Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Ποιές παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμβησηΩς κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής, τις παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο στην Αιτωλοακαρνανία ορίστηκαν οι εξής::

ΔΗΜΟΣ

ΑΚΤΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

1.Μενιδίου

Πλαζ Μενιδίου

Πλαζ Κατάφουρκο

2. Αμφιλοχίας

Πλαζ Μπούκα

Πλαζ ΕΟΤ (ανατολική)

Νέα πλαζ Αμφιλοχίας(δυτική)

Πλαζ Σπάρτο

3.Μεδεώνος

Πλαζ οικισμού Λουτράκι

4.Ανακτορίου

Πλαζ Βόνιτσας

Πλαζ Δρυμός

Πλαζ Παληονήσι

Πλαζ Ρούγα Παλιάμπελων

Πλαζ Βαρκό Παλιάμπελων

Πλαζ Σωτήρα

Πλαζ Παναγιά

Πλαζ Νέα Καμαρίνα

Πλαζ Άγιος Ιωάννης ΤΔ Αγίου Νικολάου

5.Παλαίρου

Πλαζ Πογωνιά(κεντρική)

Πλαζ Πογωνιά (ξενοδοχ. εγκαταστάσεις)

Πλαζ Παλαίρου

Πλαζ Βαθυαβάλι

Πλαζ Βαρκό

6.Αλυζίας

Πλαζ Μύτικα(δυτική)

Πλαζ Μύτικα(ανατολική)

Πλαζ Παλιόβαρκα-Λύσιμος

Πλαζ Αγριλιά

7. Αστακού

Πλαζ Βελά

Πλαζ Χοβολιό

Πλαζ Αστακού

8. Οινιαδών

Πλαζ Λούρος

9. Αιτωλικού

Πλαζ Ρεμπάκια

Πλαζ Αστροβίτσα

Πλαζ Κανάλι (περιφερειακός δρόμος Αιτωλικού)

Πλαζ Άγιος Ηλίας

Πλαζ Σταμνά

10. Μεσολογγίου

Πλαζ Θεοξένια

Πλαζ Αγ. Τριάδα

Πλαζ Τουρλίδα

11. Χάλκειας

Πλαζ Κρυονέρι

Πλαζ Λιμνοπούλα ,ΤΔ Κάτω Βασιλικής

Πλαζ Κάτω Βασιλικής

12. Αντιρρίου

Πλαζ Ρίζας

Πλαζ Μακύνεια

Πλαζ Αγίου Παντελεήμονα

Πλαζ Αντιρρίου

Πλαζ Πλατανίτης

13. Ναυπάκτου

Πλαζ Παλαιοπαναγιά

Πλαζ Βαρειά

Πλαζ Ψανή

Η κολύμβηση σε λιμάνια απαγορεύεται, καθώς και σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες. Επίσης, απαγορεύεται η κολύμβηση σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών διάθεσης λυμάτων και σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που περιέχουν λύματα..

Οι Δήμοι και το Λιμενικό Ταμείο οφείλουν στην επισήμανση του μήκους των ακτών κολύμβησης και των επιτρεπόμενων σημείων και σύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/νσης Υγείας.

Η κολύμβηση σε περιοχές πέρα των προαναφερόμενων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουομένων και περικλείει πιθανούς υγιεινολογικούς κινδύνους .

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν για την συνεχή προστασία των ακτών, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την ενημέρωση των πολιτών.

Ε.Ν

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ Θ. ΦΑΤΟΥΡΟΣ

ΙΑΤΡΟΣ

ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι κοροϊδια ειναι αυτη καθε χρονο με τις καταλληλες παραλιες? κανεναν ουσιαστικο ελεγχο δεν μπορει να κανει ο νομιατρος απο το να αναπαραγει γραφειοκρατικα καθε χρονο το ιδιο εγγραφο? η περιοχη του αστακου πλήτεται δραματικα πια από τις ανεξελεγκτες ιχθυοκαλλιεργειες, εχουν άδεια πχ για 100 τόνους και καλλιεργουν 1000! τονοι ζωοτροφων και φαρμακων. Για τον αμβρακικο δεν το συζηταμε καν.. θυμαστε τι εγινε το χειμωνα εκατονταδες τονοι νεκρων ψαριών!!! βιολογικη βομβα!! αγωγοι και λυματα ανεξελεγκτα απο καθε ειδους επιχειρησεις και οικισμούς.. και κατα τα αλλα το χαβα τους στη νομαρχια ... "καταλληλες πλαζ για κολυμβηση"... λες και ειμαστε στο 50... ελεγχος, αποξηλωση ρυπογονων εγκαταστασεων, τιποτε.. μονο ανακοινωθεντα για ιθαγενεις λουόμενους.. καλυτερα να μην προκαλουν.. πιο τιμιο θα ταν να μη βγαλουν τιποτε.. ειναι προκλητικοι. Δηλαδη πηραν δειγματα από αυτες τις περιοχές? μας δουλευουν

Ανώνυμος είπε...

Κ βέβαια μας δουλεύουν, αφού ο κόσμος δεν μιλάει! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον 7:44 τα λέει πολύ σωστά. Ας πάνε αυτοί που τα γράφουν μια βόλτα στον Αστακό να δουν τα χάλια που έχει το νερό...!
Πάντως μερίδιο ευθύνης έχουν κ οι Αστακιώτες γιατί τους έχουν αφήσει τόσα χρόνια κ φυτρώνουν τα κλουβιά ένα μετά το άλλο.