Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ενοποίηση υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού-Περιβάλλοντος προτείνει ο Σώκος

Κίνηση υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Αιτ/νιας.( σχετικά υπάρχουν σε προηγούμενη ανάρτηση).Τα νεότερα είναι ότι ο νομάρχης Αιτ/νιας Θύμιος Σώκος συναντήθηκε με τον υπουργό τουριστικής ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο στο πλαίσιο της συνάντησης του τελευταίου με τους νομάρχες της χώρας.Αυτή τη φορά ο Θύμιος δεν τα βρόντηξε, καθώς το έδαφος του διαλόγου ήταν προφανώς πιο πρόσφορο, αλλά έθεσε εκ νέου το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης του νομού. Ανάμεσα σε άλλα χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το γεγονός ότι 3.500 κλίνες υπάρχουν μόνο στην Αιτ/νια, όσες δηλαδή υπάρχουν σε ένα μικρό τουριστικό θέρετρο.Με άλλα λόγια,ο νομός μας σχετικά με τον πληθυσμό του και την έκτασή του,παρουσιάζει μεγάλη δυσαναλογία σε ότι αφορά τον αριθμό των τουριστών! Βέβαια και για το νούμερο αυτό αμφιβάλουμε, καθώς απ' ότι έχουμε διαπιστώσει σε τουριστικούς οδηγούς βρίσκουμε ξενώνες, που στην πραγματικότητα μετατραπήκανε σε ιδιόκτητα σπίτια ή μένουν σφραγισμένα και παρατημένα.( Α ρε γαργάρες που γίναν σε κάτι Leader+ κτλ).Άρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πρότεινε την ενοποίηση υπουργείων Πολιτισμού-Τουρισμού-Περιβάλλοντος, προφανώς για καλύτερη διαχείρηση και για να υπάρχουν περισσότερα περιθώρια κινήσεων.Καλό σαν σύλληψη αυτό, στην πράξη όμως φανταστείτε Λιάπη-Σουφλιά-Σπηλιωτόπουλο ( όπως αντίστοιχα κανά Βενιζέλο -Λαλιώτη παλαιότερα) να τους χωρίζουν μερικά πατώματα.Έ ρε γλέντια..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΣΩΚΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ? ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΑΝ? ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΟΥΝ? ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ? ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ? ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ?

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή δεν πρέπει οι πασόκοι νομάρχες να μιλάνε με δεξιούς υπουργούς;
'αμα είναι έτσι να κάθεται ο καθε αντίθετος κομματικά νομάρχης η δήμαρχος και να κλαίεει τη μοίρα του και να μην μιλάει.
τουλάχιστον ο Σώκος το παλεύει το πράγμα και αυτό μετράει

Ανώνυμος είπε...

και κάτι άλλο: ναι, ναι, ναι Τη Πάλαιρο και τη Ζαβέρδα να την αφήσουν όπως είναι, όπως την άφησαν στα χάλια τους όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιοι.
τόσα χρόνια τη κάνανε;
ψαροχώρια τα καταντήσανε και απ τα πιο απομωνομένα μέρη στην Ελλάδα
ας έρθει κανένας τουλάχιστον να ρίξει κανα φράγκο

Ανώνυμος είπε...

esi kata lathos anoikses to blog girna sto xazokouti!!! tsiraki tou sokou den ntrepese? auto katalabes? oti ta pernoun kai oi dio apo epixirimties den sou leei kati!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστή η προσπάθεια του νυν νομάρχη να κτίσει 100.000 παραθαλάσσιες κατοικίες ή δωμάτια. Για σκεφτείτε, απο 3.500 σε 100.000 τι χρήμα θα πέσει!! Τώρα, που θα πέσει, ο Θεός βοηθός. Τι παλεύει ο Νομάρχης; Θα έρθει το Υπουργείο να κτίσει; Σε τι αποβλέπει να μας πει, γιατί θα ήταν ορθότερο να ψάχνει επενδυτές ιδιώτες, που δεν μπορεί να στείλει το Υπουργείο.
Ας έχουμε τα ρουθούνια μας ορθάνοιχτα, μήπως γίνουν τιποτε αρπαχτές.