Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Δημοσίευμα που αφορά πολιτικό σκάνδαλο για τα προγράμματα με τα καπνά


Λάβαμε με e-mail από την ιστοσελίδα epirusgate.gr την παρακάτω είδηση και εμείς την αναδημοσιεύουμε:
<<Πολιτικό σκάνδαλο, χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το θέμα που αποκάλυψε το Epirusgate.gr σχετικά με τα προγράμματα περί αναδιάρθρωσης καπνών που έχουν μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση από τον Καθηγητή-
Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Χρήστο Φωτόπουλο. Κι ενώ το θέμα συζητιέται ευρέως στους κόλπους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και πολύ περισσότερο στο Αγρίνιο, είναι εντυπωσιακή η απόλυτη σιωπή της Πρυτανείας, η οποία επίσης καυτηριάζεται από την ΔΗΠΑΚ.
Με την ανακοίνωσή της η παράταξη δίνει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, επιβεβαιώνοντας και όλα όσα δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.
«Η χρηματοδότηση μέλους ΔΕΠ και Διορισμένου Προέδρου Τμήματος του Πανεπιστημίου μας στο Αγρίνιο με το ιλιγγιώδες ποσό των 3.022.445 € (κωδικοί έργων στην επιτροπή ερευνών: 1871, 2081, 2082) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΕΚΕΠΕ) για «έρευνα» στο πεδίο της «αναδιάρθρωσης της καπνοκαλλιέργειας» αποκτά διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου. Η ηθικά απαράδεκτη κατά την άποψή μας ένταξη στα προγράμματα αυτά συγγενών του Προέδρου με αμοιβές που ξεπερνούν κάθε φαντασία (45.000€ για ετήσια απασχόληση) είναι μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο. Η Πρυτανική Αρχή παρόλο που κλήθηκε δημόσια να δώσει στοιχεία και εξηγήσεις κρύφθηκε πάλι πίσω από τη σιωπή της», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του πολιτικού σκανδάλου (μόνο;) παρατίθενται ορισμένα στοιχεία ώστε να γίνει και η σύγκριση με τα 3 εκατομμύρια ευρώ των προγραμμάτων καπνού.
Το σύνολο των κονδυλίων που «θα» διατεθούν για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη διετία 2007-2008 είναι 2.000.000€.
Η ετήσια αμοιβή ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου πλήρους απασχόλησης
υπολείπεται της αμοιβής των 45000 € των συγγενών.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές όχι μόνο δεν αμείβονται για την ερευνητική δουλειά που προσφέρουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλουν και υπέρογκα δίδακτρα.
Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες βρίσκονται μόνιμα στους δρόμους διεκδικώντας ψίχουλα , μπροστά στη διασπάθιση τέτοιων ποσών, για να επιβιώσουν.
Το Πανεπιστημιακό και Φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία οι οποίες μειώνονται σταθερά παρά τις υποσχέσεις. >>

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α,ΡΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε πιο προσεκτικά αυτό το δημοσίευμα..ποτέ δε ξέρεις τι παίζεται στο παρασκήνιο

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης έγραψαν τίποτα για το θέμα ή πάλι θα μας ενημερώνουν τα Γιάννενα;

Ανώνυμος είπε...

EXETE TRELATEI?? POIO AERODROMIO LETE RE SEIS?? MEXRI NA SHKOTEI TO POYLI ETASE ATHINA.KALA,DEN SKEFTESTE LOGIKA LIGAKI??

Ανώνυμος είπε...

Η Πάρος πόση απόσταση είναι από Αθήνα που έχει αεροδρόμιο δηλ?