Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Δημοσιεύματα δίνουν άλλες προεκτάσεις στην επίθεση στο Ρίβιο

Άλλες προεκτάσεις δίνει το defencenet.gr για την προχθεσινή εγκληματική πράξη στην Αμφιλοχία. Το άρθρο έχει ως εξής:
"Ανησυχία στις αρχές για "κτύπημα πέρα από το κοινό ποινικό δίκαιο", πιο απλά μήπως έχουμε κίνηση παραστρατιωτικής ομάδας στο "τυφλό" κτύπημα της Αμφιλοχίας με δραστηριοποίηση πυρήνα του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς") εκφράζεται από το μακελειό που στοίχισε τον τραυματισμό τριών ατόμων σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου. Το είδος του κτυπήματος (μπήκαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να πολυβολούν το πλήθος), η εμφάνισή τους (μαύρες στολές) και τα κίνητρα που δεν είναι ευκρινή έχουν οδηγήσει τις αρχές να πρχωρούν σε έρευνες πέρα απο το κοινό έγκλημα. Γύρω στα 200 άτομα –όλοι επιβάτες τριών υπεραστικών λεωφορείων από την Αλβανία- βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος τέσσερις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν να κτυπάνε στα "τυφλά" με αυτόματα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ! Από τα πυρά τους τραυματίσθηκε στο λαιμό μια 66χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας 28χρονος και ένα παιδί μόλις 15 χρόνων τραυματίσθηκαν ελαφρά στα πόδια. Οι ένοπλοι διέφυγαν και από την πίσω πόρτα χωρίς να ζητήσουν χρήματα ή κάτι άλλο και εξαφανίστηκαν μέσα στον πανικό που επικράτησε, τρέχοντας στα σκοτεινά χωράφια γύρω από το κατάστημα που είναι γεμάτα δέντρα! Η ΕΥΠ ήδη ασχολείται με το θέμα.
Πριν μερικές ημέρες μετά το τριήμερο φεστιβάλ του αλβανικού κόμματος PDU οργανώθηκε πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για... «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»!
Ο αρχηγός του κόμματος Σ.Ιντρίζι σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα δήλωσε ότι «ορκίζεται στους τάφους των θυμάτων ότι η «Τσαμουριά» είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στην «Τσαμουριά» μας...». Ακόμη πιο γλαφυρός ήταν ο άλλος βουλευτής του κόμματος. ο Ντασαμίρ Ταχίρι, που δήλωσε στους συγκεντρωμένους: «Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από έναν χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας?». Οι ακραίοι αυτοί Αλβανοί εθνικιστές παρουσίασαν και συγκεκριμένο κατάλογο «απαιτήσεων» προς την Ελλάδα: «Την αναγνώριση γενοκτονίας εις βάρος των τσάμηδων, αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων, ανέγερση μνημείων στην «Τσαμουριά» στη μνήμη των θυμάτων, επιστροφή περιουσιών και δικαίωμα επιστροφής των «Τσάμηδων» και αναγνώριση? μειονοτικών δικαιωμάτων στους ορθόδοξους τσάμηδες που έχουν απομείνει στα εδάφη τους στην Ελλάδα». Τα όσα δηλώνει και απαιτεί το PDU ή το άλλο κόμμα, το PDI και η Οργάνωση «Τσαμουριά» που θεωρούν ως κομμάτι του αλβανικού εθνικού κορμού, όχι μόνο τη Βόρειο Ηπειρο αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν γραφικά, αν και υπενθυμίζεται ότι ουδέποτε η αλβανική πολιτική ηγεσία, τουλάχιστον από το 1992 και μετά, δεν αποκήρυξε τον αλυτρωτισμό εις βάρος της Ελλάδας με όχημα το «τσάμικο». Ενα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η δρομολογημένη κατάργηση των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες Σένγκεν,κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες κινήσεις των ακραίων Αλβανών εθνικιστών σε ελληνικό έδαφος."
agrinionews: Όταν συνέβη το τραγικό αυτό συμβάν στο Ρίβιο συνέπεσε να είμαστε στην Αλβανία στο πλαίσιο μιας εκδρομής που διοργάνωσε ο νεοσύστατος σύλλογος υπαλλήλων ΛΣΤ εφορίας αρχαιοτήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας με εξαιρετική επιτυχία.
Εκείνο που μπορεί να ειπωθεί είναι το εξής: Στα μέρη τουλάχιστον που επισκεφτήκαμε στη Βόρεια Ήπειρο ( Άγιους Σαράντα, Αργυρόκαστρο) υπήρχε απόλυτη ασφάλεια. Αυτό πάντα με τη ματιά και τη μικρή εμπειρία ενός τουριστικού γκρουπ.
Βέβαια ο δρόμος της επιστροφής εντός Αλβανικού εδάφους που οδηγεί στο τελωνείο της Κακαβιάς ήταν γεμάτος με συνθήματα "I love Cameria" όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.
Δεν ξέρουμε αν αυτό αντιπροσωπεύει μεμονωμένες ομάδες η έχει ευρύτερη απήχηση. Εκείνοι πάντως που μπορούν να δώσουν μια απάντηση είναι οι αρμόδιες αρχές προτού "δαιμονοποιήσουμε" οτιδήποτε προς το ένα η το άλλο άκρο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να καταγράψουμε κάποια πράγματα.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δωστε μεροκάματα στις Ελληνικές οικογένειες και οχι σε αυτούς που ετοιμάζονται να μας σκοτώσουν.

