Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ένα έργο τέχνης από τον συμπατριώτης μας Χρηστο Γαρουφαλή στο κέντρο της Αθήνας!


Στην παραπάνω φώτο βλέπουμε το έργο του διακεκριμένου συντοπιτη μας ζωγράφου, του Χρήστου Γαρουφαλή, το οποίο είναι στα πλαίσια της έκθεσης "Hearts in Athens". Η τοποθεσία που βλέπουμε είναι στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Χρήστος Γαρουφαλής γεννήθηκε το 1959 στο Αγρίνιο και από το 1989 έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Το 2005 κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ. η νέα σειρά γραμματοσήμων : «άμπελος - οίνος» με επιλογή έργων του.
Με το έργο του, μεταξύ άλλων ασχολήθηκαν : ο ποιητής Τάκης Αντωνίου, ο συνθέτης Δημ. Παπαποστόλου, οι λογοτέχνες : Κ. Τριανταφυλλίδης, Μ. Σταφυλάς, οι ιστορικοί Τέχνης : Ελένη Βακαλό, Μανόλης Βλάχος, Όλγα Μετζαφού - Πολύζου, Αθηνά Σχινά, Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν, Βάσος Κουντουρίδης, Νίκος Αλεξίου.
Επίσης : η Άννα Συνοδινού, η Μ. Αδαμοπούλου, ο Κώστας Σερέζης κ.ά.
Το έργο του συμπεριλαμβάνεται στο «Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών» (εκδόσεις Μέλισσα), ενώ έχει παρουσιαστεί από σημαντικές πολιτιστικές εκπομπές : «Συν & Πλην», «Συνεικόνες», «ΡΙΚ - τηλεόραση», «ΕΤ3 - ραδιόφωνο».
Υ.Γ Το κεφάλαιο πολιτισμός επιφυλλάσει πολλούς ανθρώπους καταγόμενους από τα μέρη μας που διέπρεψαν στα γράμματα και στις τέχνες.Το agrinio-news θα κάνει στη πορεία εκτενέστερα αφιερώματα με στοιχεία που οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν για τα έργα και τις διακρίσεις των προσώπων αυτών.

4 σχόλια:

agrinionews είπε...

http://www.eikastikon.gr/zografiki/garoufalis_alla.html
Περισσότερα για το Χρήστο Γαρουφαλή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ;ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΥΦΑΝΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Mε τρελαίνει η Παπαστράτου,
να την ανεβαίνω πάνω κάτου!

''Τάδε έφη''Γιάννης Υφαντής!!!