Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος 2010-2011


Η παρακάτω ανακοίνωση αφορά το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο νέων, έναν πολύ καλό& ενδιαφέρον θεσμό. Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ με σκοπό την ενημέρωση καθηγητών η μαθητών. Γιατί ανάμεσα στους 9 μαθητές που θα επιλεγούν να μην είναι και κάποιος( η κάποιοι) Αιτωλοακαρνάνες;
Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος για το 2010-2011 είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθεί η 21η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, στην Αθήνα 26-29 Μάρτιου 2010. Από το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν, θα επιλεχτούν 9 μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 65η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Lyiv της Ουκρανίας.
Επιπλέον, διοργανώνεται η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα φιλοξενηθεί στη Νάουσα στις 13-19 Ιουλίου 2010.
Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος αναλαμβάνει τη διοργάνωση της 68ης Διεθνής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Απρίλιο 2011. Η Διεθνής Συνδιάσκεψη αποτελεί τη μεγαλύτερη αριθμητικά αλλά και σε κύρος και απαιτήσεις διοργάνωση που αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 300 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: