Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Περι Εφετείου


Περί Εφετείου.
Εφετείο στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι;
Θέμα τριβής μεταξύ των τοπικών αρχόντων, των βουλευτών του νομού, των δικηγόρων, των «φορέων» της κάθε πόλης αλλά μάλλον, αν κρίνω από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του blog και την καθημερινή εμπειρία, όχι των πολιτών. Έτσι όπως κατέληξε(ή κατάντησε)το Εφετείο να γίνει«Αφετείο» οι περισσότεροι ίσως σκέφτονται:«Ποιος νοιάζεται πού θα γίνει το Εφετείο; Άμα είναι να αθωωθώ, πάω όχι μόνο στην Πάτρα αλλά στην Αλεξανδρούπολη!»

Περί Εφετείου Νο 2.
Το Μεσολόγγι διεκδικεί το Εφετείο. Πρωτεύουσα του νομού τους κάναμε, ΤΕΙ και φοιτητές τους πήγαμε νοσοκομείο τους φτιάξαμε, θάλασσα και λιμάνι έχουν(ευτυχώς γιατί αλλιώς θα τους τα πηγαίναμε κι αυτά),ένα σωρό υπηρεσίες φιλοξενούν αλλά παρόλα αυτά η πολυπόθητη ανάπτυξη..
Ακόμα έρχεται!
Οι απογραφές του πληθυσμού δείχνουν ότι η αύξηση είναι αμελητέα και ότι το Μεσολόγγι σχεδόν δεν το αγγίζει ο χρόνος! Πλέον (2001) η Ναύπακτος είναι πολυπληθέστερη.Το Εφετείο θα λύσει το πρόβλημα; Προφανώς κάτι άλλο τους φταίει αλλά εμείς οι υπόλοιποι ..ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;
Ανώνυμος

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ematha oti simera ipirxan ksana kinitopiisis sto mesologi...ite exoun dikio ite exoun adiko to simperasma ine oti agonizonte kai diekdikoun sinexia

Ανώνυμος είπε...

Telika eistai kai esis mia apo ta idia....to mono sas niazi einai i kontra...eimai agriniotis kai xarika otan arxisate auti ti prospadia..meta apo auti tin anartisi omos..krima..sunexizete to ergo 5 agrinioton kai 5 mesologgiton pou o monos tropos gia na krupsoun tis adunamies ton topikon arxonton mas vazoun na skotonomaste..krima kai pali krima..

Ανώνυμος είπε...

xalate oti eksarxis pate na ftiaksetai...mpike se blog naupaktou,mesologgiou,amfiloxias...asxolountai me ta dika tous...

Ανώνυμος είπε...

..eytyxos yparxi blog mesologiti kai naupaktiou pou diavazoume tis agriniotikes eidisis..eytyxos autoi apexoun apo autes tis kontres pou pleon aidiazoun ton kosmo..kai sunxaritiria se autous pou apexoun apo tis kadodigoumenes entoles .

Ανώνυμος είπε...

Μας έπεισες ότι χάρηκες μόλις είδες ότι δημιουργήθηκε αυτό το blog..μάλλον έμαθες ότι εδώ υπάρχει κόσμος και είπες να ''διαφημιστείς''...αφού λοιπόν δεν συμφωνείς με αυτά που αναρτόνται,γιατί εξακολουθείς να γράφεις;Εξάλλου όπως λες υπάρχουν και άλλα τοπικά blogs,όπου υπάρχουν ειδήσεις και σχόλια!γιατί λοιπόν μένεις εδώ...;;;

Ανώνυμος είπε...

κατω τα βρωμοχερα σας απο το ιφιτιο μας, τουρκαλβανοι αγρινιωτες.
ζητω το ιπ μεσολογκι.ζητω ου θεσμος τσι προυτευουσας .ζητω οι δημοσιοι υπαλιλι

Ανώνυμος είπε...

to kke evgale deltio typou simera pou diaxwrise ti stasi toy sxetika me to efeteio sto messologi

Ανώνυμος είπε...