Ανώνυμος είπε...

MHN ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΠΑΠ!

Ανώνυμος είπε...

Agrinionews συγχαρητηρια,πολυ εγκυρη πηγη αυτη απο την οποια αντλησατε την εικασια αυτη...Πραγματικα θελω να σας δωσω συγχαρητηρια..Αλλες εγκυρες πηγες που μπορειτε να ψαχνετε και να μας πληροφορειτε αναλογα ειναι το περιοδικο Αντεπιθεση γνωστης οργανωσης που χριζει μεγαλης εκλογικης επιτυχιας και τεραστιας κοινωνικης απηχησης στη πολη μας (εχουν τιμηθει με το γνωστο πατριωτικο βραβειο τρεις και ο κουκος!!),τα βιβλια που διαφημιζονται μεσω τηλεμαρκετινγκ σε γνωστο τηλεοπτικο σταθμο (εχουν τιμηθει απο τη λαικη ορθοδοξη πτερυγα του Καπη Αγρινιου με το βραβειο τεσσερις και ο κουκος),τα παλια κομιξ κρανος,εφοδος,μαχη,το παλιο περιοδικο γκαουρ-ταρζαν(αληθεια το ξερετε οτι ο γκαουρ ηταν ελληνας??Απο το γκιαουρης-γκιαουρ-γκαουρ!!!Μετα τις πυραμιδες λοιπον,τα ζιγκουρατ,το στοουνχεντζ,τα ufo γραψτε και ενα βιβλιο για την ελληνικοτητα του γκαουρ,θα γινει και αυτο αναρπαστο αν δωσετε μαζι του δωρο ψυγειο και τηλεοραση 70¨ lcd!)και τα γνωστα περιοδικα αρλεκιν.Με τετοιες πηγες το μπλογκ σας διεκδικει σιγουρα πρωτεια στο θεμα της πληροφορησης.
Ακου εκει defencenet!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Με θέμα «Τσάμηδων» κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη η ελληνική εξωτερική πολιτική, καθώς ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία επιχειρούν να αναβιώσουν αλυτρωτισμούς εις βάρος της χώρας μας στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.Μέσα από διεργασίες οι οποίες είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, τα δυο κόμματα οποία δημιουργήθηκαν από «Τσάμηδες» και απογόνους τους στην Αλβανία, αποκτούν...


σταδιακά επιρροή στη γειτονική χώρα επενδύοντας στον εθνικισμό, στην ακραία ρητορική και στο όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας».Μετά την προκλητική στήριξη που έχει προσφέρει την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον η διεθνής κοινότητα στην προσπάθεια εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών και την αποδοχή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, ο αλβανικός εθνικισμός στρέφεται προς τη Νότιο Σερβία, στα Σκόπια αλλά και προς την Ελλάδα.

