Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το "Who is Who" των 4 εταιρειών της κοινοπραξίας στο Πλατυγιάλι

Όπως είναι γνωστό, τρείς θα είναι οι εταιρείες που θα αποτελέσουν την κοινοπραξία της μεγάλης επένδυσης στο Πλατυγιάλι:
(α) Qatar Petroleum International (100% θυγατρική της κρατικής Qatar Petroleum, και αποτελεί το διεθνή επενδυτικό βραχίονα της)
(β) Qatar Electricity & Water Company (κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού και υδάτων του κράτους του Qatar)
(γ) Shabbagh & Khoury SAL (εταιρεία με έδρα τη Βηρυττό του Λιβάνου, ιδίας ιδιοκτησίας με την εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC)
(δ) Rosebud Energie Deutschland GmbH (Γερμανική Εταιρία με έδρα την Φρανκφούρτη και δραστηριοποιείται κυρίως σε ανανεώσιμε πηγές ενέργειας)
Εμείς επισκεφτήκαμε τις ιστοσελίδες των παρακάτω εταιρειών για να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες τους:
Η Qatar Petroleum International δίνει έμφαση στην ασφάλεια, ειρήνη και περιβάλλον θέτοντας ως στόχο μεταξύ άλλων την " Επίτευξη μηδενισμού της καύσης αερίου με σκοπό να ελαχιστοποίησει τα αποβλήτα και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Γενικός στόχος της είναι "να μεγιστοποιηθεί η συμβολή μας στο εθνικό πλούτο του κράτους του Κατάρ, μέσω της ασφαλής, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά αποδεκτή εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων του Κατάρ και μέσω των συναφών δραστηριοτήτων. Οι συναφείς δραστηριότητες που μας αφορούν προφανώς είναι " Η οικοδόμηση οργανισμού με διεθνώς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις"
Η Qatar Electricity & Water Company (κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού και υδάτων του κράτους του Qatar) αναφέρει ότι πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στο Κατάρ και στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και λειτουργεί ένα ευρύ δίκτυο ηλεκτροπαραγωγής και σταθμούς αφαλάτωσης ύδατος στο Κατάρ.
Η Εταιρεία έχει υπερδιπλασιαστεί το παραγωγικό της δυναμικό κατά τα τελευταία 10 χρόνια μετά την αναβάθμιση της ικανότητας παραγωγής της από σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Δίνει δε μεγάλη έμφαση σε έργα που αφορούν το νερό Η πολιτική της Εταιρείας είναι με βάση τη συνεχή διαφοροποίηση των πηγών εσόδων του, συμμετέχοντας σε νέα έργα ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης στο Κατάρ
H Shabbagh & Khoury SAL (εταιρεία με έδρα τη Βηρυττό του Λιβάνου είναι ιδίας ιδιοκτησίας με την εταιρεία Consolidated Contractors Company γνωστή ως CCC. H CCC -όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα σε παλαιότερο ρεπορτάζ της- είναι ένας παλαιστινιακών συμφερόντων επιχειρηματικός όμιλος που ιδρύθηκε από τον χριστιανό Άραβα Χασιμπ Σαμπάχ ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 90 χρόνων και είχε μακρά δράση για την ειρήνευση στη Παλαιστίνη. Δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε κατασκευές, έργα υποδομής, επενδύσεις με έμφαση όπως η ίδια αναφέρει στην Μέση Ανατολή. ( Μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, των γεφυρών και ανισόπεδων κόμβων αυτοκινητοδρόμων, λιμάνι και αποβάθρες,βιομηχανία πετροχημικών, αυτοκινητόδρομοι, δρόμους και αεροδρόμια, Νερό και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, αντλιοστάσια διυλιστήρια, πετροχημικές εγκαταστάσεις, μονάδες διαχωρισμού του πετρελαίου εσωτερικής καύσης, φόρτωση πετρελαίου και εκτός τερματικούς σταθμούς φόρτωσης, Αγωγοί νερού, φυσικού αερίου και πετρελαίου κ.α.)
H Rosebud Energie Deutschland GmbH έχει μεταξύ άλλων επενδύσει 500.000.000 δολλάρια στο Ισραήλ σε βιοκαύσιμα από φύκια, ενώ δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τους κ.κ. Ιωάννη Αντωνιάδη και Γιώργο Σεφερτζή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο για το ψαξιμο...
ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του για τους νεους κυβερνητες της χωρας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ:ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ

(Συνάντηση ενημέρωσης την ΤΡΙΤΗ 25-05-2010 στα γραφεία της Παναιτωλοακαρναννικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ), Πατησίων 5, ΟΜΟΝΟΙΑ, 4ος όροφος και ώρα 17:30 μ.μ. να συζητήσουμε ανταλλάσοντας πληροφορίες, σκέψεις, προτάσεις.)

Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες.
Μας έταξαν λιμάνι εμπορικό διαμετακομιστικό, το οποίο 35 χρόνια δεν το είδαμε ποτέ.
Μας είπαν, γιατί έτσι αποφάσισε η Τοπική κοινωνία πριν 30 χρόνια, ότι στην ΒΙ.ΠΕ του Πλατυγιαλιού δεν επιτρέπονται να μπαίνουν επενδύσεις υψηλής όχλησης επικινδυνότητας και ρύπανσης και νομοθέτησαν γι’ αυτό και μέσα σε πέντε λεπτά το Νομαρχιακό Συμβούλιο το ακύρωσε.
Μας είπαν για επένδυση από το ΚΑΤΑΡ για παραγωγή ρεύματος με υγροποιημένο αέριο (LNG) και μας λένε τώρα για υγροποιημένο πετρέλαιο (LPG) και άλλα τέτοια επικίνδυνα ορυκτά (βουτάνιο – προπάνιο).
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αμήχανα χωρίς να ξέρει τι γίνεται και χωρίς κάποιοι υπεύθυνοι να την ενημερώνουν τι είναι τούτο το καινούριο και τι επιπτώσεις θα έχει στην ζωή τους.
Στα κρυφά προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ακυρώνοντας τις δικές τους αποφάσεις και τις επι τριακονταετίας αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, για το τι επενδύσεις θέλει και επιτρέπει στην ΒΙ.ΠΕ Πλατυγιαλού και στο λιμάνι.
Σε κάποια γραφεία κυβερνητικά σχεδιάζετε ξανά το μέλλον του λιμανιού, της περιοχής του Αστακού και του νομού, δυστυχώς με την συμμετοχή του κομματικού μηχανισμού, της τοπικής εξουσίας με απούσα την τοπική κοινωνία.
Ο λαός απουσιάζει, γιατί έτσι θα περάσουν τα σχέδιά τους πιο εύκολα. Για να συνεχίσει να απουσιάζει του τάζουν μέσα από τον μηχανισμό τους χιλιάδες θέσεις εργασίας κ.α.
Ξέρουμε ότι είμαστε πολλοί που μένουμε ξάγρυπνοι, παρακολουθώντας τα γεγονότα, όχι ως θεατές, αλλά ως ενεργοί πολίτες.
Ξέρουμε ότι, όπως είπαμε την αλήθεια για όλες τις ρυπογόνες επενδύσεις που κατά καιρούς μας έφερναν στο Πλατυγιάλι και τις αποτρέψαμε έτσι και τώρα θέλουμε, ως αρχή, να μάθουμε όλη την αλήθεια για την συγκεκριμένη επένδυση.
Αν πραγματικά νομίζετε ότι πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες για την επένδυση που δρομολογείται στο Πλατυγιάλι και έχετε τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας σας προσκαλούμε σε κοινή συνάντηση ενημέρωσης την ΤΡΙΤΗ 25-05-2010 στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ Πατησίων 5,ΟΜΟΝΟΙΑ 4ος όροφος και ώρα 17:30 μ.μ. να συζητήσουμε ανταλλάσοντας πληροφορίες, σκέψεις, προτάσεις.
Για το ποιο θα είναι το μέλλον του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής του Αστακού, ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει είναι ο ίδιος ο λαός της και οι αποφάσεις του, πρέπει να είναι σεβαστές από την οποιαδήποτε εξουσία.
(Τουλάχιστον αν έχουν προδιαγράψει το ΤΕΛΟΣ μας, να ξέρουμε τον τρόπο και τα μέσα που θα γίνει αυτό καθώς και τον θύτη).
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ και λοιποί συμπατριώτες

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι για το ενδεχόμενο ηφαιστειακού νέφους:
Πρόεδρος Ισλανδίας: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ! (Δηλαδή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ- http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok)
http://www.youtube.com/v/ToDjdeFpRAw
The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm.
Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465
Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης; Και η 'υπερθέρμανση';;;
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece


H AITIA που ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις, άρα και η πιθανότητα πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα:
http://www.youtube.com/watch?v=ZlZY8r_3wlg

Ανώνυμος είπε...

"Βόμβα" στο περιβάλλον η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό
Θα εκλύει 3,5 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση

Πάνω απο 3,5 εκατομμύρια τόνους διοξιδείου του άνθρακα θα εκλύει σε ετήσια βάση η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο υγραέριο που θα εγκατασταθεί στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (επένδυση αραβικών συμφερόντων). Την αποκάλυψη αυτή κάνει σήμερα η Greenpeace, με ανακοίνωση της που εκδόθηκε πριν λίγο.