Σε ενα αγρινιωτικο blog δεν περιμενα να διαβασω τιποτε αλλο.

Μονο που αν δεν υπηρχε το Μεσολογγι το 1826, σημερα θα ημασταν ολοι τουρκοι.

Αλλα τοση παιδεία έχετε, τέτοια λέτε.

Ουκ εν το πολλω το ευ...

Στην Αμερικη δεν ειδα να κανουν την Νεα Υορκη πρωτευουσα, κι ας εχει 16 εκατομυρια κοσμο, εχουν την Ουασιγκτων, για ιστορικους λογους.

Ανώνυμος είπε...

Αμα ξαναδιαβασω τετοια σχολια, θα ριξω το blog!
Θα το χακεψω!

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο σχόλιο για το "αφετείο" μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν ε; Μπράβο! Ασχοληθείτε με την κόντρα Μεσολόγγι-Αγρίνιο! Από πού προκύπτει ότι ο blogger είναι Αγρινιώτης και πήρατε φόρα; Αποκλείεται να είναι από πχ. την Αμφιλοχία; Δείτε λίγο και το χάρτη του νομού και κυρίως μην κατηγορείτε το blog για απόψεις αναγνωστών, είναι άδικο.

Ανώνυμος είπε...

ante trava na pieis kana poto agori mu eksw kathese edw mesa na hackepseis ti mlk su.pantws eisai eksypnos telika, su eipan se allo topic na allakseis tous xaraktires gia na min karfwnese kai to ekanes ( pantws ekselixthikes, afineis kai kena tora)

Ανώνυμος είπε...

στο ιπ μεσολογκι πολεμησαν απο ολη την ελλαδα οχι μονο μισολογκιτες.

ιστορικα πρωτευουσα πρεπει να ειναι το ΘΕΡΜΟ λογω 2500 και πλεον χρονια ιστοριας.αμαν πια με αυτη την ιστορια μιας 'πολης' που τα δικαστηρια της καταδικασαν αγωνιστες της επαναστασης του 1821.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
-ενας τουρκος-

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε καθόλου πρωτεύουσες ; Θα γλυτώναμε και τις κοκορομαχίες των υπερπατριωτών.

Ανώνυμος είπε...

Ρε άντε γαμηθείτε που θέλετε και εφετείο, Ψλοκοπάνες.

Ανώνυμος είπε...

πσαρ μνι κνουπ,κι ιφιτιου??δε πανε ρι πσαρομιαλ!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ? ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ 1826 ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΛΙ, ΤΗΝ ΠΙΝΔΟ, ΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΚΑΙ Ο ΜΠΑΙΡΟΝ... ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ!@!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ!ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΔΕ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;ΕΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ,ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ!ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΡΙΟΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΡΕ.
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΣΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ.
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Για τόσο σοβαρές τοποθετήσεις, θα ήταν καλύτερα να είναι ενυπόγραφα τα κείμενα. Αλλιώς ο καθένας μπορεί με την ανωνυμία του να διασπείρει δαιμόνια.
Ποιο εφετείο? ΄Ολα τα χει η Μαριορή......
Εδώ δεν έχουμε δρόμους, δεν έχουμε Νοσοκομεία (και στο Μεσολόγγι υπολειτουργεί το Νοσοκομείο λόγω έλειψης προσωπικού!
Εδώ δεν έχουμε τα στοιχειώδη που θα μας έκαναν να ξεφύγουμε απο το "αγροίκοι εισί και ωμοφάγοι" του Θουκυδίδη...
Κι εμείς βάζουμε λάδι στη φωτιά, ενώ οι ΑΛΛΟΙ διαιρούν και βασιλεύουν.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!

ΕΛΕΟΣ!

rodo

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητηρια σε αυτον που ελενχει το μπλοκ..

Ανώνυμος είπε...

