Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Οι ακτές της Αιτ/νιας ως προτεραιότητα για ανάπτυξη:Τι μπορεί όμως να σημαίνει ακριβώς αυτό;

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Ευάγγελο Μπαλτά,οι ακτές της Αιτ/νιας αποτελούν προτεραιότητα για ανάπτυξη τουριστικής υποδομής, τις οποίες ονομάζει "Σταθερού παραθερισμού", δηλαδή θα περιλαμβάνει για παράδειγμα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τουριστικά επιπλωμένες επαύλεις, συνεδριακά κέντρα, γκολφ κτλ κτλ.Όλα αυτά θα γίνουν σε συνδυασμό με κατοικίες προς πώληση κτλ( από ότι καταλαβαίνουμε εννοεί ουσιαστικά ενοικιαζόμενα δωμάτια.)
Η ένστασή μας είναι η εξής: Φτάνουν μόνο να γίνει π.χ. γκολφ στο Μύτικα ή συνεδριακά κέντρα στη Ζαβέρδα, για να πάρει ο άλλος την απόφαση να διασχίσει την απαράδεκτη επαρχιακή οδό Αμφιλοχίας-Βόνιτσας, ή να ρθει μέσα από το Ξηρόμερο ή από το Αιτωλικό με τέτοια χάλια που έχουν και αυτοί οι δρόμοι;
Θα μας πείτε το παράδειγμα της Πωγωνιάς στη Ζαβέρδα..όμως εκεί παίζουν τα τσάρτερ απ το ¨Ακτιο και έρχονται φυτευτά Αμερικανάκια, κάνουν μπάνιο και surf στις ιδιωτικές πλαζ και μετά φεύγουνε χωρίς να έρχεται η περιοχή σε καμία απολύτως επαφή με τις δραστηρίοτητες αυτές.Δεν έχει κάποιο όφελος να δημιουργηθούν "κλειστές
ξενοδοχειακές μονάδες", δηλαδή όλες οι δραστηριότητες να αρχίζουν και να τελειώνουν στα όρια της ξενοδοχειακής μονάδας.Το καλύτερο θα ήταν να παρέχουν και οι περιοχές κίνητρα ώστε ο τουρίστας να βρεί κάτι και έξω από τον Prive χώρο του( τώρα αν πρέπει να ύπάρχουν παραλίες Prive, αυτό είναι άλλο ζήτημα).
Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά..ας περιμένουμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

stin pogonia mazeyontai ola ta amerikanakia kai poulane tzamoukades kai dimiorgun provlimata..den gustarume touristes fasi mallia kritis i kavou kerkyras

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΘΟΔΕΘΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

αμα περιμενουν οι μεσολλογγιτες να πουλησουν κανα οικοπεδο τωρα που τελειωσαν τα βαμβακια ειναι γελασμενοι.ποιος θα αγορασει οικοπεδο στην Ι.Π. μεσα στον βουρκο και που θα κανει μπανιο?ασε που τα φουγαρα ειναι ετοιμα να πιασουν δουλεια στο πλατυγιαλι.οποτε ξεχαστε τα οικοπεδα στην αιτωλοακαρνανια!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΩΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2006 ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 10000(!) ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥς ΞΕΝΟΥΣ.ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΑ'(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006).ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ...ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ!'Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?????

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΩΚΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΟΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2006(ΕΠΙΚΑΙΡΑ) ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ 10000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ!ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο....ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ!'Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ????

Σαμπάχ είπε...

Το να ξεουλάνε ακτές δεν είναι καινούριο!
Όσοι Αγρινιώτες μένουμε Αθήνα το ξέρουμε πολύ καλά!Χρυσοπληρώνουμε είσοδο,ξαπλώστρες,καφέ!