioi as ta krathsoun monoi tous. deite ta e9 tous sthn eforia kai tha katalavete giati kai pws theloun kleisth thn agora. epishs as to afinan eleytherh epilogh alla pali skeftontai mhn tous parei thn douleia o geitonas. o makrinos geitonas einai aprosopos(patra)perastika sas kai makari na kleisete ta magazia sas eseis pou pirate thn apofash apo amesh ptwxeysh... etsi gia na deite to kako pou skorpate se olh thn polh. anonima sas stelnw giati eiste anaksioi na kserete opoiondipote sinantropo sas.... perastika sas pali

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί πρέπει να κλείσουν όλοι μαζί.

Όποιος θέλει να κάνει weekend στη Λευκάδα, ευχαρίστως. Αλλά και όποιος θέλει να καθίσει να δουλέψει, πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

se phran sto psulo oi kafeteries proedre,,tous koboumai merokamato kai tsouzei.oloi klhsta apo ton iounh
paralia sou erxomai
y.g:1as ptoxos emporas
y.g2:tora breistai eleuthera

Ανώνυμος είπε...

Πόσο στενόμυαλος πρέπει να είναι κάποιος για να μη θέλει να καταλάβει ότι την απόφαση για τα θερινά Σάββατα δεν την παίρνει ο "κομμουνιστικός" σύλλογος, αλλά η Γενική Συνέλευση των εμπόρων της πόλης;
Και πόσο ανενημέρωτος κι αδιάφορος πρέπει να είναι για να μη ξέρει ότι την επέλαση των πολυκαταστημάτων την επάβαλαν σωρεία νόμων, όπως οι προκλητικές φοροελαφρύνσεις, η απελευθέρωση του ωραρίου κι η ελαστική εργασία;
Όσο για αυτούς που κλαψουρίζουν για τη μειωμένη κατανάλωση, ας ρίξουν μια ματιά στους νόμους που συρρικνώνουν το εισόδημα των καταναλωτών.
Αυτοί που ψηφίζετε σας φταίνε κι όχοι οι εμπορικοί σύλλογοι.
Αλλά, ευτυχώς υπάρχουν τα κανάλια κι οι εφημερίδες για "σωστή" ενημέρωση.

Nikos είπε...

Για τον Θάνο, 12/5 06.07μμ.
Ξέρω πολύ καλά γιατί μιλάω για Λευκάδα. Μιλάω για συγκεκριμένα άτομα στο ΔΣ του εμπορικού Συλλόγου που πάνε με το κοτεράκι τους βόλτες στο Ιόνιο και θέλουν διήμερα.
Όσον αφορά τα μεροκάματα, θα έπρεπε να ξέρεις ότι το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων είναι συγκεκριμένο και έχει συγκεκριμένες αμοιβές. Δεν έιναι ημερομίσθιο είναι εβδομαδιαίο. Άρα ή έχουμε συνεχή παράβαση των συμβάσεων εργασίας οπότε πρέπει οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν ή το λέμε έτσι απλά ότι μειώνουμε τα έξοδα για να "νομιμοποιήσουμε" την αργία.
Πράγματι οι περισσότεροι καταναλωτές θα κινηθούν προς την Πάτρα και στα πολυκαταστήματα.
Τέλος θα πρέπει να ξέρεις ότι ένα κλειστό κατάστημα έχει μόνο έξοδα (ενοίκιο, ασφάλεια, πάγια έξοδα) ενώ ένα ανοικτό έχει όλα αυτά + ΕΣΟΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΩΝΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΄΄ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ΄΄ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ

