Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Με το βλέμμα στραμμένο στο δημαρχιακό θώκο...

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και ήδη τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε εγρήγορση για την επιλογή των υποψηφίων. Μήλον της έριδος αποτελούν οι 13 περιφέρειες, καθώς και οι μεγαλύτεροι εκ των 325 δημών. Ένας από αυτούς είναι και το Αγρίνιο, που ως γνωστό μετά τη διεύρυνσή του, πληθυσμιακά βρίσκεται στη 15η θέση του σχετικού χάρτη της χώρας.

Μάλλον στην Ιπποκράτους έχοντας κατά νου αυτό το γεγονός έχουν ήδη επιλέξει τον Παύλο Μοσχολιό για να ηγηθεί του πράσινου ψηφοδελτίου, γνωρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο νυν δήμαρχο της πόλης να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Βέβαια, άλυτος γρίφος παραμένει το τι θα πράξει ο πολιτευτής Βασίλης Αντωνόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, αφού ο μεν πρώτος έχει εκφράσει την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος, ο δε δεύτερος κατά την συζήτηση του σχεδίου Καλλικράτης είχε έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον Παύλο Μοσχολιό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τελευταίος κινείται κανονικά σε προεκλογικούς ρυθμούς προσπαθώντας παράλληλα να συσπειρώσει γύρω του τα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν εκλογική δύναμη και εμπειρία.

Απ την άλλη πλευρά στη ΝΔ τώρα μπαίνουν επίσημα στη διαδικασία επιλογής προσώπου. Η συγκεκριμένη καθυστέρηση δικαιολογείται λόγω του συνεδρίου και της εκλογής των κομματικών οργάνων. Οι επικείμενες εκλογές αποτελούν το πρώτο επίσημο crash test του νέου προέδρου, γι αυτό και στη Ρηγίλλης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Βέβαια, απ όλη αυτή τη διαδικασία, όπως ήταν λογικό χάθηκε πολύτιμος χρόνος γεγονός που φαίνεται στην περίπτωση του Αγρινίου, όπου ακόμη αναζητείται υποψήφιος. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αργά, όμως εξετάζουμε τις πολιτικές κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκριτικά με τις αντίστοιχες προαναφερόμενες του κυβερνώντος κόμματος. Στη ΝΔ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Δημήτρης Σταμάτης βρίσκεται προ των πυλών του χρίσματος, την ίδια στιγμή που ο ίδιος επιμένει κατηγορηματικά να το αρνείται. Από εκεί και πέρα προκρίνονται οι επιλογές του πολιτευτή Γιώργου Παπαναστασίου (που επίσης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει ο δήμος) καθώς και του δημοτικού συμβούλου Νίκου Καζαντζή, ο οποίος έχει δηλώσει προ πολλού παρών.

Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν αλλάξει και πολλά σε σχέση με την τελευταία αντίστοιχη ανάρτησή μας. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει βρει τον υποψήφιό του προσπαθώντας παράλληλα να κλείσει τυχόν εσωκομματικά μέτωπα, ενώ στη ΝΔ χρειάστηκε να περάσει το συνέδριο προκειμένου να αρχίσουν να σκέφτονται με πιο καθαρό μυαλό την περίπτωση του Αγρινίου, όπου προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο όνομα στο προσκήνιο από αυτά τα οποία ήδη γνωρίζουμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ 5000 ΨΗΦΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΩΛΟΣΚΑΤΕ, ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

siga min pame na psifisoume,gia na vgaloume ti???oloi ANIPARKTOI APLA.as pane oi dimotikoi ipalliloi kai i dimotiki astinomia na psifisei.

Ανώνυμος είπε...

βαλτε τον λαμαρα για δημαρχο