Χορεύουν...τσάμικο
Η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και η ευρωπαϊκή προοπτική της έχουν τροφοδοτήσει την όλο και μεγαλύτερη αλαζονεία του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και πιο συχνά, σχεδόν καθημερινά, υπάρχουν δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές στην Αλβανία που προβάλλουν εργολαβικά θέμα «τσάμηδων», ενώ το «τσάμικο» υποθάλπεται από τα επίσημα Τίρανα.«Η «Τσαμουριά» σαν πανεθνική υποχρέωση», «Το «Τσάμικο» απαιτεί ενιαία στάση όχι μονο των αλβανικών πολιτικών δυνάμεων αλλά και των παραγόντων του Κοσσόβου, των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου και της Διασποράς», «Το σλόγκαν ένα έθνος μια στάση που συνέβη στο Κόσσοβο ισχύει για κάθε άλλο εθνικό θέμα που παραμένει άλυτο και κυρίως για την «Τσαμουριά»», είναι ένα απάνθισμα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, όπου τελετές για τη «γενοκτονία των τσάμηδων» εξελίχθηκαν σε ανθελληνικές εκδηλώσεις.Τα μηνύματα άρχισαν να φθάνουν ήδη από τις εκλογές στην Αλβανία, όταν ξαφνικά ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Σ. Μπερίσα ότι θα συνεργασθεί στις εκλογές με τους τσάμηδες, που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους που υποχρέωσαν το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.Τα δύο κόμματα των «τσάμηδων», το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας PDU με αρχηγό τον βουλευτή Σπετίμ Ιντρίζιί και το Κόμμα για Δικαιοσύνη και Ολοκλήρωση PDI με αρχηγό τον Ταχίρ Μουχεντίνι, παρά τον ανταγωνισμό τους έχουν αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο σε όλη την Αλβανία και έχουν βρει συμμάχους αλβανικά κόμματα στο Κόσσοβο, αλλά και στην αλβανική διασπορά.Δε είναι τυχαίο ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Σ. Ιντρίζιί συναντήθηκε τόσο με τον Αλβανό πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι όσο και με τον υπουργό Εξωτερικων Ιλίρ Μέτα, με τους οποίους συζήτησε τρόπους προβολής και ένταξης του θέματος «Τσαμουριάς» στην ατζέντα της επίσημης αλβανικής πολιτικής.Ο ίδιος ο κ. Ιντρίζι, ο οποίος ορίστηκε από τη κυβέρνηση ως μέλος της αλβανικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι έχει προσληφθεί βρετανικό νομικό γραφείο ειδικευμένο για τέτοιες υποθέσεις ώστε να στηρίξει νομικά την υπόθεση των «τσάμηδων» στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
πηγη: ethnos"

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τωρα να σταματησουμε να χορευουμε τσαμικο;

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες ξυπνήστε κινδυνευουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΤΣΑΜΙΚΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΤΕ ΣΥΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ ΣΤΟ ΖΟΡΜΠΑ!ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥΛΑΣ ΕΙΡΩΝΙΟΥΛΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΚΑΝ0ΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΣΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΆΜΕ!).ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΙΝΟ ΣΩΒΡΑΚΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΥΓΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα εσυ απο πανω (12.11)προσεχε μονο μη σκισεις κανα καλτσον μεγαλε.οι μεγαλες ιδεες ειναι καταπτυστες ειτε προερχονται απο ελλαδα,ειτε απο αλβανια,ειτε απο τουρκια.Τωρα απο κει και περα κρανος και τσιγκινα σωβρακακια φορεστε εσεις που αναπολειτε τους 300 του λεωνιδα και ολα αυτα τα επη του αμερικανικου κινηματογραφου οπως και τους ιμπεριαλιστες του παρελθονοτος οπως ο συφιλιαρης ο αλεξανδρος ο μεγας.Κατα τ αλλα εδω στη πολη μας δεν ταιριαζει ο αριθμος 300 αλλα μαλλον ο αριθμος 3.Γι αυτο αλλωστε το εχετε ριξει στη προπαγανδιση απο το διαδικτυο και τα μπλογκς μιας και στη πραγματικη ζωη και στη κοινωνια της πολης μας παιζει πολυ περιθωριο για τη φαση σας..
Και ναι το ξερω οτι ενα μεγαλο μερος των βαλκανιων (και λιγακι πιο πανω,πολωνια,ουγγαρια,ορθοδοξη σερβια) ειναι στυγνοι και βαρβαροι(και φυσικα δεν μιλαω για ολους,σιγουρα υπαρχουν και πολλοι ανθρωποι προοδευτικοι για να χρησιμοποιησω τη λεξη που αναφερεις και εσυ) για αυτο αλλωστε υπαρχει και αυξηση της ακροδεξιας,οποτε ναι συμφωνω μαζι σου.

Ανώνυμος είπε...

Δε θέλουμε μαθήματα απο αναρχοπλουσιόπαιδα και ψευτοεπαναστάτες.Καταλαβαίνω οτι οι πλούσιοι πατεράδες χρειάζονται ξένους για ανασφάλιστους εργάτες΄αλλά ο λαός εχει αλλη γνώμη...

kostakoutas είπε...

Ορισμένοι δεν ξέρετε που σας πάνε οχι τα 4 αλλά ούτε το 1...
Ρε μάγκες ξερετε τι ρολο βαράει το defencenet; Μάλλον οχι,πάψτε να το παίζετε δηθεναδες...
Τωρα οσον αφορα τις πραγματικές και ψεύτικες ζωες κλπ,νομιζω οτι και τα 2 ακρα ειναι εντελώς στο περιθώριο στην πόλη μας και γενικότερα στην Ελλάδα,εκτος κι αν νομιζετε οτι 3-4 χιλιάδες αναρχικοί(του κώλου οι περισσότεροι)κι αλλα τοσα χρυσαυγα(επισης του κώλου πατριωτάκια) σημαίνει οτι κάτι λέτε...

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα..Μετα τους γνωστους δυο, αντε τρεις (η μηπως ενας τελικα??) που μας βομβαρδιζουν με γελοιες και γραφικες εθνικοσοσιαλιστικοηλιθιες ατακες και σχολια νομιζοντας οτι θα πεισουν κανενα να συμπορευτει μαζι τους μπας και ξεφυγουν εστω και λιγακι απο την κοινωνικη ανυπαρξια που τους χαρακτηριζει ηρθε και ο kostakoutra (η αλλιως φωτεινος παντογνωστης του defencenet και της πτησης)σαν ενας νεος ψευτοδιανουμενος,αμπελοφιλοσοφος και κινητη εγκυκλοπαιδεια να μας κανει μαθημα του τι ειναι politicaly correct και τι οχι πεταγοντας ατακες εντυπωσιασμου της πλακας και κανοντας μας μαθηματα (ακυρης) στατιστικης και αριθμητικων συνολων.
Ευτυχως που υπαρχουν ολοι αυτοι να αποτελεσουν φαρο,ηθικο και πνευματικο για ολους εμας τους αναρχικους(?) και τα πλουσιοπαιδα(??) που ζουμε βυθισμενοι στο σκοταδι.
Παντως η αληθεια ειναι οτι καποιοι τυποι εχουν κοινωνικη παρουσια,βημα και σταση στη πολη μας εδω και 10ετιες ενω καποιοι αλλοι δινουν μαχες με τα πληκτρολογια..

Ανώνυμος είπε...

akousa oti emfanistike sti poli mas kai autonomos e8nikistis,exei akousei kaneis tipota?kserete more apo autous pou einai kai kala autonomoi kai antikathestotikoi alla kata ta alla otan exoun mperdemata endiaferontai gia autous kai meli kommaton....autoi pou mperdeuoun ligo kommounismo,ligo e8nikismo,ligo e8nikososialismo alla kata ta alla krazoun kai ton kommounismo kai tin akrodeksia...

Ανώνυμος είπε...

Μην προσπαθείς και καλά να μειώσεις την πατριωτική πλευρά των Αγρινιωτών.Απείρως περίσσοτεροι είμαστε αυτοί που αισθανόμαστε πατριώτες απο τους 20-25 χομπίστες επαναστάτες. Που πατρίδα τους είναι η καλοπέραση και η τσέπη τους.Λογικό αφού ετσι σας κακομάθανε οι γονείς σας.

Ανώνυμος είπε...

edo einai Agrinio,oxi ellada.Oloi oi kaloi einai kalodexoumenoi,den mas noiazei to xroma i i proeleusi arkei na einai ok atoma.Apo ekei kai pera mathete oti sto Agrinio simaia einai i kianokitrini kai oxi i galanoleuki kai episimi (kai oxi exanagastiki opos einai o xristianismos sto mikroastiko perivallon tis elladas)) thriskeia einai o Titormos
Agrinio Antifa Ultras
Gate 6

kostakoutas είπε...

@1:00 π.μ.
Ολο μέλι μέλι αλλά απο τηγανητά τίποτα,εχεις να μας πεις κατι σημαντικό για το defencenet ή οχι;
Αν οχι τότε καλο θα ηταν να ηρεμήσεις λιγάκι,να πιεις ενα τσάι βρε αδερφέ....Καλοκαίρι έχουμε,πιες ενα πράσινο.

