Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Αστακός στο επίκεντρο συζητήσεων Ελλάδας-Αμερικής.


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης είχε συνάντηση χθες το απόγευμα στο γραφείο του με τον Ειδικό Απεσταλμένο του State Department για Eνεργειακά Θέματα Ευρασίας Πρέσβυ κ. Richard Morningstar.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδεύονταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων -εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα, καθώς και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κα Macarthy και το Σύμβουλο Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας ΗΠΑ κ. Malik.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, καθώς και οι επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή.

Ειδικότερα, αναλύθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI. Ο κ. Morningstar επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε λόγος για την εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και τη συνεργασία με το Κατάρ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο παει να πει αναπτυξη.Απο ποτε πρεπειε ρε παιδια να ειμαστε φιλοι των Αμερικανων.Ο αστακος κ το λιμανι αν ανηκουν καπου τοτε αυτος ειναι ο ελληνικος λαος.εξω απ τη περιοχη μας οι αμερικανοι και οι αμερικανοτσολιαδες.!!!!!

Ανώνυμος είπε...

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1940 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ.ΚΑΤΟΧΗ-ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΚΥΒΑΝ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΨΟΦΗΣΕ Η ΧΗΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ζητω ο στρατιωτικος διοικητης της αιτωλοακαρνανιας καπεταν κουβελης-wwf

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.