Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Αμετακίνητος στις θέσεις του για το ασφαλιστικό ο Μαγγίνας.

Για τον πρώην Υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα πολύς ο ντόρος που έγινε τον τελευταίο καιρό. Λίγο πολύ γνωστά. Κατηγορήθηκε από τα ΜΜΕ των Αθηνών για "αναψυκτήρια",ανασφάλιστους εργαζομένους κτλ με αποκορύφωμα την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ μαίνονταν οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό.

Λίγους μήνες αργότερα ο πρώην υπουργός έκανε την πρώτη δημόσια επανεμφάνιση του στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στο Παπαστράτειο, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής, καθώς οι φίλοι του πρώην υπουργού γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Εμείς θα σταθούμε στο σημείο ότι στη συγκέντρωση αυτή ο Β.Μαγγίνας εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του για το ασφαλιστικό. Έτσι στην ομιλία του τόνισε με έμφαση το εξής:

«Κάτω από τη συστηματική καθοδήγηση του ίδιου του κ. Καραμανλή και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, κατέστρωσα ένα σχέδιο ουσιαστικής και συνολικής μεταρρύθμισης»

Όπως γίνεται αντιληπτό ο κ. Μαγγίνας εμμένει στις θέσεις του, υπερασπζόμενος το νομοσχέδιο, αφού κατά τα δικά του πάντα κριτήρια αυτός ήταν ο σωστός δρόμος επίλυσης του ασφαλιστικού. Εξάλλου ο ίδιος το σχεδίασε και σε τελική ανάλυση συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που είχε προαναγγείλει ότι θα λύσει κατά τέτοιο τρόπο το ασφαλιστικό.
Εμείς συμφωνούμε ότι για να γίνουν ριζικές αλλαγές πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να τολμούν να προβαίνουν σε μεταρρυθμίσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος! Όμως τι γίνεται όταν αυτές οι μεταρρυθμίσεις θίγουν βασικά εργασιακά δικαιώματα των πολιτών; Και ιδίως όταν οι τελευταίοι διατρανώνουν την αντίθεση τους μέσα από μαζικές διαδηλώσεις;


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτοί είμαστε! Αντί να τον πάρουμε με τις πέτρες (ή καλύτερα με τις βίδες - ο Αντώνης Σαμαράς θα τις θυμάται) τους κάνουμε και θερμή υποδοχή! Ασχέτως κομματικών πεποιθήσεων ένα είναι το σλόγκαν: "Μην ψηφίζεις, τους δίνεις θάρρος!"

Ανώνυμος είπε...

DE MOU LETE KERNAGE GKAZOZES AP TO ANAPSIKTIRIO O BASILIS STO PAPASTRATEIO???

ΛΕΝΑ είπε...

σας ευχαριστώ πολύ προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, φυσικά και εγώ σας εχω βάλει στο blog μου και μπορείτε να με λέτε Λένα.

ΛΕΝΑ είπε...

όποιος και να ήταν στη θέση του το ίδιο θα έκανε αν δεν ήθελε να δώσει την εικόνα του ασταθούς και μη σιγουρου για τις αποφάσεις του πολιτικού.Τώρα είναι στο χέρι μας να δώσουμε την απάντηση.Και για μια φορα έστω ας ανεβάσουμε ψηλά τους άξιους πολιτικούς και όχι τα "μέσα" μας.

Ανώνυμος είπε...

ακριβως το πολιτικο κοστος δε λογαριασε γιατι πηγε να λυσει ενα χρονιο προβλημα... αλλα δυστυχως σε αυτη τη χωρα που μονο οι λαϊκιστες προοδευουν η μοιρα ανθρωπων σαν το μαγγινα ειναι προδιαγεγραμενη.
για το αναψυκτηριο πληρωσε την αφελεια του.
δε βλεπω παντως και κανενα καλυτερο στα μερη μας, και απο νδ και απο πασοκ. τα παιδακια και οι χοντροι ειναι πολυ πιο επικινδυνοι...

Ανώνυμος είπε...

Αχ καλέ ναι τι αφελής που είναι ο καημένος ο Μαγγίνας!!!

Σαμπάχ είπε...

Πήγε να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού,μειώνοντας συντάξεις,καταργώντας το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης,αυξάνοντας τα όρια!!
Ωραίες λύσεις!!!!!!
Για τους επιχειρηματίες που χρωστάνε τα κέρατά τους στα ταμεία...θα κάνει κανείς τίποτα!!!
Τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν επί Πασόκ στο Χρηματιστήριο και επί Ν.Δ στα ομόλογα πήρε κανείς το πολιτικό ρίσκο????
Όσο για τα περί αφέλειας..τι να πω...