"Με δυο μέτρα και δυο σταθμά χαράζει την ενεργειακή πολιτική της η κυβέρνηση", αναφέρει στην ανακοίνωση της η οργάνωση. Και προσθέτει: "Από τη μια, γραφειοκρατία και πολύμηνες καθυστερήσεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και από την άλλη διαδικασίες εξπρές για ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Ενώ με το νέο νόμο για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε στη Βουλή γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΕ, μία άλλη απόφαση της κυβέρνησης τινάζει στον αέρα τον ανερμάτιστο ούτως ή άλλως, ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας γιγαντιαίας ρυπογόνου μονάδας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Σε ό,τι αφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, παρά τα ατοπήματα και τις σημαντικές “εκπτώσεις” από την αρχική φιλόδοξη προσέγγιση, υπάρχουν διατάξεις που βελτιώνουν σημαντικά το επενδυτικό περιβάλλον για τις ΑΠΕ στη χώρα. Τα όποια μέτρα όμως απλοποίησης και επιτάχυνσης προτείνονται, ωχριούν μπροστά στις διαδικασίες εξπρές που ακολουθήθηκαν για την έκδοση άδειας παραγωγής σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο υγραέριο στον Αστακό. Η συγκεκριμένη μονάδα δε συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πακέτου για το Κλίμα και την Ενέργεια.
Πέραν των προφανών κινδύνων για την περιοχή (αφού η εγκατάσταση υπάγεται στην Οδηγία ‘Σεβέζο’ για τις επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις), η συγκεκριμένη μονάδα, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναμένεται να εκλύει περί τα 3,5 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Η προώθηση της συγκεκριμένης μονάδας με τον χαρακτήρα του επείγοντος θέτει εν αμφιβόλω το εγχείρημα της Πράσινης Ανάπτυξης. Γεννά εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ, για παράδειγμα, για μια μικρή μονάδα φωτοβολταϊκών χρειάζεται (ακόμα και με τη νέα νομοθεσία) μια πολύμηνη διαδικασία, μέσα σε ένα μόλις μήνα μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για μια ρυπογόνο και επικίνδυνη μονάδα!
Είναι ατυχές το ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μία σπάνια επίδειξη ισχυρής πολιτικής βούλησης, με την κραυγαλέα προώθηση μίας επένδυσης που τορπιλίζει τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας στην προσπάθεια μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και την Πράσινη Ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ίδια η κυβέρνηση’, τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.
Η Greenpeace καλεί την κυβέρνηση να μην εγκρίνει την κατασκευή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό. Καλεί επίσης την τοπική κοινωνία να αντισταθεί σε ένα έργο που στο όνομα της “ανάπτυξης” απειλεί κυριολεκτικά να τινάξει την περιοχή στον αέρα και δημιουργεί μία κερκόπορτα, μέσα από την οποία θα ελλοχεύει για πάντα ο κίνδυνος πιο επικίνδυνων και καταστροφικών επενδύσεων".

Ανώνυμος είπε...

Το βάζω εδώ γιατί δεν έχω χώρο κάπου αλλού.

Η πιο σοβαρή εξέλιξη των ημερών είναι αυτή :

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/stand-by.html

Ξεκίνησε η λογοκρισία των blog

Συνεργαστείτε όλα τα blog μεταξύ σας και αντιδράστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όσο είναι καιρός ακόμα...

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

αντε επιτελους ξυπνατε εκει οι ντοπιοι και αρχιστε τις αντιδρασεις για τηνταφοπλακα που βαζουν στην περιοχη μας
και ετσι να κιητοποιηθουν και οι γυρω περιοχες ωστε να βοηθησουμε ολοι μαζι γιατην ματαιωση αυτου του εγληματος.

ταζουν και θεσεις εργασιας τα λαμογια ντοπια και ξενα

Ανώνυμος είπε...

να κανω μια ερωτηση μιας και to agrinio news δεν ασχολειται με τα σημεια των καιρων.... ο γιωργακης ρε παιδια μηπως ειναι χαζος και ολος ο θιασος του?

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο θα ευχομαστε να πεσει η κυβερνηση για να μην περασει στα τυφλα η επενδυση .
δεν θιγομαστε μονο με χειρισμους τύπου μαντέλη αλλα και με τα τυφλά χτυπήματα στην ανάπτυξη του νομού σε βάρος των κατοίκων αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Ανώνυμος είπε...

o μαντελης εφυγε για αζερμπαιτζαν!χαχαχαχαχαααααααα
ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧχΧΧΧΧΧΧχαααααααααααα