Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ανεβαίνει ανησυχητικά η στάθμη στη Λυσιμαχεία

Παρατηρώντας καλά τις φωτογραφίες της Αερολέσχης Αγρινίου από την λίμνη Λυσιμαχεία, καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε σχεδόν για πλημμύρα, καθώς τις τελευταίες μέρες η στάθμη των νερών έχει ανέβει επικίνδυνα. Αιτία δεν είναι όμως μόνο οι αυξημένες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα, που κάνουν τα ρέματα που καταλήγουν στη Λυσιμαχεία να μεταφέρουν μεγαλύτερους όγκους νερού. Η βασική αιτία είναι ότι δεν μπορούν να διοχετευθούν αλλού τα νερά καθώς μια από τις δύο διώρυγες ουσιαστικά είναι εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για μια διώρυγα του ΓΟΕΒ που διοχετεύει νερό προς το Νιοχώρι και η οποία έχει σπάσει λόγω των έργων που εκτελούνται στη σήραγγα στη Σταμνά. Αποτέλεσμα η διώρυγα αυτή να μην μπορεί καθόλου να διοχετεύσει νερά. Επομένως τα νερά που χρειάζεται να διοχετευθούν για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Λυσιμαχεία να μην μπορούν να μπουν όλα στη εναπομείνασα διώρυγα που κατευθύνεται προς το Μεσολόγγι. Η κατάσταση μοιάζει αρκετά ανησυχητική και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η αρμοδιότητα για την πολιτική προστασία των λιμνών έχει περάσει πλέον στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στη ΔΕΚΕ Πατρών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eniea limni trixonidas lisimaxias kai thalasa sti klisoura... ψarokefali pethenete

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΗΣΗ ΕΡΚΔΙΚΕΙΤΑΙ!!!

Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ Ε.Ο., ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR!!!!!!

H ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

kostakoutas είπε...

Ναι ρε παιδιά τι πράμα ειν αυτό με τα κτήρια μεσα στη λίμνη σχεδόν;
Καλά οι κατά τόπους πολεοδομίες τα παίρνουν,το ξέρουμε,κάνας ελεγκτικός μηχανισμός; Καμιά αγωγή κάτι;ΟΕΟ!!!
Αφού τα σχόλια μας τα βλέπουν οι τοπικοί άρχοντες ας επέμβουν κάποια στιγμή γιατι θα πνιγεί κάνας άνθρωπος εκεί πέρα και μετά να δούμε....Με χαλίκι κύριοι δεν γλυτώνει τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

me tosa xronia sti plati apo tous minares ki alla tosa me ton kallikrati pali apo tis minares den prokeitai na sothoume