@1:16 π.μ
Βέβαια ολα αυτά για τα οποία κατακρίνεις τον ανύπαρκτο(δε νομίζω οτι υπάρχει τέτοιος εδώ)είναι πράγματα στα οποία καταφεύγουν οι αριστεροί καθε δεύτερη μέρα..?Ξέρεις κάτι συνασπισμούς,κάτι ανταρσίες,κάτι Κούρτοβικ,κάτι ελευθεροτυπιες,αυγές κλπ.

Ανώνυμος είπε...

oi goneis mas mas ma8ane kai na tsakizoume kati fasistakia kai esy to xereis poly kala oti mas to ma8ane swsta.h oxi? pantws epanalhpsh mhthr pashs ma8hsews pou legane k oi arxaioi grekoi,opote mhn xanoigesai kai poly.filia

Ανώνυμος είπε...

Ο παππους μου δηλωνει πατριωτης,λεει πως αγαπαει την ελλαδα,πολεμησε εναντια στους ιταλογερμανους φασιστες και υποστηριζει εθνικη ελλαδος.Παρολο το πατριωτικο του φρονημα δεν τον εχω ακουσει να φωναζει εξω οι ξενοι (προφανως γιατι εχει ακουσει διαφορες ιστοριες απο τα ξαδελφια του που ειχαν μεταναστευσει στη γερμανια τη δεκαετια του 70..),δεν τον εχω ακουσει να μιλαει για μεγαλες ελλαδες κτλ.Αντιθετως τον εχω δει να αλλαζει με μανια το καναλι οταν πετυχαινει στην οθονη λαικισκους πλασιε.
Αν λοιπον ο παραπανω μιλαει για τετοιους πατριωτες σαν τον παππου μου,τοτε ναι,υπαρχουν αρκετοι στη πολη μας.
Οπως και καμποσοι ειναι στη πολη μας ολοι αυτοι που οι πεποιθησεις (ειτε αυτες εχουν ταμπελα αναρχικου -οπως συχνα αναφερεται εδω λες και οποιος ειναι αντιρατσιστης η αντιφασιστας ειναι ντε και καλα και αναρχικος- αριστερου,κομμουνιστη,η πολυ απλα και λαικα προοδευτικου) τους εναντιωνονται σε καθετι αυταρχικο,οπισθοδρομικο,φασιστικο,
ρατσιστικο,εθνικιστικο ιδεολογικο τερατουργημα.Και σιγουρα οι ταξικες καταβολες αυτου του κοινωνικου συνολου ποικιλει,αν ομως βγειτε λιγο απο το ιντερνετικο καβουκι σας θα δειτε οτι τουλαχιστον στη πολη μας οι "χομπιστες πλουσιοεπαναστατες" ειναι στη πλειοψηφια τους
(σιγουρα οχι ολοι) εργατες, μπογιατζηδες,ντελιβεραδες και ανεργοι(ολων των ειδων με η χωρις πτυχιο).Οποτε οτι και να κανετε εσεις οι βολεμενοι εθνο-αγωνιστες του διαδικτυου δεν μπορειτε να διαστρεβλωσετε τα γεγονοτα ουτε την κοινωνικη,πολιτικη και ταξικη
προιστορια και αποψη του τοπου μας που εδω και πολλα χρονια σας εχει τοποθετησει στο περιθωριο.

Ανώνυμος είπε...

Τι πάει να πεί τσακίζω κάποιον? Ενώ σε έχουν ξυλοφορτώσει κάμποσες φορές οι χρυσαυγίτες και άλλες ακραίες εθνικιστικές ομάδες επιμένεις να χρησιμοποιείς το ρήμα τσακίζω? Είναι σωστό αυτό? Το μάθαμε και αυτό το Αγρίνιο δεν είναι Ελλάδα...Τωρα ποιά ειναι η σχέση του Τίτορμου με την αναρχία και του Παναιτωλικού με την αριστερά αστο καλύτερα.Τι άλλη ανοησία θα ακούσουμε.Λυπάμαι αλλά οι υβρεις και η νοοτροπία χούλιγκαν δε με αφορούν.Βλέπετε και εσείς οτι η ρητορική σας ειναι καθαρά ψευδοανθρωπιστική.Φίλε εγγόνι του πατριώτη ναι με τον παππού σου έχουμε πολλά κοινά, ο οποίος δεν πιστεύω βέβαια να καίει σημαίες και να υμνεί τη βία.Τελικά οι ακραίες ομάδες ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης έχετε πολλά μα πολλά κοινά.Φθηνή συνθηματολογία και κλίση στη βία.ΛΥΠΑΜΑΙ

kostakoutas είπε...

