Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Aνακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Λουτρού


"Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λουτρού του Δήμου Αμφιλοχίας συγκροτήθηκε με την ελεύθερη βούληση κατοίκων του Δήμου,με σκοπό να εκφραστούν και να παρέμβουν ενεργά σε ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των.

Η ανάγκη δημιουργίας της Κίνησης προέκυψε από την διάχυτη πλέον άποψη, ότι στο Δήμο μας επικρατεί κλίμα πόλωσης και στείρας αντιπαράθεσης,γεγονός που οδηγεί στην απενεργοποίηση και την απογοήτευση των πολιτών, θίγει την αξιοπρέπεια του συνόλου των κατοίκων ,άλλα πάνω απ’ όλα και κυρίως καταστρέφει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Παράλληλα πληθαίνουν τα προβλήματα του τόπου δημιουργώντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην προοπτική της περιοχής να γίνει ένα σύγχρονο τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Λουτρού δεν καθοδηγείται από πολιτικά κόμματα ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας από τους συμμετέχοντες δεν διατηρεί τις πολιτικές του απόψεις ,οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστές.

Αντίθετα ,η προσπάθεια όλων μας κατατείνει στη σύνθεση της διαφορετικότητας μας με στόχο την επικράτηση κοινά αποδεκτών θέσεων και προτάσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας. Άρα δεν αντιπολιτεύεται και συμπολιτεύεται κανέναν, αλλά συμφωνεί εξ ορισμού με ότι αναβαθμίζει την ζωή των κατοίκων.

Πιστεύουμε,συνεπώς ότι η ενεργοποίηση των πολιτών είναι η μόνη προϋπόθεση για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του Δήμου Αμφιλοχίας.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
1. Προώθηση και υποστήριξη των τοπικών και περιφερειακών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
2. Ανάπτυξη της τοπικής συγκοινωνίας. Δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας που να συνδέει τα τοπικά διαμερίσματα με χώρους εργασίας, υγείας, άθλησης και αναψυχής.
3. Περιορισμός του "χάσματος" στη διάδοση της ψηφιακής τεχνολογίας μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών.
4. Προώθηση σύγχρονων εταιρικών σχημάτων με καθετοποιημένες μονάδες από ομάδες παραγωγών και με προτεραιότητα στα βιολογικά & πιστοποιημένα προϊόντα.
5. Προβολή των τοπικών προϊόντων και του γαστρονομικού πολιτισμού της περιοχής από ΜΜE, τοπικούς φορείς και πιστοποιημένα καταστήματα εστίασης.
6. Ανάδειξη του αγροτουρισμού ως πρωτεύοντος στοιχείου του θεματικού τουρισμού. Σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την παραγωγική και γαστρονομική μας παράδοση, δημιουργώντας Μουσεία Αγροτικών Προϊόντων.
7. Η εφαρμογή και καλλιέργεια αθλητικών δραστηριοτήτων, με την οργάνωση και λειτουργία τμημάτων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Αντισφαίρισης, Σκάκι, Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, Στίβου και άλλων ομαδικών αθλημάτων.
8. Οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Δήμου καθώς και δημιουργία και διαχείριση νέων δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα (Δημοτικά Αναψυκτήρια, Καταλύματα, κέντρα ιστορίας και πολιτισμού, διαφήμιση, κ.λπ.) για:
α) την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες
β) την αξιοποίηση και προβολή των πόρων της περιοχής
γ) την προσπόριση εσόδων για την χρηματοδότηση έργων κοινωνικής και πολιτιστικής υποδομής, κ.λπ.
9. Υλοποίηση προγραμμάτων προβολής της ευρύτερης περιοχής με ξεχωριστά έντυπα.
10. Δημιουργία σταθμών τουριστικής αξιοποίησης σε σπάνιας ομορφιάς τοποθεσίες που θα γίνουν πόλοι έλξης του αστικού πληθυσμού.
Ο Αμβρακικός είναι από τους σημαντικότερους βιότοπους της Μεσογείου για τα πουλιά, αφού ζουν εδώ όλο τον χρόνο ή μεταναστεύουν, για να αναπαραχθούν ή να ξεχειμωνιάσουν.
'Οταν μάλιστα στους χώρους αυτούς δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής (εστιατόρια, αθλητικά κέντρα) θα μπορούν στη συνέχεια να δεχτούν πολύ περισσότερα άτομα και θα γίνουν γνωστά όπως αντίστοιχά τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
11. Έκδοση βιβλίων με αντικείμενο την ιστορία της περιοχής, παραγωγή έντυπων μέσων προβολής των τοπικών θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκδοση ενημερωτικού εντύπου του Δήμου κ.λπ.
12. Δημοσιοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, κ.λπ."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ουτε μια αναφορα για τη θαλασια-μοναδα διανομης πετρελαιοειδων που εχει καταστρεψει το πιο σημαντικο πλουτο αυτης της περιοχης το θαλασιο περιβαλον σας φιλοι αμφιλοχιοτες θα γινει χειροτερος και απο της ελευσινας τα ναυπηγεια