Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Όταν δεν υπάρχει φιλότιμο...


Ένα γεγονός που αποτελεί καθημερινό βραχνά στους δρόμους του Αγρινίου στις ώρες αιχμής αποτυπώνει με το πλέον παραστατικό τρόπο το Blog sarakaimara στο οποίο ανήκουν και οι φωτογραφίες. Και ο βραχνάς αυτός δεν είναι άλλος από τους ασυνείδητους οδηγούς που αφήνουν τα οχήματα τους στη μέση του πουθενά στους κεντρικούς δρόμους για να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους με αποτέλεσμα να μποτιλιάρει σχεδόν όλο το κέντρο και να αγανακτεί ο κόσμος.
Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
΄"Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις", λέει ο σοφός λαός. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από περίπου μια ώρα στην οδό Μπότσαρη. Εκεί που σχεδόν καθημερινά γίνεται της κακομοίρας από το παράνομο παρακάρισμα. Πότε από τη μια μεριά και πότε από την άλλη οι Αγρινιώτες οδηγοί χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο η "πάρτη" τους αφήνουνντα αυτοκίνητά τους και μην τον είδατε τον Κίτσο το λεβέντη. Συνήθως ο Κ/ιτσος ή η Κίτσαινα πάνε για τον καφέ τους τα ψώνια τους και αμολάνε τα αυτοκίνητα τους χωρίς ίχνος ντροπής για το εαν εμποδίζους τους άλλους. Σήμερα λοιπόν κάποιος από αυτούς τους κυρίους πάρκαρε το αυτοκίνητό του και έκλεισε για περισσότερο από μισή ώρα το δρόμο. Πίσω από το αυτοκίτό του ουρά σχημάτισαν τα αστικά λεωφορεία. Ειδοποιήθηκε η Δημοτική Αστυνομία η οποία έχει μόνο την αρμοδιότητα να μοιράζει κλήσεις. Στην απέναντι μεριά άλλο αυτοκίνητο είχε παρκάρει πάνω στην κόκκινη γραμμή της στάσης, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το λεωφορείο. Ειδοποιήθηκε η τροχαία και ο τροχονόμος μιλώντας με το κέντρο έδωσε τα στοιχεία του αυτοκινήτου (πινακίδες) και προσπαθούσαν να βρουν τον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης δεν φαινόταν πουθενά, ο οδηγός του λεωφορείου κοιτούσε το ρολόι του γιατί η ώρα περνούσε και το επιβατικό κοινό περίμενε να πάει στν προορισμό του και συγκεκριμένα στη Λεπενού. Κάποιοι κύριοι που μαζεύτηκαν στο σημείο ρωτούσαν εαν η τροχαία Αγρινίου έχει γερανό για να πάρει τα αυτοκίνητα. Ύστερα από τηλεφώνημα στον Αστυνομικό Διευθυντή μάθαμε ότι υπάρχει γερανός αλλά υπάρχει μόνο...ένας οδηγός. Τελικά οι κύριοι αποφάσισαν να βάλουν όλοι μαζί τα γερά τους μπράτσα και να μετακινήσουν το ένα από τα δυο αυτοκίνητα για να περάσουν τα λεωφορεία.
Οι οδηγοί παρέμεναν άφαντοι...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

100.000 katoikoi kai den exoume odigo geranou...kseftila...

Ανώνυμος είπε...

Προς τί η έκπληξη; Ο καθένας νομίζει ότι βρίσκεται στο χωράφι του και μπορεί να παρκάρει όπου γουστάρει. Άλλωστε θα σου πει ότι είχε ανάψει τα "αλάρμ" οπότε είναι δικαιολογημένος......
Βρε ουυυυστ απ᾽δώ γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...

Ανώνυμος είπε...

1 Γερανος χρειαζετε και τιποτα παραπανω...σου παιρνουν τις πινακιδες και για 1 μηνα και 1 προστιμο και θα δεις αν θα ξαναγινει τιποτα...Μονο με το φοβο προσαρμοζεται ο ελληνας...! Και το καλυτερο θα ηταν να υπηρχαν και αστυνομικοι που καναν σωστα τη δουλεια τους και οχι να χαριζονται στον καθεναν επειδη τον ξερουν προσωπικα(πανελληνιο φαινομενο)απο το κεφενειο η επειδη ειναι γειτονες...!

Ανώνυμος είπε...

Ας πάνε οι δημότες στην κυρία υπεύθυνη της δημοτικής αστυνομίας που από τις 100 κλήσεις που μοιράζουν τη μέρα σβήνει τις 80 τουλάχιστον. Κάνουν πολιτική μέσω των προστίμων. Κατά τα άλλα οι δημότες πληρώνουμε δημοτική αστυνομία και οι ανευθυνουπεύθυνοι σβήνουν τις κλήσεις. Καρατσεκαρισμένο.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο πρόβλημα και στη Βαρνακιώτη μπροστά από το ουζερί. Ειδικά τα μεσημέρια δε μπορείς να κοιμηθείς μιας και οσοι πίνουν στο ουζερί αφήνουν τα αυτοκίνητα τους απ' έξω εκει ακριβώς που στρίβει το λεωφορείο. Και να πω ότι δεν το ξέρουν... κάθε μερα τα ίδια...δε βαρέθηκαν να μπαινοβγαίνουν για να τα μετακινούν????????

Ανώνυμος είπε...

Κ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΤ ΑΡΓΕΙ Τ ΑΣΤΙΚΟ...

ΚΑΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΝΟ 1 ΓΕΡΑΝΟ ΕΧΕΙ Γ ΟΛΟ ΤΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ? ΞΕΦΤΙΛΑ

Σ.Π.-ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, η αστυνομία δεν έχει δικούς της γερανούς. Απλά συνεργάζεται με ιδιώτες, οι οποίοι πληρώνονται από τον οδηγό του παράνομα σταθμευμένου οχήματος. Ο οδηγός φυσικά πληρώνει και το πρόστιμο που του αναλογεί.

Το μόνο κακό είναι ότι έθιξα τη λέξη ιδιώτης - η λέξη είναι απαγορευμένη στη σοσιαλιστική δημοκρατία της Ελλάδας.

kostakoutas είπε...

Πάτρα Θεσσαλονίκη έχετε πάει να δείτε τι γίνεται; Μοιραίο,όταν η πολιτεία δεν έχει φροντίσει για την ρυμοτομία και το κυκλοφοριακό....

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΠΟΛΥ ΚΛΕΨΙΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...