Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Αγρίνιο: Έρημη πόλη



Οι εικόνες αυτές δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα μας στο facebook από αναγνώστρια μας. Τραβήχθηκαν πρωινές ώρες (11-12) Σάββατο. Όπως βλέπετε οι δρόμοι είναι άδειοι, άλλωστε αυτές τις μέρες η ζέστη είναι στα ύψη.
Υ.Γ.: To σχόλιο που συνοδεύει τις εικόνες αναφέρονται τα εξής που αφορούν το άνοιγμα η μη των μαγαζιών:
"Οι εικόνες είναι η απάντηση σε όσους επιμένουν ότι είναι λάθος το κλείσιμο των μαγαζιών το Σάββατο κατά το καλοκαιρινούς μήνες…
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από 11 έως 12 …οι δρόμοι άδειοι όπως και τα μαγαζιά…
Δεν είμαστε τουριστική πόλη ..έχουμε …καύσωνα …..τα . ανοικτά .κλιματιστικά και τα ..εσωτερικά φώτα των μαγαζιων είναι σπατάλη και προπαντός τα έξοδα τρέχουν".
Εμείς από τη πλευρά μας, με άδειους δρόμους και ζέστη προτείνουμε έστω και ημερησία διέξοδο για όσους μπορούν σε βουνό η θάλασσα για όπου υπάρχει η δυναtότητα. Η πόλη γίνεται φιλόξενη με τέτοια ζέστη τις βραδυνές ώρες.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πάνε στα χωριά τους και Λευκάδα.Οι πραγματικοί Αγρινιώτες και Σαββατοκυριακο μένουν μονο Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε πρωτευουσιάνε 11:21.Λες και εισαι απο το Παρίσι χααχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:21 έχει απόλυτο δίκιο. Οι πραγματικοί Αγρινιώτες μένουν στην πόλη οποιαδήποτε μέρα. Οι υπόλοιποι βλάχοι ας κλείσουν τα μαγαζιά τους και ας πάνε στα κωλοχώρια τους.

Ανώνυμος είπε...

FILE 11.21 SOSTOS!!!!

EGINAN OLOI NEOPLOYTOI KAI THELOYN MPANIA, WEEKEND KAI LEYKADA, ME PISTOTIKI KAI DANEIKA VEVAIA,ALLA GEMISE TO AGRINIO PARAHEIMAZOMENOYS AGRINIOTES TOY PENTAHMEROY.

BEBAIA KAI OI LEGOMENOI PALIOI AGRINIOTES, DEN PANE PISO.

EKANAN TIN POLI AFORHTH TSIMENTOUPOLI KAI EDIOXAN TA PAIDIA TOYS STIN ATHINA, ME MISOS GIA TIN POLI KAI PROPANTOS GIA TIN KOINONIA THS.

DISTIXOS OI KHFHNES TOY DIMOY, OI DHMOSIOYPALILISKOI KAI OI DHTHEN KEFALES TIS POLIS, ANHKOYN STIS KATIGORIES AYTES.

PANTOS OSOI MENOYME AGRINIO,PERA APO TIN ZESTH, TIN PERNAME ISIXA KAI XEKOYRASTA KAI ME ANESH PARKARISMATOS !!!!!

AGRINIOTHS TOY 7HMEROY

Ανώνυμος είπε...

μα τι λεει??? αφου τα μαγαζια ειναι κλειστα γιατι να ναι ο κοσμος εξω? για βαλε φωτογραφιες δευτερα πρωι με την ιδια ζεστη,που θα ναι τα μαγαζια ανοιχτα και ελα πες μου εαν δε θα εχει κοσμο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός τελικώς θα «λειτουργεί» με LNG ή με LPG;

Της Χρυσας Λιαγγου

Σκεπτικισμός και ατονία έχουν διαδεχθεί τη δυναμική που εκφράστηκε από κυβερνητικής πλευράς προ τετραμήνου με την ανακοίνωση του ενδιαφέροντος του Εμιράτου του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα σε ένα ενεργειακό έργο-μαμούθ στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Ζώνη του Αστακού. Η είδηση συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια αναστροφής του αντιαναπτυξιακού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά παράλληλα προκάλεσε και ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενό της.