διάβασα με ιδιαλιτερο ενδιαφέρον τις ...κοκορομαχίες σας περί Εφετείου. Και επειδή θα μου επιτρέψετε να ξέρω κάτι παραπάνω θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής:
Το Μεσολόγγι είναι πρωτεύουσα νομού για ιστορικούς λόγους (λέμε τώρα). Στους καιρούς που ζούμε τα πράγματα θα έπρεπε να είναι πιο ρεαλιστικά. Το Αγρίνιο είναι μια δυναμική πόλη που έχουν δημιουργήσει δυναμικοί άνθρωποι, ξεκινώντας από τα καπνοχώραφα και ματώνοντας στη δουλειά για να βγάλουν τις επόμενες γενιές αυτής της πόλης. στο Μεσολόγγι δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Οι περισσότεροι άνθρωποί του ποτέ δεν δούλεψαν ποτέ δεν είχαν φιλοδοξίες, ποτέ δεν κατάφεραν να δουν πέρα από τη μύτη τους, και πέρα από το μεροκαματάκι που θα τους εξασφαλίσει ένα ποτό και ένα πακέτο τσιγάρα.Μόνο ξέρουν να λένε ότι "εμείς είμαστε απόγονοι", άσχετα αν οι περισσότεροι σήμερα είναι αρβανίτικης καταγωγής. Στην πόλη αν περπατήσεις θα παρατηρήσεις μια διαρκή και μόνιμη "σαπίλα". Στον ήλιο, στις καρέκλες του καφέ στα ουζερί κ.λ.π. Καμία διάθεση για οτιδήποτε. Μόνο για υψηλή κριτική και με αγαπημένη ενασχόληση την προσωπική ζωή των άλλων. Άλλωστε δεν περνά και εύκολα η ώρα.
Ζητά Εφετείο το Μεσολόγγι, η στιγμή που μαραζώνει το ΤΕΙ του, χωρίς κανενός να ιδρώνει το αυτί. Ζητά Εφετείο το Μεσολόγγι, τη στιγμή που η Λιμνοθάλασσά του χάνεται. Ζητά Εφετείο, τη στιγμή που έχει κλείσει έξω από τα "τείχη" του τα δημοτικά του διαμερίσματα, ή την στιγμή που αποκαλεί "βλάχους" όλους τους νέους της γύρω περιοχής που το προτιμάνε να πιούνε ένα ποτό το βράδυ και τους κοιτά λες και είναι τουλάχιστον χολεριασμένοι.
Αγνοεί το Μεσολόγγι τα προβλήματά του. Τα λέει "Εφετείο" ή Ακαδημία της Ελευθερίας...Αυτό ξέρετε πως λέγεται; Μεγαλοιδεατισμός ή καλύτερα στη γλώσσα σας "κόλλημα" στον εγκέφαλο. δεν βλέπει τα νιάτα του να χάνονται στα ναρκωτικά, δεν βλέπει την ανεργία του στο 70%, δεν βλέπει την "εσωτερική του αιμοραγία". Το Αγρίνιο δικαιούται και Πανεπιστήμιο και Εφετείο γιατί τα κέρδισε άξια με την πορεία του στο χρόνο. Έχει άξιους ανθρώπους που δουλεύουν γι' αυτό.
Όσο για την ομόνοια και συνεργασία των δύο πόλεων ξεχάστε το. Για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για τ γεγονός ότι οι δύο αυτοί λαοί είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στην φιλοσοφία και την αντίληψή τους...
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

R-E-S-P-E-C-T στον από πάνω..!Απ τα πιο ψαγμένα.!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ?

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ?

ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ COMMENTS!

NA ΒΡΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΤΕ!

ΜΟΥΝΙΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Για το Αγρινιο ταιριαζουν οι παροιμιες:

δωσ αερα στο χωριατη ν ανεβει και στο κρεβατι

και το καλυτερο

ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΚΟΛΟ ΚΙ ΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΑΠΟΠΑΝΩ.ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.
ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.Ο ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

egv eimai apo athina antonopoulos legomai auto to fagoma pou vlepo edo mesa den to xo dei se kanena allo blog!!ma auti tin kokoromaxia perimenete mesologites kai agriniotes eidika oi agriniotes pou se ligo tha mas poune oti prepei na ginoun proteuousa tis elladas me ton kompleksismo tous ,oti thelete na pate kai mprosta...ti na po mono lipisei sas xreiazetai a oso gia ta kapnoxorafa kai emeis stin larissa tin patrida mou exoume opote oute kai gia auto den xreiazetai na iperifaneveste ...to agrinio pantos ekso apo tin etoloakarnania den to kserei kanenas stin ellada eno to mesologi toulaxiston to gnorizoun...o noon noeito ..

Ανώνυμος είπε...

κύριε αντωνόπουλε από την λάρισσα Κκαλησπέρα σας. το σχόλιό σας μου κέντρισε την π΄ροσοχή και ηθελα να σας επισημανω ότι είμαι απο το μεσολόγγι. ξέρω δηλαδή την παθογένεια της πόλης μου καλύτερα από σας. το μεσολόγγι λοιπόν εκτός από φήμη έχει ανάγκη και να φάει ξέρετε. σεις, καταγόμενος από μια πλούσια περιοχη έχετε την εντύπωση ότι εδώ μπορούμε να τρώμε...ιστορία.
λάθος. όσο για τον χαρακτήρα μεγάλης μερίδας συμπολιτών μου και κυρίως νέων αφήστε να ξέρω επίσης περισσότερα πράγματα.
είπα ότι το αγρίνιο μάτωνε στα καπνοχώραφα. έτσι ειναι κύριε αντωνόπουλε. οι άνθρωποί του έβαλαν υποθήκη τις ζωές τους για να δώσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την ευκαιρία για μια καλυτερη ζωή. Βλέπετε ο δικός μας τόπος δεν είχε ισχυρούς πολιτικούς εν αντιθέσει με τον δικό σας. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποί του έπρεπε μόνοι τους να βάλουν πλάτη.
Σαφως το Μεσολόγγι έχει βαριά κληρονομιά. Και λοιπόν; τι κάνει γι'αυτό. Αφήνει το ΤΕΙ του να εξαφανίζεται και ο δήμαρχός του μαζί με ένα τσούρμο φορείς και καλά, τρέχει να φτιάξει...Εφετείο! Όχι κ. Αντωνόπουλε. δεν θα χορτάσει η πόλη με το Εφετείο, τα νοιάτα της που τώρα κάνουν ντελίβερυ πίτσες στην Αθήνα δεν θα βρουν δουλειά να γυρίσουν πίσω. Κανέναν άραγε (και το λέω με πόνο ψυχής αυτό) δεν τον ενδιαφέρει η διάσωση της λιμνοθάλασσας και η εκμετάλευσή της; ΚΑΝΕΝΑ! Σας το λέω υπέυθυνα αυτό.
Κι όμως. η έτερη πόλη είναι πιο "ξύπνια". Βλέπει μακρύτερα και φυσικά διογκώνεται μέρα με την ημέρα χωρίς αυτό να είναι κακό φυσικά. αν έχει τα "προσόντα" θα πάει μπροστά.
αλήθεια ως λαρισσαίος τι γνήμη έχετε για τοην εκτροπή του Αχελώου;

Ανώνυμος είπε...

Για το σχολιο το προηγουμενο.Λες οτι εισαι απο το Μεσολογγι..το IP σου ομως δειχνει οτι μπαινεις απο το Αγρινιο...αν θελεις γραφω και την διευθυνση απο οπου μπηκες και αφησες αυτο το σχολιο.

Ανώνυμος είπε...

Μεσολογγιτης και ρωταει για την εκτροπη του Αχελωου??...χαχα..α ρε φουλη καραγκιοζακο ντρεπεσαι να πεις οτι εισαι αγρινιωτης

Ανώνυμος είπε...

για γραψτην νε ρε μεγάλε να μάθουμε και μεις