Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη Μοσχολιού στο agrinionews. Β μέρος, γραπτές απαντήσεις.

Σήμερα δημοσιεύουμε το Δεύτερο από τα τρία μέρη της συνέντευξης του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού. Σε αυτό το μ'έρος ο δήμαρχος Αγρινίου απαντάει γραπτά στα ερωτήματα που του θέσατε. Για τους βουλευτές του νομού ανέφερε ότι πρέπει να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες διότι έχουν την δυνατότητα πίεσης προς τη κεντρική εξουσία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι:" Όταν υπάρχουν Υπουργοί οι οποίοι έρχονται στην πόλη μας και δεσμεύονται για διάφορα πράγματα αλλά δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους, τότε οι Βουλευτές πρέπει να αντιδρούν."
Για την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου είπε μεταξύ αλλων ότι : "στις οποίες αποφάσεις πολλές φορές, όχι πάντα, έχουν συμβάλει με την ψήφο τους και οι παρατάξεις της Μειοψηφίας. Θεωρώ ότι πρέπει οι παρατάξεις αυτές να μην εξαντλούνται στην κριτική και μόνο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής , αλλά να υπάρχουν και δημιουργικές προτάσεις και από τη μεριά της αντιπολίτευσης. "

Σχετικά με την ιεράρχηση των προβλημάτων του τόπου μας, ο κ. Μοσχολιός δήλωσε ότι για το δήμο Αγρινίου πέραν των πάγιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας ( Πανεπιστήμιο, Εφετείο κτλ) εξίσου σημαντικά είναι και τα προβλήματα της καθημερινότητας ενώ πάνω σε αυτό έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην υπηρεσία αυτεπιστασίας , "η οποία βρίσκεται σε κάθε γωνιά της πόλης ώστε να μπορεί να λύνει μικρά προβλήματα ,γιατί εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία πόλη σαν το Αγρίνιο, με μία τεράστια διοικητική περιφέρεια που έχει "

Για το ζήτημα του Πανεπιστημίου ανέφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έκανε αυτό που έπρεπε, (δηλαδή να εξασφαλίσει τις υποδομές) εκπονώντας τη μελέτη για το ρυμοτοδικό σχέδιο, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο. Όσο για το ποιός έχει τις ευθύνες για τη μη υλοποίηση έως τώρα της αυτονόμησης: " Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό όμως που θέλω να προσθέσω είναι ότι την τελευταία πενταετία δεν έχει προστεθεί ούτε ένα λιθαράκι στην υπόθεση του Πανεπιστημίου, γιατί το 2004 υπήρχαν 3 τμήματα, υπήρχαν πάνω από 1.000 φοιτητές, υπήρχαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά τμήματα, αλλά από κει και πέρα δεν προστέθηκε τίποτα, παρά τις δεσμεύσεις του ιδίου του Υπουργού Παιδείας για τη δημιουργία 4ου τμήματος και την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου και μάλιστα δέσμευση την οποία πραγματοποίησε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου. Αυτή είναι η ευθύνη της Κεντρικής εξουσίας.

Σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης φωτισμού ανακοίνωσε ότι δημοπρατήθηκε: " ένα έργο 200.000 ευρώ, το οποίο αφορά συγκεκριμένες περιοχές και οδούς (Αγ.Γεωργίου, Παπακώστα, Παναγοπούλου, Σούλου, Μακρή, Σκόπα, Αλεξοπούλου), στις οποίες έχει υπογειωθεί το δίκτυο της ΔΕΗ."

Για τον Άγιο Κωνσταντίνο αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο: (αναβάθμιση κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, το μνημείο των Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων το οποίο κατασκευάζεται μετά από καλλιτεχνικό διαγωνισμό και θα τοποθετηθεί σύντομα, δρόμοι που κατασκευάζονται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και το ΚΑΠΗ το οποίο είναι δημοπρατημένο.), ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν στο πρόγραμμα και άλλες παρεμβάσεις πέραν αυτών.

Σχετικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είπε ότι στο στάδιο Αγρινίου μελετάται από τη διοίκηση του Σταδίου η ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου, ενώ δημοπρατείται ένα μικρό αθλητικό κέντρο στην περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου. 'Οσο για το εγκαταλειμμένο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της αερογέφυρας ο Δήμος Αγρινίου πήρε τη διαβεβάιωση από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί. Αναφορά έγινε επίσης στο “GRAND PRIX” κολύμβησης και στο ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μιχάλη Κούση.

Ο ΧΥΤΑ της περιοχής Αγρινίου κατασκευάζεται στη περιοχή του δήμου Στράτου και ολοκληρώνεται την άνοιξη, ενώ προβλέπεται να γίνει και εργοστάσιο για την επεξεργασία και την ανακύκλωση των απορριμμάτων , κάτι που θα επιτρέπει και την ανακύκλωση και άλλων υλικών όπως αυτών που προέρχονται από οικοδομές, τα ελαστικά, τα ηλεκτρικά είδη κτλ.

Τέλος μέσω αυτής της συνέντευξης ανακοίνωσε και επίσημα την εγκατάσταση της νέας ιστοσελίδας του δήμου ( http://www.agrinio.gr/) που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών για διάφορες λειτουργίες του δήμου Αγρινίου.
Πατήστε σε αυτό το Link για να διαβάσετε όλο το Β μέρος της συνέντευξης:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πιο συγκεκριμένος ο δήμαρχος σε αυτά τα ζητήματα

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στην πόλη τρία χρόνια περίπου. Έχω μια καλή σχετικά γνώση για τα δρώμενα από τις τοπικές εφημερίδες, τον Αχελώο, τις παρέες, τις συζητήσεις, τις εκδηλώσεις, την κίνησή μου κλπ. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι αξιόλογο να γίνεται στην πόλη από το Δήμο και τους άλλους φορείς ενδεχομένως. Είναι σήμερα 2009 είναι άξιο λογου ότι ο Δήμος έφτιαξε side; Για όνομα

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΥ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ.