Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πρεμιέρα στην Επίδαυρο με τους «Ιππείς» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου



Ξεχωριστή βραδιά στην πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Πρεμιέρα στα φετινά Επιδαύρια την Παρασκευή 2 Ιουλίου με τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, τη νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και της Θεατρικής Διαδρομής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Με πρωταγωνιστές τον βετεράνο της Επιδαύρου Γιώργο Αρμένη στο ρόλο του Παφλαγόνα και τον Παύλο Χαϊκάλη να ερμηνεύει τον Αλλαντοπώλη στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχαίο θέατρο, η παράσταση σκηνοθετημένη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου Βασίλη Νικολαΐδη, προκάλεσε μέσα από τη σάτιρα, το γέλιο των θεατών που διέκοψαν πολλές φορές τη ροή με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Με παρεμβάσεις καίριες χωρίς υπερβολές, με χιούμορ αλλά χωρίς ακρότητες, το έργο του Αριστοφάνη, αν και όχι από τα δημοφιλέστερα, αναδείχτηκε σημερινό και επίκαιρο.

Οι θεατές (4.500 την Παρασκευή και 7.000 το Σάββατο) παρακολούθησαν μια παράσταση σκηνοθετημένη με μέτρο και ακρίβεια, που αξιοποίησε την εμπειρία και τη δυναμική των ηθοποιών καταλήγοντας σε ευφρόσυνες όσο και απολαυστικές σκηνές.

Τόσο ο Παύλος Χαϊκάλης όσο και ο Γιώργος Αρμένης καταχειροκροτήθηκαν για τις ερμηνείες τους, όπως και ο Δήμος του Γιάννη Κοτσαρίνη, όσο και η...φαντεζί Ειρήνη του Μανώλη Θεοδωράκη, και ο εξαιρετικά δουλεμένος χορός των Ιππέων.
"Η παράσταση αυτή σ΄ αυτόν εδώ τον ιερό και ιστορικό χώρο αποτελεί την καλύτερη συνέχεια στη μεγάλη ιστορία που έχει το Θέατρο της πόλης μας, ένα από τα πρώτα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας. " δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παύλος Μοσχολιός

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία θεατών από την Αθήνα που έλκουν την καταγωγής από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας και ιδιαίτερα την δεύτερη ημέρα της παράστασης μιας και αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ημέρα αργίας για πολύ κόσμο.

Να υπενθυμίσουμε στους φίλους του θεάτρου μας ότι η παράσταση «Ιππείς» θα παρουσιαστεί στις 24 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών και στις 28 και 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Αγρινίου. Οι «Ιππείς» ξεκίνησαν με επιτυχία το καλοκαιρινό τους ταξίδι στα μεγάλα θέατρα της χώρας και όπως δείχνουν τα πράγματα η φετινή συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες της σεζόν.

Χορηγός Ίδρυμα Παπαπαστράτου

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει...

χεχε... μπαγασηδες

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

OK ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ...