Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Tι γίνεται τελικά με τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού;

Νέα είχαμε σχετικά με την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του νομού μας.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ποιες περιοχές είχαν κυρηχθεί πυρόπληκτες στην Αιτωλοακαρνανία το καλοκαίρι από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το ταμείο αλλυλεγγύης.Μιλάμε για τα χωριά: Βλιζιανά, Μαχαιρά, Σκουρτού και Μπαμπίνη του Δήμου Αστακού, από το δήμο Μεδεώνος το χωρίο Αετός και ολόκληρο τον δήμο Φυτειών.Τη μεγαλύτερη καταστροφή ως γνωστόν είχε υποστεί το Ξηρόμερο.
Τις προάλλες ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας πρόγραμμα για εργασίες και δαπάνες που απαιτούνται για τις πυρόπληκτες περιοχές που μεταξύ άλλων πρόεβλεπε έργασε δασικές περιοχές που επλήγησαν στο Δήμο Ναυπάκτου(η περιοχή αυτή πάντως δεν περιλάμβάνονταν στο κατάλογο του ΥΠΕΧΩΔΕ που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι , εκτός και αν μπήκε αργότερα) και σε"καλλιέργιες δασικού φυτωρίου και σποροπαραγωγής από τα δασαρχεία Αγρινίου και Αμφιλοχίας."( άντε ας ξεκινήσει η αποκατάσταση των δασών που χάθηκαν για το Ξηρόμερο).
Σίγουρα είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Βέβαια στη συνέχεια πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση από τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά από τα αρμόδια υπουργεία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε επιτέλους να αρχίσει να γίνεται κάτι!Αρκεί να μη πέσουν πάνω όλα τα λαμόγια και αποζημιωθούν άτομα που δεν επλήγησαν...

Ανώνυμος είπε...

Αυτο εχει ηδη γινει.Στην Ναυπακτο οικοπεδα και στο ξηρομερο πηραν τριχιλιαρα μεχρι και οι πετρες,οπως εγινε και στην πελοπονησο δλδ.Οι εκλογες ηταν σωτηριες για την νοτιο ελλαδα και για μας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ!! Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ Κ ΠΗΡΕ 3 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΠΟΖΗΜΗΙΩΣΗ!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αν εισαι παλικαρι ελα να παλεψεις εσυ με την γη του ξηρομερου.και τα 3 χιλιαρικα τι σε πειραψαν;Απο τον κουμπαρα σου τα πηραμε??
Θανατος στους ναυπακτιους απατεωνες

Ανώνυμος είπε...

oxi re file de eimai o nafpaktios! apla den goystarw oyte na klevo to kratos oyte na to klevoyn oi alloi! aytoi poy me pseftika xartia piran piran tsampatzidika lefta