@7:39 μ.μ
Το κακο με ολους αυτούς που λες είναι φρόντισαν οι ίδιοι να τεθούν στο περιθώριο και να αντιμετωπίζονται ο γιος του τάδε κλπ..

Ανώνυμος είπε...

Κωστακούτα

Εχεις δικιο η κοινωνία είναι μικρή και αρκετοί απο τους δήθεν λαικούς αγωνιστές της δημάδη κ.τ.λ είναι γνωστοί με άλλους πηγαινες μαζί σχολείο κ.τ.λ. ο γιός του τάδε ο οποίος τάδε είναι απο δημόσιος υπάλληλος μέχρι δεν ξέρει που τα έχει κ.τ.λ Και σου μιλάνε αυτά τα παιδιά για μικροαστικό περιβάλλον,για εργατική αλληλεγγύη και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.Σαν τους κομμουνιστές που ολοι μιλάγανε για εργατιά αγροτιά και το παιδί τους ηθελαν να γίνει καθηγητής, πολιτικός μηχανικός και γιατρός.Αίσχος.Είναι λίγο οξύμωρο αλλά και καθαρά νεοελληνικό να υπάρχουν σε αυτούς γόνοι πολύ πλούσιων οικογενειών του Αγρινίου.Βέβαια θα υπάρχουν και παιδιά λαϊκων οικογενειών εγώ συγκεκριμένα ξέρω ενα παιδί που πραγματικά αγωνίζεται αυτός και η οικογενειά του για επιβίωση αλλά η οικογενειά του είναι ολοι φανατικοί ΛΑ.Ο.Σ!!!Τέλος πάντων η ελευθερία στην επιλογή πολιτική έκφρασης του καθενός πρέπει να είναι δεδομένη. Αλλά πως νιώθεις κωστακούτα οταν ακούς οτι το Αγρίνιο δεν είναι Ελλάδα? Μετά σφάλουν οσοι λένε οτι μέσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο βρίθουν ξένες μυστικές υπηρησίες?Που θα κρυφτούν ολοι αυτοί οι αναρχικοί οταν τα παληκάρια του UCK κάνουν προς τα εδώμε τα ωραία τους καλάσνικοφ οπως έγινε στο Κόσοβο,γίνεται τωρα στα σκόπια, και αυριο ίσως και εδώ.Τι θα λένε τότε οι μπυροσκειτάδες της Δημάδη? Τότε βέβαια θα είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

ksilofortonoun oi fasistes kosmo sto Agrinio?ali8eia?egine kati tetoio?Pote egine??de nomizo..den exo akousei kati,oute nomizo oti einai kai poli efikto sta meri mas kati tetoio..
sto sxolio pou egrafe kapoios filos gia panetoliko milise kaneis gia aristera i anarxismo??
To oti goustaroume pou menoume se mia poli ka8ari apo misan8ropes draseis kai e8nikistikes eksarseis de simainei oti oloi einai anarxikoi i aristeroi.To na eisai an8ropos kai na mi krineis tous allous an8ropous me kritiria to xroma tous i ton topo katagogis tous de xrizei oposdipote tampelas.Kai nai xairomaste gia ton topo mas giati ta kataka8ia den emfanizontai oute stis plateies ,oute stous pezodromous,oute sta cafe,oute sta parka,oute sto gipedo,oute stis geitonies oute pou8ena.
kai oson afora to sxolio gia xouligkanismo to na ton apotasseis alla sta kapakia na xrisimopoieis pseudi tou tipou oti sas ksilofortonoun oi fasistes eno ksereis poli kala oti edo den isxuei me tipota se katatassei sti kasta ton xouligkans kai malista sto xeiristo eidos auton,tous pseutes kai internetikous xouligkans..
fisika kai i via den einai kati kalo,poso mallon auti pou exei filetikes kai ratsistikes katavoles.
re kostakoutra giati tsimpises toso me to sxolio kapoiou sxetika me tous autonomous???Tous exeis ipopsi??gnorizeis kati??

Ανώνυμος είπε...

οταν θα φτασει ο εχθρος προ των πυλων ολοι πατριωτες θα γινουν και φασιστες αμα θες.

kostakoutas είπε...

