Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ενδιαφέρον και εξ Ηλείας για την Περιφέρεια;

Ενδιαφερόμενος για τη περιφέρεια προέκυψε και από τον νομό Ηλείας. Αυτή τη φορά ο νομάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας δήλωσε ότι: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι το πολιτικό ενδιαφέρον μου είναι η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση"
Το ζήτημα είναι αν ο κ Καφύρας εννοεί ως πολιτικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποκλειστικά την θέση του Περιφερειάρχη. Στην ομιλία του πάντως όσον αφορά τα έργα την τοποθετούσε μεν στο πλαίσιο της Δυτικής Ελλάδος, ειδικές όμως αναφορές έκανε σε έργα που αφορούν τους νομούς Ηλείας και Αχαίας(ταχεία υλοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Οδού , η δημιουργία πολιτικών αεροδρομίων ,η επέκταση του αγωγού Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα, εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου –Πατρών – Καλαμάτας, κ.α)
Όπως και να έχει, μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα από το νομό Ηλείας σίγουρα "ανακατεύει ακόμα περισσότερο την τράπουλα"στο ζήτημα Περιφερειάρχης και αναμφίβολα απευθύνεται περισσότερο σε ψηφοφόρους του νομού Αχαίας. ( πέραν προφανώς της Ηλείας). Μέχρι τώρα εμφανίζονταν από τους νομούς της Πελοποννήσου που ανήκουν στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενδιαφερόμενοι μόνο από την Αχαία.
Συγκεκριμένα, ως ενδεχόμενοι υποψήφιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για τη Περιφέρεια εμφανίζονται από το νομό Αχαίας ο νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα.
Στην Αιτωλοακαρνανία ως γνωστόν έχει εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον του για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
H συνέχεια λοιπόν αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον.. Το πιο πιθανόν είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. όπου αναμένεται να ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων που θα στηριχθούν στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και δήμους της χώρας, στις εκλογές του Νοεμβρίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριολεκτικα μας τα πρηξατε με την ονοματολογια και την εκλογολογια.. καθε παραγοντισκος τοπαρχης πασοκουλης και νουδουλης που λεει μια περισπουδαστη παπαρια για το ατομο του γινεται ειδηση αποπροσανατολισμου.. ο κοσμος δεν τσιμπαει πια ή τσιμπάει όλο και λιγότερο. εκει στο αγρινιο news και σε όλα τα "και καλα" ειδησιογραφικα μπλογκ καθήστε και σκεφτήτε τι κανετε και για ποιον το κάνετε.. εφημεριδες, ραδιοφωνο, τηλεοραση εχουμε δεν χρειαζεται να υποκαταστησετε κανεναν και να γινεται βεζυρης στη θεση του βεζύρη της αγκυλωμενης τοπικης δημοσιογραφιας. Λείπει φρεσκια και θαραλεα αποψη, κριτική, δημόσιος έλεγχος, πραγματική εκφραση.. λιβανηστηρια εχουμε πολλα ούτως ή άλλως...............

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Καφύρας βάζει τα πράγματα στην θέση τους, διεκδικεί αυτό που πρέπει για την Ηλεία την ταχεία υλοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Οδού , η δημιουργία πολιτικών αεροδρομίων ,η επέκταση του αγωγού Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα και Ηλεία προφανώς) , εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου –Πατρών – Καλαμάτας, κ.α) βλέπετε να αναφέρει κανένα έργο που έχει σχέση με την Αιτωλ/νια κανένα.
Αυτή είναι η συνοχή που θα έχει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Πιστεύω ότι οποίος από την Αιτωλ/νια θα θέληση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ή περιφερειακός σύμβουλος, θα πρέπει να μας εξήγηση πως με την διαμορφούμενη πλειοψηφία Ηλείων και Αχαιών θα πετύχει κάτι σημαντικό για την Αιτωλ/νια. Εάν δεν μας το εξήγηση επαρκώς ποιος ο λόγος να τον ψηφίσουμε.