Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Θέατρο του παραλόγου..

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη (δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)


Μόνο με αυτό τον τίτλο μπορεί κανείς να αναφερθεί στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο , όπως όλα δείχνουν θα ψηφιστεί από τη Βουλή με την οριακή έστω κυβερνητική πλειοψηφία..
Αξίζει όμως κανείς να σταθεί σε μερικά σημεία που μόνο κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Πρώτον, δεν μπορεί κανείς να δηλώνει ευθαρσώς ότι το νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της να υπολογίσει το πολιτικό κόστος…τι εννοούν δηλαδή, ότι δεν τους απασχολεί αν θα κερδίσουν στις επόμενες εκλογές; Μα γι΄αυτό το λόγο επέλεξαν να το περάσουν άρον άρον μέσα σε δυο μήνες , για να μην είναι εκλογική χρονιά, ούτε καν ευρωεκλογών, αυτή που θα ψηφιστεί. Έχουν την ελπίδα ότι μέχρι να γίνουν εκλογές η μνήμη μας θα ασθενήσει. Βέβαια, δεν έχουν και άδικο αν σκεφτεί κανείς το πρόσφατο παρελθόν, τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, όπου η ΝΔ κέρδισε παρά τα δομημένα ομόλογα και τις καταστροφικές πυρκαγιές. Θα πει όμως κανείς ότι ίσως δεν υπήρχε πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Δεύτερον, το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες (( όχι κατ’ ανάγκην οι εργατοπατέρες, των οποίων ο ρόλος επιδέχεται πολλών ερμηνειών)) έχει πολλές διατάξεις που θα κριθούν αντισυνταγματικές…ήδη ετοιμάζονται προσφυγές για να μην είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στην πράξη. Μέσα σε δυο μήνες προετοιμασίας είναι δυνατόν να μην έχουν γίνει λάθη;

Και κάτι τελευταίο, ποιος ευθύνεται που το ασφαλιστικό σύστημα έχει φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα; Μήπως το δημόσιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο οφειλέτη των ταμείων; Μήπως οι κακές διοικήσεις των ταμείων, οι διορισμένες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που δεν έκαναν χρηστή διαχείριση των οικονομικών και της περιουσίας των ταμείων; Μήπως φταίει τελικά το ίδιο το κράτος που δεν καταπολέμησε ως όφειλε την εισφοροδιαφυγή, μία από τις ομολογουμένως μεγάλες πληγές του συστήματος;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TΗ Παρασκευή τα μαντάτα στη βουλή.Σιγά μην έχουν τα κότσια να το καταψηφίσουνε

Ανώνυμος είπε...

να διοριστουν τα παιδια των δημοσιων υπαλληλων στο δημοσιο.
αυτο ειναι σωστο.
αν γινει αυτο η κυβερνηση θα παρει 80% στις αλλες εκλογες.
για αυτο γινονται και οι απεργιες.για μια θεση στο κρατος.

Ανώνυμος είπε...

O Παπανδρέου για άλλη μια φορά σύρθηκε πίσω απ'τις εξελίξεις.Απλά με την πρόταση μομφής προσπάθησε να φανεί ότι κάτι κάνει και αυτός αλλά δυστυχώς τον πρόλαβε ο Αλαβάνος με το δημοψήφισμα.

Ανώνυμος είπε...

re paidia, poios kanei apergia telika? oi volemenoi kanoun pou einai kai h meiopshfia!! oloi oi upoloipoi douleuoume sa ta skulia ston idiwtiko tomea! nai stis allages kai poulima ola, TO KRATOS DEN KANEI GIA EPIXEIRHMATIAS!! TELEIA KAI PAULA.