Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Aποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010. Είναι σίγουρο ότι με τέτοιο κλίμα αγωνιστικότητας και ενότητας, δύσκολα θα μπορέσουν οι «οραματιστές» και οι «ιθύνοντες» να εφαρμόσουν όσα ευαγγελίζεται η νέα τάξη πραγμάτων, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποδόμηση και τον ευτελισμό του Δημόσιου Σχολείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αφού έλαβε υπόψη τις προτάσεις των συναδέλφων μας και των παρατάξεων, ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στους συλλόγους της περιοχής ευθύνης του, τα παρακάτω:
-Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην δεχθεί να λειτουργήσει η σχολική μονάδα του με το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι σύλλογοι διδασκόντων να κάνουν πρακτικά που να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν το σχολείο τους να συμμετάσχει.
- Κανείς εκπαιδευτικός να μην αναλάβει το ρόλο του μέντορα - αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.
-Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην δεχτεί να οριστεί το σχολείο του ως πιλοτικό για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, γιατί δεχόμενοι την αυτοαξιολόγηση, αποδεχόμαστε την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων που θα κληθούν να συνεδριάσουν, να απορρίψουν τη συμμετοχή του σχολείου τους σε αυτή κι όσους δέχτηκαν να την ανακαλέσουν. Οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν να κοινοποιηθούν στους Προϊσταμένους, στους σχολικούς συμβούλους, στο Υπουργείο Παιδείας, στη ΔΟΕ, στο Σύλλογο και στα ΜΜΕ.
-Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και τις υπουργικές αποφάσεις για τα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που έγινε ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας και να ξεκινήσει ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης.
-Κανείς αναπληρωτής ή ωρομίσθιος να μη χάσει τη δουλειά του. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Τέλος καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να πάρει θέση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη…. Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα… Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. ιθαγένεια στους μετανάστες 2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας 3. υλοποίηση του Καλλικράτη Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.

Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.

Πως θα γίνει πρακτικά; Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.

Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.

Πού είναι η ΕΕ; Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.