Τα πρώτα ερωτήματα που διατυπώθηκαν συνδέονταν με τα κίνητρα του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα για να εξάγει σε μια άλλη αγορά και όχι να επενδύσει απευθείας στην ίδια, όπου μάλιστα διαθέτει ήδη τέρμιναλ LNG ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος του έργου και μειώνοντας αντιστοίχως την απόδοσή του.
Ο δε νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος στην ομιλία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ενέκρινε το σχέδιο, απέφυγε επίσης επιμελώς να κατονομάσει το καύσιμο και αναφέρθηκε σε «LNG ή όπως άλλο οριζόμενο αέριο». Προς τι όμως αυτή η «αποστασιοποίηση»;

Ασφαλής απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει δοθεί ακόμα.

Το Κατάρ ως χώρα παραγωγός διαθέτει μεγάλες ποσότητες LPG και αναζητεί τρόπους διάθεσής του. Το γεγονός αυτό εξηγεί και το ενδιαφέρον για την επένδυση της μονάδας στον Αστακό.Το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, ενώ εμφανίσθηκε να διευρύνεται, εκτός του τέρμιναλ LNG, μέχρι και σε μονάδα παραγωγής άλγης, που θα αξιοποιεί το CO2 από την καύση του LPG, προς το παρόν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη μονάδα LPG. Aίτηση στις αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές δεν έχει κατατεθεί για κανένα άλλο έργο, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Abdullah bin al Attiyah εμφανίζεται να δηλώνει στις 23 Ιουνίου ότι η κρατική εταιρεία της χώρας του ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG που σχεδιάζεται στην Ελλάδα, όχι όμως να επενδύσει σε τέρμιναλ LNG.

Το τοπίο κατά συνέπεια παραμένει ως προς αυτό το σημείο θολό. Από τις 20 Μαΐου που η ΡΑΕ σε χρόνο-ρεκόρ ενέκρινε την άδεια κατασκευής της μονάδας δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Η αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ, που από την αρχή κράτησε αποστάσεις από το έργο, ανέθεσε μελέτη στη ΔΕΠΑ για την επικινδυνότητα της μονάδας στην οποία θα στηριχθεί για την έκδοση της διυπουργικής απόφασης που απαιτείται για τη χρήση του καυσίμου στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού. Με την κατάθεση της αίτησης, πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι το καύσιμο είναι LPG και όχι LNG.

Η θολούρα που επικρατεί γύρω από την επένδυση του Κατάρ ερμηνεύει και την κυβερνητική μεταστροφή από την αρχική ευφορία στον σκεπτικισμό. Περισσότερο φως στην υπόθεση ίσως ρίξει η αναμενόμενη μέσα στον Iούλιο επίσκεψη του κ. Αttiya στην Αθήνα, με αντικείμενο την πορεία της επένδυσης.

kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa!pare mati kolhmeno agrinioth 11:21.katse ekei re tsopani na se faei h zesth.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε παιδια, οταν εχει καυσωνα, σε οποιαδηποτε πολη δεν κυκλοφορει πολυς κοσμος.
Οταν ομως εχει νορμαλ θερμοκρασιες, κυκλοφορει κοσμος.
Οποτε μη δειχνετε ως αλλοθι τους αδειους δρομους.
Δεν ειναι ολο το καλοκαιρι μες τον καυσωνα!
Εγω ξερω αγρινιωτες που μενουν λευκαδα, και θελουν να πεταχτουν στο αγρινιο για τα ψωνια τους το σαββατο, και δεν μπορουν επειδη τα μαγαζια ειναι κλειστα!
Σπάσιμο λεμε!

Ανώνυμος είπε...

χαλαρωσε ανωνυμε ολοι το Αγρινιο αγαπαμε...μην γραφεις οτι σου κατεβει

Ανώνυμος είπε...

έβγαλε αυτός φωτογραφίες από ένα σημείο και κάτι έγινε. Όποιος θέλει ανοίγει,όποιος θέλει κλείνει,απλά τα πράγματα και αφήστε τους κάθε λογής Τζωρτζόπουλους να το παίζουν πρόεδροι και καμπόσοι.

kostakoutas είπε...

Ναι άμα είναι καθυστερημένοι...
Να φανταστώ οτι εισασταν 5-6 ε;

Ανώνυμος είπε...

KΟΠΕΛΙΑ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΚΛΕΙΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΑΤΕ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ "ΕΡΗΜΗ".ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ-ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ-ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!ΤΡΑΒΑΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΖ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΠΙΑ...ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.
Υ.Γ ΕΣΥ AGRINIONEWS ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΙΑ ΘΕΣΗ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ;ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΔΗΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ BLOG=ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΤΡΟ" ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΓΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!!ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΙΨΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΜΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ 50ΑΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή για κάποιους να προτείνουν αποδράσεις και εκδρομές στο κόσμο στις εποχές που ζούμε.Αυτό μόνο στο γραφικό Αγρίνιο μπορεί να συμβεί και σε όποιος βλέπει πολύ Star.Ξεφτίλα να λες στον άλλο να βρει λεφτά έμπορε της συμφοράς, αν είσαι δηλαδή που δεν το πιστεύω.Μάλλον "γόννος" είσαι.Ξέρεις εσύ.

