Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Διαρρήκτες με… τρόπους στην Αιτωλοακαρνανία!

Μια σπείρα διαρρηκτών που όμοιά της δεν έχουν καταγράψει ποτέ τα… εγκληματολογικά χρονικά, δρα τον τελευταίο καιρό στην δυτική Αιτωλοακαρνανία με στόχο τα εξοχικά σπίτια σε παραθαλάσσια θέρετρα! Πρόκειται για διαρρήκτες με… τρόπους, που συχνά αφήνουν άφωνα τα θύματά τους με την ευγένεια που τους συμπεριφέρονται!

Οι δράστες δεν διστάζουν να εισβάλλουν σε εξοχικές κατοικίες ακόμα και όταν οι ένοικοι είναι μέσα. Συνήθως, κάνουν την «δουλειά» τους αθόρυβα, χωρίς να τους αντιληφθούν. Κάποιες φορές, όμως, τα θύματα ξυπνούν και μένουν σύξυλα, όχι από τον τρόμο, αλλά από την συμπεριφορά των απρόσκλητων επισκεπτών:

«Παρακαλώ, ξανασκεπαστείτε με τις κουβέρτες σας… Δεν θα αργήσουμε! Μόνο ένα τέταρτο θα κάνουμε!» είπαν ψύχραιμα και… ευγενικά σε ένα ζευγάρι στην Πάλαιρο που αντιλήφθηκε την παρουσία τους!

"Σας χαιρετούμε, καλό βράδυ!" είπαν σε άλλα θύματά τους που τους παρακολουθούσαν εμβρόντητα να «αλωνίζουν» μέσα στο σπίτι τους στην ίδια περιοχή!

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, πράγμα που δείχνει ότι είναι αλλοδαποί αλλά έχουν ζήσει στην χώρα… Η Αστυνομία προσπαθεί να τους εντοπίσει, αλλά το προσωπικό της δεν επαρκεί για νυχτερινές περιπολίες και η αστυνόμευση είναι ελλιπής στην περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλοι παπανδρέλληνες. Να τους χαιρόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

και συ να χαιρεσαι τους ντοπους κλεφτες,αυτους που μιλουν απταιστα ελληνικα,τους ημεδαπους ντε..Ασε που ειναι και εντελως αγενεις οι ελληνες διαρρηκτες αλλα κυριως οι ελληνες μεγαλοληστες

Ανώνυμος είπε...

9.37 άσε, δεν το σώζεις με τίποτα. Βρωμάει λαθραίους οι υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

θα τρελαθούμε!Ο 9.37 προτιμάει τους ξένους κλέφτες!Τους ντόπιους να τους χαιρόμαστε εμείς!Ειναι λέει αγενείς οι έλληνες διαρρήκτες!Αν δεν ήταν γελοίο θα ήταν να τσαντίζεσαι.Αλλα αν κάνεις ένα γκαλοπ στην πλατεία Δημα΄δη θα βρεις δεκαδες παιδιά με τις ίδιες απόψεις που συμπίπτουν με της CIA και των μεγαλοτραπεζιτών.

Ανώνυμος είπε...

9.37 afou yparxoyn hmedapoi kala kanoun kai yparxoyn kai oi allodapoi kleftes?Poios to leei ayto?Esy?

Ανώνυμος είπε...

9.22 de nomizo oti o 9.37 eipe kati tetoio.ta oikonomika eglimata exoun os aitia to sugxrono kapitalistiko sistima kai to kefalaio to opoio epireazei imedapous kai allodapous sxedon to idio.opote logiko einai na iparxoun kai apo tis 2 meries kleftes.Episis prin para polla xronia,poli prin tin elefsi metanaston stin xora poli kontino mou prosopo diatirouse katastima sti poli mas.Tou espasan ti vitrina mpikan mesa kai ton eklepsan imedapoi.
Etsi mou fainetai oti o 9.37 den einai oti protima tous allodapous kleftes apo tous ellines,apla rotise giati kapoioi edo mesa protimoun pragmati tous ellines apo tous allous...
Katalaves 9.22?
Oson afora ton 9.21 (an den einai o idios me ton 9.22 mias kai einai 2-3 oloi kai oloi gia na mi po 2 mono,kai grafoun me diaforetikous xaraktires gia na fainontai polloi) mallon den varietai na grafei ta idia kai ta idia ka8e fora prospa8ontas askopa na prosilitisei atoma xrisimopoiontas geloia ,akirotati,anipostati kai paidiki sinomosiologia pou tou plasarei toso i.x.a oso kai ta "egkirotata" biblia pou lansarontai me ti me8odo telemarketing se kana 2 tv kanalia.

Ανώνυμος είπε...

απο τις πρωτες κλωτσιες που θα φανε θα ειναι οι ελληνες του στυλ 9:37.
του χρειαζεται μια ντουζινα φορτηγατζηδες για να "σαξει"

Ανώνυμος είπε...

Χα καλό!ο 1:32 λέει ότι είναι δυο που γράφουν για να προσηλυτίζουν!Αυτό να λέγεται 1:32 γιατί τη θεωρία με το τηλεμάρκετινγκ την έχεις γράψει ακόμα και στα καραγκούνικα!Πάντως δεν μπορείς να φανταστείς τι εκατομμύρια παίρνει ο Λαμπράκης και οι μεγαλοδημοσιογράφοι από χίλιες μεριές για να γράφουν για την πολυπολιτισμικότητα,τα ανοιχτά σύνορα,το όλη η γη μια πατρίδα κλπ,κλπ.Πάντως παίρνω όρκο ναμην ξαναγράψω για το θέμα όχι για άλλο λόγο αλλά όταν ακούω για όταν κάποιου παλιά μπήκαν "ημεδαποί"στο μαγαζί και άρα τώρα μπορούν επειδή φταίει το σύστημα να μπαίνουν κι αλλοδαποί καταλαβαίνω ότι μιλάω με άτομο το πολύ 20 χρονών και σκέφτομαι ότι το μέλλον σας ανήκει.Θα έχω προλάβει να φύγω σε λίγο και κάντε ότι θέλετε. φτιάξτε τη "no border land"και ζήστε αγαπημένοι με άλλους λαούς όπου ο αναρχισμός και η κοινοκτημοσύνη είναι επίσης διαδεδομένα όπως Κοσσοβάροι,Ρουμάνοι,Παστουν και άλλα αναρχικά και άθεα έθνη.Χε,χε.Άντε γειά φορ έβερ.

Ανώνυμος είπε...

7.08μ.μ, δεν είναι παπανδρέλληνες, Σαμαρικοί της τριετίας 90-93 του Μητσοτάκουλα είναι.....Αλλά είστε ντιπ χα'ι'βάνια, διαχωρίζετε τους κλέφτες σε Ελληνες και ξένους.ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

02 Αυγούστου 2010 3:55 μ.μ.

φιλαρακι αυτη την καραμελα μασας ακομα μετα απο τοσα χρονια?
τους αλβανους ο σαμαρας τους εφερε η΄ ηρθαν μονοι τους οταν επεσε το καθεστως χοτζα και ανοιξαν τα συνορα τους και σκορπισαν μετα σε ολον τον κοσμο?
παπανδρελληνες ειναι και τωρα θα γινουν και με την βουλα!

Ανώνυμος είπε...

πως το εγραψε ο αλλος;ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ;Και προηγειται και σοβαρη κουβεντα για διαχωρισμους κλπ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ , Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

κατι σχετικα με τους ελληνες και αλλους μεταναστες στη γερμανια:
Σε περιόδους οικονομικής στασιμότητας και κυρίως οικονομικής κρίσης μειώνεται η οικονομική σταθερότητα, αυξάνεται η ανεργία και γενικά δημιουργείται ένα κλίμα ανασφάλειας που έχει ως αποτέλεσμα για όλα αυτά να θεωρούνται υπεύθυνοι οι μετανάστες. Αυτοί οι φόβοι, οι προκαταλήψεις και η εχθρικότητα εναντίον των μεταναστών διαφαίνονται και στα ΜΜΕ, «τα οποία ενισχύουν την προϋπάρχουσα υπολανθάνουσα αποστροφή προς τους μετανάστες και το αίτημα για επιστροφή των μεταναστών στις πατρίδες τους».
Ετσι και η παρουσίαση της εγκληματικότητας των μεταναστών από τα ΜΜΕ αυξάνεται ιδιαίτερα όσον αφορά τη συχνότητα και τον τρόπο απόδοσης (δραματοποίηση) σε περιόδους οικονομικής κρίσης ενώ τονίζονται οι εθνικότητες που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εργατών σε σχέση με άλλες εθνικότητες μεταναστών.
Το «Stern» αφιερώνει ένα υψηλό ποσοστό των άρθρων για μετανάστες αποκλειστικά στην εγκληματικότητα (33%), σε αντίθεση με το «Quick» (14%). Και τα δύο περιοδικά παρουσιάζουν την τάση να εμφανίζουν συγκεκριμένες εθνικότητες στα δημοσιεύματα, όπου ξεχωρίζουν η Ιταλία, η Ελλάδα και κυρίως η Τουρκία με 42,6% του συνολικού αριθμού των άρθρων περί εγκληματικότητας στο «Stern» και με 22,2% στο «Quick». «Με την παρουσίαση της παρεκκλίνουσας γενικά συμπεριφοράς των μεταναστών αποσπάται η προσοχή από τα πραγματικά αίτια της κρίσης και δίνεται η εντύπωση ότι με τη μείωση του αριθμού των μεταναστών θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα. Αυτή η προκατάληψη ενισχύεται με την παρουσίαση της εγκληματικής βίας στον Τύπο και οδηγεί στο αίτημα για νομική ρύθμιση και απέλαση μεταναστών»
Στη θεματολογία των περιοδικών για την εγκληματικότητα εμφανίζονται με την ακόλουθη σειρά ποσοστών: οι θεσμοί κοινωνικού ελέγχου (38%), η απειλή και δραματοποίηση (23%), η εγκληματικότητα βίας (18%), η «γενική» εγκληματικότητα (12,5%), τα μέσα βίας (4,5%) και η «ελαφρά» εγκληματικότητα (3,5%). Συνήθως προβάλλονται συνθήκες και γεγονότα εγκληματικής βίας όπου κατά κύριο λόγο δράστες (θύτες) είναι μετανάστες, αν ασφαλώς εμπλέκονται και Γερμανοί στην υπόθεση. Παρουσιάζεται με έμφαση η εθνικότητα των «πρωταγωνιστών» στις εγκληματικές πράξεις και η προσοχή εδώ επικεντρώνεται στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

Ας ευχηθούμε στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτό ακριβώς που πριν 40-50 χρόνια άκουγαν οι παππούδες μας από τους χωριανούς τους όταν φεύγαν για Γερμανία και Αμερική:

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!