@08 Ιουλίου 2010 10:58 π.μ.
Οχι αλλα μου κανει εντύπωση,εχω διαβάσει διάφορα όμως(γενικά για την Ελλάδα)εχω δει και αφίσες τους(ακόμα και εξαρχεια).
Πάντως θα πρέπει να παραδεχτεις οτι πρωτον ο αντεξουσιαστικος χώρος και γενικότερα η αριστερά εχουν αποδειχτεί πολυ μικρότεροι των περιστάσεων(μηδενικές κινητοποιήσεις αυτο το διάστημα,τον Δεκέμβρη ειχαν κρυφτεί άπαντες και πολλα άλλα)..Θα μου πεις εδω οι αναρχικοί δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους καλά καλα(βλεπε κόντρα με ΑΚ,διάφορα συμβάντα στα camp του Αχελώου κλπ),καλά το ΠΑΜΕ οτι να'ναι μια ζωή...Δικές τους πορείες σπάζοντας το μέτωπο και άλλες ΚΚΕιστικες αρλούμπες που μονο αυτοι μπορουν να καταλάβουν.
ΚΑι δεύτερον,πες μου, ενώ μάχεσαι για την Δημοκρατία,την ελευθερία,την ισονομία,ισότητα κλπ...ΓΙατι να φέρεσαι(γενικά μιλώντας) σαν τον χειρότερο νοσταλγό του χιτλερ ή χρυαυγο;.. Πες μου γιατι να αυτόακυρώνεσαι;

Ανώνυμος είπε...

kala re gnoste 1.57 den exeis vare8ei na grafeis hazomares kai tis idies ka8e fora malista stoxeuontas sto na vreis akolou8ous??aman pia ta exeis spasei ola ta pliktrologia.
kostakoutra giati auto-akuronomai??epeidi den m aresoun oi misan8ropes ideologies kai ta antistoixa kinimata?apo ti stigmi pou opos les kapios maxetai gia tin eleu8eria kai tin isotita den einai logiko na enantionetai se ex8rous auton ton ennoion opos einai o ratsismos,o fasismos,o e8nikismos??kati pou sunepagetai oti ston topo pou meno mou aresei na min emfanizontai auta ta oiktra politiko-koinonika sumptomata.opote giati auto-akuronomai.kaneis la8os loipon,den auto-akuronomai apla pisteuo stis apopseis mou kai tis upostirizo.

Ανώνυμος είπε...

@ 06 Ιουλίου 2010 12:11 μ.μ.

Γιατι το κατηγορεις το τσαμικο ρε "Συνελληνα"; Απ' αυτο δε χορευανε οι χουντικοι; Και μη μου πεις οτι εσυ ειδικα δεν τους ξερεις.

Ανώνυμος είπε...

kostakouta τραβα ψηφισε πασοκ νδ για να ξεπουλησουν και τα πομολα και ασε την αριστερα να προσπαθει..
τωρα υπαρχουν και οι δημοκρατικοι αριστεροι για σενα (2 σε 1-και προοδευτικοι και αριστεροι και αντιδρουν μεσω δηλωσεων)

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει πιο μισάνθρωπη ιδεολογία απο αυτή που υποστηρίζει την παγκοσμιοποίηση, τη ανθρώπινη αποχάυνωση σε ενα υλιστικό ψευδοανθρωπισμό και τη διάλυση των εθνών.Οι νέοι ρομποτάνθρωποι χωρίς παράδοση ιστορία και προοπτική παρα μόνο την υποταγή στις πολυεθνικές είναι προ των πυλών.Γιαυτό διαλέγω πολιτισμό διαλέγω αξιοπρέπεια και διατηρώ την Ελλαδα ζωντανή.

kostakoutas είπε...

@08 Ιουλίου 2010 10:22 μ.μ.
Οταν η αριστερα παψει να παιρνει τις κρατικές επιχορηγήσεις,τα ευρωπαϊκά πακέτα,να κάνει τις μπίζνες,να σηκώνει κατι αδριαντες στο Γραμμο πισω πισω στα γεράματα σε διάφορους κλπ κλπ κλπ,τοτε θα την αφήσω...Βασικα τι να αφήσω..Ευτυχώς την εχει αφήσει για τα καλα ο κόσμος.
Κόμμα φιλε ειναι ενα,Βεργης!!!
αχαχαχαχαχχα!!