ΜΟΛΙΣ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ 2010 ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ 8-4) ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΟΝΟ 3 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει μεγάλη πλάκα το θέμα, γιατί και πέρυσι τέτοια εποχή, σε τέτοια ανάρτηση με το ίδιο θέμα, γράφθηκαν πάλι τα ίδια σχόλια ή από τους ίδιους ή από αυτούς που νομίζουν ότι η πραγματικότητα γύρω τους είναι όπως το σκέφτεται το μυαλό τους.
Ότι το κεφάλι (2-3 για την ακρίβεια) του εμπορικού συλλόγου είναι αριστερούλης με μεγάλες τσέπες και τους νοιάζει τους 2-3 να νομίζουν κάθε φορά ότι πολιτεύονται είναι το μόνο σίγουρο. Φυσικά δεν πρέπει να παίρνει η μπάλα όλο το συμβούλιο γιατί είναι διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους και έχουν διάφορες για κάθε θέμα αντιλήψεις. Βέβαια τις ανακοινώσεις, πχ για τους μετανάστες και ό,τι του καπνίσει κάθε φορά τις βγάζει ο πρόεδρος μόνος του, γιατί είναι θέμα που δεν περνά στο συμβούλιο για συζήτηση.
Το άλλο σίγουρο της υπόθεσης είναι πως εδώ μέσα μιλά ο κάθε ένας για κάθε θέμα χωρίς να έχει γνώσεις και επιχειρήματα, απλά γιατί δεν έχει τί να κάνει και παίρνει αμπάριζα τις αναρτήσεις για να γράψει τη βλακεία του.
Το τί θα κάνει το καλοκαίρι και τα Σάββατα ο εμπορικός κόσμος είναι στη δικαιοδοσία του να αποφασίσει. Και όπως γίνεται τόσα χρόνια, έτσι θα γίνει και φέτος. Και όλοι γνωρίζουν, και ας μην το παραδέχονται ανάλογα με τα συμφέροντά τους ή το μυαλό τους, ότι ούτε εργατοώρες για τους υπαλλήλους χάνονται από τα Σάββατα ούτε εισπράξεις από τους εμπόρους για την ημέρα εκείνη, ούτε ο κόσμος στη μεγαλύτερη πλειοψηφία του βγαίνει τα Σάββατα εκείνα να ψωνίσει.
Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί στους ανάλογους κύκλους και έχει λυθεί εδώ και χρόνια και δεν προσθέτει τίποτα το να γράφει ο καθένας ό,τι του κατέβει.
Σε μεγάλη κλίμακα, δε μετράει αν ένας ή δύο θέλουν να βγαίνουν τα Σάββατα το πρωί να χαζεύουν βιτρίνες ή να ψωνίζουν, αλλά η πλειοψηφία και ανάλογα παίρνουν αποφάσεις.
Το αγγούρι το τρώνε οι ίδιοι οι έμποροι της πόλης μας στην τελική από την συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης όλων εμάς και ξέρουν ότι δεν αντέχουν, κάποιοι και λόγω ηλικίας, να ανοίγουν και Σάββατα όταν τόσα χρόνια ξέρουν ότι δεν τους προσφέρει τίποτα συγκριτικά με τις καθημερινές. Και φυσικά υπάρχουν και μέλη του συλλόγου που θέτουν πάντα θέμα λειτουργίας τότε, και τη λύση τη βρίσκουν μεταξύ τους, όχι ακούγοντας τί λέω εγώ και ο καθένας.
Έπειτα, μια που είναι όλο αυτό δικό τους θέμα, καταντάει ηλιθιότητα στην τελική να βγαίνει πάντα ένας και να τους κατακρίνει ότι και καλά τα κλείνουν γιατί θα πάνε για μπάνια. Ημαρτον ρε, ή ηλίθιος είσαι ρε φίλε ή πραγματικά κάποιος μαγαζάτορας σου έχει πιάσει τον κώλο και έχεις απωθημένα.
Ξεκολείστε παιδιά, δεν είναι αυτό το θέμα που προβληματίζει την πόλη μας. Όποιος έχει λεφτά και θέλει, να τρέξει να αγοράσει και να μην περιμένει τα Σάββατα, είναι απλό. Ό,τι άλλο λέμε είναι άκυρο. Απλά πράγματα. Και μιλάμε για μαγαζιά που ανήκουν στον εμπορικό σύλλογο και όχι για αυτά που έχουν τον δικό τους και δεν τους πιάνουν ούτε απεργίες, ούτε ωράρια της πόλης και δεν τους νοιάζει άλλωστε. Αυτοί με τη σειρά τους κατακρίνουν και καταδικάζουν τα υπόλοιπα μαγαζιά και τους εμπόρους γιατί έτσι νομίζουν ότι είναι σωστό, λες και ο ένας τρώει το ψωμί του άλλου και τους είπε ο σύλλογός τους να το κάνουν.