Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Πάμε στοίχημα..νοσοκομείο Αγρινίου!!!

Η πιο δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας της Αιτ/νίας κατ’ εμέ και ειδικότερα του Αγρινίου, ήταν η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου που να εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες . Για επιτευχθεί όμως ο στόχος περάσαμε από πολλές δοκιμασίες : ακούσαμε από κάποιον υποψήφιο πρωθυπουργό να λέει πως, το Αγρίνιο όντας μεταξύ δυο πόλεων με πανεπιστημιακά νοσοκομεία ( Πάτρα και Γιάννενα) δεν έχει άμεση ανάγκη από νέο νοσοκομείο(!). Τέλη του 2003, λίγο πριν τις εκλογές τα έργα ξεκίνησαν, αφού πρώτα η κυβέρνηση είχε προκρίνει ως περισσότερο «αναγκαία» άλλα νοσοκομεία – προφανώς θεωρώντας τα κουκιά του νόμου μας «δικά της» –! Σε λιγότερο από δυο χρόνια τα πράγματα είχαν αλλάξει, όπως και οι κυβερνήσεις… Η εταιρεία που είχε το έργο δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει και η μετοχή της στο χρηματιστήριο κλειδώθηκε στα 8 λεπτά!!! του ευρώ, ενώ η μετέπειτα ανάδοχος του έργου είχε πλαστές εγγυητικές επιστολές ( τι ατυχία αυτές οι κυβερνήσεις να πέφτουν τόσο εύκολα «θύμα »…). Σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόλις και μετά βίας το 10% του έργου και ανάδοχος είναι η J&P Άβαξ - ελπίζω να μην αποδειχθεί σαν τη J&P Morgan -! Όσο για το υπάρχον νοσοκομείο; Εκεί βασιλεύει το φάντασμα της εντατικής που ποτέ δε λειτούργησε, της παθολογικής που υπολειτουργεί, της καρδιολογικής που οι εφημερίες της βασίζονται σε δυο μόνο γιατρούς και πολλών άλλων ανίατων νοσημάτων του κρατικού μηχανισμού. Όλα αυτά απηχούν προσωπικές απόψεις, ίσως όμως και της πλειοψηφίας των Αγρινιωτών. Σε εμάς μένει μόνο να ευχόμαστε υγειά και να στοιχηματίζουμε για το ποτέ θα ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο!

Υ.Γ 1 Προς όλους τους Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές : σταματήστε να κάνετε αγώνα δρόμου για το ποιος θα καταθέσει πρώτος επερώτηση για το νοσοκομείο. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ!!!
Υ.Γ2 Το έργο είναι παράνομο, γιατί χτίζεται επί του εθνικού οδικού δικτύου πράγμα που απαγορεύουν ρητά οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Αχ και να κόψει την χρηματοδότηση του έργου η Ένωση! Τότε να σας δω παλικαράδες μου…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν το γιοφύρι της Άρτας έχει καταντήσει το θέμα!Όλημερίς το χτίζανε το βράδυ εγκρεμιζόταν...Πάντως το άρθρο μου αρέσει γιατί τα χώνει σε όλες τις πλευρές,αφού όλοι ευθύνονται!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.
Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΩΧΕΞΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ(ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ).ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΑΡΕΣΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΝ.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.(ΒΛΕΠΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

meta to 92 file gia na xrimatodotisei i E.E. ena ergo prepei na exei aystiri perivalontiki meleti analoga me ti fysi tou ergou . ena nosokomeio den mporei na xtistei dipla stin ethini odo gia logous ripansis tou aera akoma kai ixopiransis. to nosokomeio pige ekei logo tis doreas ths xiras tou Tsiknia! pou einai oi dimarxoi na ypodeiksoun katallilo simeio? vevaia gia alli mia fora opos kai me to ellima koroidepsane tou eyropaious. dilosane vevaia os ethinko dromo tin ionia odo alla pou einai kai den ti vlepoyme?

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και όταν γίνει τελικά το νοσοκομείο, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ! Δείτε χωρητικότητες σε κλίνες στα άλλα νέα νοσοκομεία (σε πόλεις όχι μεγαλύτερες από το Αγρίνιο)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 673
ΧΑΝΙΑ 460
ΡΟΔΟΣ 335
ΣΕΡΡΕΣ 301
ΚΕΡΚΥΡΑ 301
ΞΑΝΘΗ 300
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 300
ΑΓΡΙΝΙΟ 280 (!!!)

Φτιάχνουν που φτιάχνουν καινούριο νοσοκομείο, και πάλι δεν θα είναι αρκετό με βάση τα πληθυσμιακά μας δεδομένα!

Ανώνυμος είπε...

ntropi kai aisxos tous! exei dikio o filos gia tin akrivia to nosokomeio tha exei 274 klines eno einai vevaio oti tha eprepe na eixe toylaxiston 350 klines ntropi tous ta lamogia!!!! pasok-nd A.E....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kai h Klinikh toy Siamoy ti 8a ginei?

Ανώνυμος είπε...

Ο Αβραμό δεν ήρθε ακόμα;))))

Ανώνυμος είπε...

Arketa pia me to nosokomeio kai alla themata pou aforoun to Agrinio opws Efeteio, Panepisthmio ktl.
O kompos exei ftasei sto xteni.
Prepei na stamatisoume na ta perimenoume ola apo to kratos twn Athinwn. 3000 xronia h Athina katadunasteuei thn Ellada.
H monh lysh einai gia thn "parth mas". Autonomia h' akoma kai ANEXARTHSIA!!! H PERIFEREIA DEN MPOREI NA PERIMENEI ALLO!!