Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

«Αυθαίρετοι» και «Απαράδεκτοι»

Συχνά εμάς τους Αγρινιώτες (αλλά και τους επαρχιώτες γενικότερα) μας κατηγορούν ως αγροίκους, άξεστους,τριτοκοσμικούς, ακοινώνητους, κομπλεξικούς, «βλάχους»και πολλά άλλα κοσμητικά. Δείτε λοιπόν ένα παράδειγμα της φιλότιμης προσπάθειας που κάνουμε να τους δικαιώσουμε. Σε κεντρικό δρόμο της πόλης γίνεται αυτές τις μέρες ανακαίνιση εμπορικού καταστήματος. Στην πρόσοψη του καταστήματος υπάρχει εσοχή στο πεζοδρόμιο για την τοποθέτηση κάδου απορριμάτων. Η εσοχή δεν υπάρχει πλέον αφού ο καταστηματάρχης , για να βελτιώσει την αισθητική του καταστήματος μετακίνησε τους κάδους λίγα μέτρα πιο πέρα (επί του οδοστρώματος) και απλά την τσιμεντόστρωσε! Αν δεν έχει λάβει άδεια από το Δήμο,τότε εισάγεται στην πόλη μας μια νέα μόδα:«Διαμορφώστε τα πεζοδρόμια σύμφωνα με τις ανάγκες σας!» Αν πάλι υπάρχει η άδεια, ας εμφανιστεί αυτός που την εξέδωσε και να μας εξηγήσει γιατί οι εργασίες δεν έγιναν από συνεργείο του Δήμου αλλά αντίθετα ανέλαβε η ιδιωτική πρωτοβουλία. Το συμβάν είναι μάλλον μικρής σημασίας είναι όμως ενδεικτικό της συμπεριφορά και της νοοτροπίας μερικών από εμάς. Μην αφήνουμε, λοιπόν, κάποιους να μας«βγάζουν το όνομα» και να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που διαμαρτύρονται για την αυθαιρεσία και την αλαζονεία της κάθε εξουσίας (η οποία αναμφίβολα υπάρχει) ας τιθασεύσουν πρώτα την αυθαιρεσία και την αλαζονεία που κρύβουν μέσα τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πας να παρκάρεις έξω από μαγαζιά και τολμάνε να στη μπούνε, λες και εχουν αγοράσει εκείνοι το πεζοδρόμιο.Α ρε κλοτσιές που χρειάζονται..

Ανώνυμος είπε...

Έλεος,ας τους σταματήσει κάποιος αλλιώς θα αναγκαστούμε να γίνουμε εμείς η πολεοδομία,η δημοτική αρχή,η αστυνομία κλπ...

Ανώνυμος είπε...

τι ψαχνουμε να βρουμε τωρα.
ισως το θεμα να ειναι αρμοδιοτητα της πολεοδομιας ,ισως και του δημου.
ο δημος δεν κανει τιποτα γιατι ερχονται εκλογες καθε 4 χρονια και η πολεοδομια εχει συνηθισει να τα περνει.
στα του δημου εχετε δει ποτε να μπαινουν προστιμα για αφισορυπανση? (αφισες κολλημενες παντου χωρις αισθητικη)οχι βεβαια γιατι υπαρχουν και οι ψηφοι.
εκτος απο τα μαγαζια που κανουν οτι γουσταρουν χωρις να ρωτανε ,ενδιαφερον εχει και το φαινομενο 'περιπτερο' στην πολη του αγρινιου.μου φαινεται οτι μπορει καποτε θα χαρακτιριστει ο δημος ως η πρωτευουσα των περιπτερων..

Ανώνυμος είπε...

Να ονομαστεί από το blog το όνομα του κατασήματος τουλάχιστον, αν όχι και του καταστηματάρχη.Όχι τίποτ'άλλο,για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.Γιατί η παρανομία του ενός προσβάλλει όλους τους υπόλοιπους δημότες του Αγρινίου.
Να ονομαστεί το κατάστημα.