Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Tιμητική εκδήλωση για τους απερχόμενους Δασκάλους - Νηπιαγωγούς από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου.




Με μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε σε κοσμικό κέντρο του Αγρινίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου αποχαιρέτισε τους συναδέλφους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς που απεχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία κατά το έτος 2009.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους Δασκάλους και τους Νηπιαγωγούς, σαν ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους και της πολυετούς παρουσίας τους στο χώρο της εκπαίδευσης.
Ήταν η ελάχιστη ανταπόδοση του χρέους, ήταν η ελαχιστότατη ευγνωμοσύνη, ήταν ένα εικονικό δάφνινο στεφάνι και συνάμα κλαδί ελιάς, ήταν η έκφραση σεβασμού και αγάπης σ΄ εκείνους που τα τελευταία 35 περίπου χρόνια κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες διασχίζοντας τις εσχατιές της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και των όμορων νομών, πριν η περιοχή μας τους δεχτεί μέσα στη θερμή αγκαλιά της, έπραξαν το αυτονόητο. Αφιέρωσαν την ύπαρξή τους στη νέα γενιά, συνέβαλαν στην αναβάθμιση του χώρου της εκπαίδευσης, μεταλαμπάδευσαν τη γνώση στα παιδιά, στην ελπίδα της πατρίδας μας.
Ήταν εκείνοι που συνέβαλλαν στη διάπλαση των χαρακτήρων των μικρών μαθητών, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, στο όραμα και την προσδοκία καλύτερων ημερών, στην σφυρηλάτηση ισχυρών χαρακτήρων, στη δημιουργία ανοιχτών οριζόντων.
Ήταν εκείνοι που έμαθαν στα παιδιά να συνεχίζουν να διεκδικούν συνειδητά το μερίδιο της ύπαρξής τους και της ευτυχίας, υπενθυμίζοντάς τους πάντα ότι δόλιοι στο μέλλον ίσως προσπαθήσουν να τους το στερήσουν.
Ήταν εκείνοι που μύησαν «τους αγγέλους» στη μαθησιακή διαδικασία και που προετοίμασαν γενιές και γενιές, ώστε να βρίσκονται σήμερα δίπλα μας και να σταδιοδρομούν.
Ήταν εκείνοι, που κρατώντας στα χέρια τους αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό, τον στόλισαν με στοργή, με συμβουλές, με γνώσεις, με οράματα, με τα ανώτερα ιδανικά πριν τον επιβιβάσουν στο καράβι της ζωής.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τίμησε λοιπόν εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπόθεση της παιδείας, αυτούς που αναδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές της παράδοσής μας, αυτούς που αγωνίστηκαν για την ανάδειξη του πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τίμησε εκείνους που έπραξαν στο ακέραιο το χρέος όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά απέναντι και στο κοινωνικό σύνολο.
Μαζί με τους απερχόμενους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος τίμησε και τα παιδιά των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εισήλθαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως και στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για το ακαδημαϊκό έτος 2009-10.
Το ταξίδι δεν τέλειωσε για τους απερχόμενους από την υπηρεσία εκπαιδευτικούς. Το ταξίδι συνεχίζεται αφού ο κλάδος ήταν και είναι ταγμένος να κοιτάζει πάντα στην ανατολή και να δραστηριοποιείται έντονα στα κοινωνικά δρώμενα. Ένα νέο ταξίδι προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ξεκινά. Ένα νέο ταξίδι επίσης προσδοκιών και ελπίδων ξεκινά για τους νέους φοιτητές που φεύγουν για να παλέψουν μακριά από την αγκαλιά των δικών τους.
Οι στίχοι της «Ιθάκης» του ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη που απήγγειλε η Νηπιαγωγός Αναστασία Κοντοκώστα μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ήταν περισσότερο επίκαιροι παρά ποτέ.
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου και Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κατσαρή, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Θεόδωρος Λαδάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου Λάμπρος Μπαλαμάτσης, οι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης, δευτέρου Γραφείου Χρήστος Μπεκιάρης, τρίτου Γραφείου Κων/νος Χαραμής, έκτου Γραφείου Ιωάννης Βλαχομήτρος, ο σχολικός σύμβουλος Θωμάς Καρατζίνης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις στους απερχόμενους εκπαιδευτικούς και τους νεοεισερχόμενους φοιτητές.
Οι τιμηθέντες εκπαιδευτικοί είναι οι εξής:
Γρηγοριάδου Θεοδώρα, Βάντζου Ιωάννα, Τσώνη Μαρία, Κικιώνης Γεώργιος, Υφαντή Θεοδώρα, Νταβανέλλου Αγγελική, Πιστιόλης Παναγιώτης, Ράπτη Στυλιανή, Καλαμίδα Ευανθία, Νεφρού Θεοδώρα, Κοσμά Καλλιόπη, Καραγιάννη Μαρία, Καραχάλιου Γεωργία, Σκιαδά Αγγελική, Τούρκα Βασιλική (Διοικητικός), Παπαγιάννης Δημήτριος, Κίκη Φρειδερίκη, Σπύρου Δημήτριος, Βασιλόπουλος Κων/νος, Ξύστρα Ελένη, Κούρτη Φωτεινή, Κολοκωτσά Νικολέτα, Σιάρκου Παρασκευή, Βενέρη Μαρία, Νίκος Κωνσταντίνος, Χαραλάμπους Βασίλειος, Γεωργόπουλος Δημήτριος, Γρηγορίου Ειρήνη, Δασκαλάκης Αναστάσιος, Καμπέρη Βασιλική, Φούκας Δημήτριος, Σιάμος Νικόλαος, Σπυροπούλου Ζωίτσα, Λένας Δημήτριος, Μάρκου Γεωργία.
Οι τιμηθέντες φοιτητές είναι οι παρακάτω:
Αφροδίτη Γ . Στυλιαρά, Έλλη Μαρία Κ. Βαλλιάνου,
Ειρήνη Λ. Σαμψώνα, Στέφανος Γ. Νταλακούρας, Δημήτριος Π. Γαλλίας, Θεοδώρα Γ. Στράτου, Θεόδωρος Δ. Θάνος, Γεώργιος Χ. Ζιώγας, Δήμητρα Γ. Παρασκευοπούλου, Ελένη Ι. Σάββα, Αρετή Β. Τσαμπά, Αριστείδης Φ. Χριστοδούλου, Παναγιώτης Δ. Χρυσούλης, Άγγελος Καλαϊτζής, Ευάγγελος Σ. Ντζούφρας, Γεωργία Η. Τσακίρη, Χρήστος Α. Μπάδας, Αικατερίνη Π. Μπακογιάννη, Παναγιώτης Χρ. Καραπιπέρης,
Αθανάσιος Κ. Τριάντης, Ζωή Στ. Αντωνίου, Μαρία Ε. Παπαχρήστου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Nai min tous xasoume, apo idiaitera pws pigan, tin aftokritiki tous tin kanane. Enas daskalos sti Filandia ana synolo Mathitwn tessereis stin Ellada gia to idio Synolo Mathitwn. Kai ta frontistiria kai idiaitera kapaki.
MEGALI I PROSFORA TOUS Gia na plirwnoume kai tis syntaxeis tous gia ta epomena toulaxiston trianta xronia.