Ανώνυμος είπε...

kai th Deytera apogeyma einai adeia h poli.O kosmos leipei i einai edw?E?pWS?

agrinionews είπε...

Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις :
Όσον αφορά το ζήτημα με το θερινό ωράριο των καταστημάτων εμείς απλά δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις του εμπορικού συλλόγου όπως και άλλων συλλόγων. Το αν κάποιος έχει την ίδια η την αντίθετη άποψη μπορεί να την αποστείλει και να δημοσιευτεί εφόσον δε θίγει πρόσωπα και είναι διατυπωμένη ευπρεπώς. Για αυτό υπάρχει το e-mail και η σελίδα μας στο facebook.
Από κει και πέρα όσον αφορά το αν θα κλείνουν τα μαγαζιά το Σάββατο η όχι αυτό είναι ζήτημα του εμπορικού συλλόγου και από τη στιγμή που ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες αρμόδιος είναι ο εκάστοτε σύλλογος η συνδικαλιστικό όργανο να αποφασίζει. Από κει και πέρα θεωρούμε ότι αν κάποιος θέλει να ανοίγει την επιχείρηση του τα καλοκαίρια το Σάββατο έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

agrinio poli gia gelia eprepe na itan o titlos

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ελάτε και Πάτρα που έχει και τόσους περισσότερους κατοίκους και θα δείτε ότι τις ώρες που είναι κλειστά τα μαγαζιά δεν κυκλοφορεί ψυχή στους κεντρικούς δρόμους. Αν δεν υπάρχουν γραφεία και μαγαζιά ανοιχτά γιατί να κατέβει ο άλλος στο κέντρο της πόλης, για ηλιοθεραπαία; Ιούλη μήνα καφές και βόλτα μετά τη δύση του ήλιου.

rosaria rompola είπε...

Τα σχόλια που διάβασα με αναγκάσουν να διευκρινίσω τα εξής
-στις φωτογραφίες βλέπουμε την οδός Μπαιμπα’ , Κύπρο Χαριλάου Τρικούπη ..εκεί που το Σάββατο υπάρχουν αρκετά ανοικτά μαγαζιά..(γι’αυτό έγραψα ότι είναι άδεια
- αυτά τα μαγαζιά είναι από τα ακριβά στο είδος του …άρα οι πελάτες τούς σίγουρα δεν κάθονται στο Αγρίνιο το Σάββατο Κύριακο
-τα πιο λαϊκά μαγαζιά ..(που απευθύνονται στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό )..εκείνα δηλαδή που μοχτούν για να βγάλουν τα έξοδα τους ..είναι ερμητικά κλειστά…. Τα Σάββατα
-πρέπει να δουλεύουμε για να ζήσουμε όχι για να πεθάνουμε..
- κάθε ιδιοκτήτης μαγαζιού, η οικογένεια του όπως επίσης και κάθε εργαζόμενος (που δεν έχει δικαίωμα αυτός ψήφου η γνώμης)έχει δικαίωμα για ξεκούραση κάνοντας ένα μπανακι μονοήμερο στις παραλίες του νομού μας και όχι μόνο στη Λευκάδα. Όπως και το δικαίωμα να είναι γονιός έστω για 8 σαββατοκύριακα το χρόνο.
Η οικονομία έτσι κάνει το γύρο …όλο το χρόνο αυτοί που κατοικούν στις τουριστικές περιοχές έρχονται ΚΑΙ στο Αγρίνιο για να ενισχύσουν την αγορά …και εμείς με την σειρά μας 2 μοναδικούς μήνες (8 δηλαδή Σάββατα και Κυριακές) ενισχύουμε την περιοχή τους..
Ξέρω ότι πάλι θα σας βρω αντίθετους σε αυτό που λέω …δεν πειράζει απλά λέω τι γνώμη μου με επιχειρήματα βασισμένες στης αρχές του ανθρωπισμού και όχι με εμπάθεια

Ανώνυμος είπε...

19 Ιουλίου 2010 7:49 μ.μ.

τσαμπα τα γραφεις, απευθυνεσαι σε λαθους ανθρωπους.