Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Παγώνει μέχρι νεοτέρας το θέμα του Εφετείου


Τελικά το πολύπαθο ζήτημα της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο φερεται να "σκάλωσε" στην κόντρα Χανίων-Ηρακλείου. Η ίδρυση Εφετείων σε Χαλκίδα, Αγρίνιο και Μυτιλήνη εξετάζεται ως "πακέτο" μαζί με εκείνη του Ηρακλείου. Αν υλοποιούνταν άμεσα η ίδρυση τους στις τρείς προαναφερθείσες πόλεις, τότε θα δημιουργούσε "προηγούμενο" που θα άνοιγε το δρόμο και στο Ηράκλειο. Η καυτή περίπτωση του Ηρακλείου είναι εκείνη που δημιουργεί ουσιαστικά την όλη εμπλοκή στο θέμα κατά κύριο λόγο.

Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Λέσβου κ. Γιαννέλης, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης Εφετείου στη Μυτιλήνη. Ύστερα όμως από τη συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος έριξε τους τόνους.

Επίσημα η κυβέρνηση μέσω του κ. Αντώναρου δήλωσε ότι το θέμα αύτο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Από την άλλη όμως είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο η ίδρυση των τεσσάρων Εφετείων να συνεξεταστεί, έχοντας πρώτα τη πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων, κάτι που απεμπλέκει τα εκάστοτε κυβερνόντα κόμματα από τις συμπληγάδες των τοπικών αντιπαραθέσεων.

Αυτό που αναρωτιόμαστε εμείς είναι αν ποτέ θα βρίσκονταν βουλευτής δικός μας να έκανε εξίσου δυναμική παρέμβαση σαν εκείνη του κ. Γιαννέλη για ένα τέτοιο ζήτημα. Πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς αν αποτολμούσε κανείς κάτι τέτοιο, θα υπήρχε κάποιο πολιτικό κόστος, δεδομένου ότι το πρόβλημα εδώ αφορά καθαρά τον νομό μας.

Μήπως όμως η ιστορία δεν θυμάται αυτούς που υποστήριζαν απόψεις που να ήταν αρεστές αλλα αυτούς που είχαν την πυγμή να τις περάσουν, έστω και αν δυσαρεστούσαν κάποιους;

Γιατί αν επαναπαυτούμε στην πρώτη λογική τότε για πολλά χρόνια ακόμα οι πολιτες της πόλης μας θα ταλαιπωρούνται στη Πάτρα για τις δικαστικές τους υποθέσεις..

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ή ΚΟΤΕΣ , ή ΚΛΩΣΣΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΕΔΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.
ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΟΥ ΗΔΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΟΥΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ Τ΄ΑΡΝΙ.

ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ?ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ..ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ..

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, έμαθε ελληνικά ο Αρτέμης; ΧΑΧΑΧΑ!!

Ανώνυμος είπε...

H εφημεριδα συνειδηση τα λεει καλα.
Δεν εχουμε εφετειο, πανεπιστημιο κλπ, γιατι ψηφιζουμε, και ξαναψηφιζουμε, τους μαλακες. Που ειναι κοτες.
Αν ειχαμε μυαλο, θα ψηφιζαμε τους καλυτερους, και θα βλεπε και ο τοπος καλυτερο μελλον.
Οποτε παιδες δεν εχουμε τιποτε επειδη δεν μας αξιζει τελικα...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ 2:12! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

edo eimai me zitise kaneis?argisa kai sas eleipsa tragoforoi....thelete na po gia to efeteio tora?
den tha po...tora trexete eseis gia osa monoi sas dimioyrgisate me tis paparies sas..lousteite ta..an gineiu efeteio to mono sigoyro pia einai oti tha ginei mesologgi..etsi lene oi fimes..artemis

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΠΑ ΑΡΤΕΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ ΠΑΤ ΚΙΟΥΤ Η ΤΖΙΦΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

εχει κουρασει το θεμα εφετειο που εδω και 30 χρονια το πασοκ το χαντακωσε και 5 χρονια η νδ το σκεφτετε.
να δωθει στο αγρινιο αυτο που δικαιουται.

Ανώνυμος είπε...

XAXAXA!!!!

Ανώνυμος είπε...

pat pat oxi pat kiout opos elege ston xardavella o sympantriotis sou o lakis vlaxyvie 5.30 pou thes kai efteio tromara sou..pigaine prota na mazepseis tin kopria stin stani kai meta ela na pareis oxi to efeteio alla ton mpoulo..eidika proeklogika tha sto ftiaxoune to efeteio..eidika sto agrinio poy exei nomiki paradosi....artemis

Ανώνυμος είπε...

το εφετειο ειναι οριστικη αποφαση οτι θα γινει στο αγρινιο,ας μην κανουν ονειρα οι χωριατες κια ας μην τρεφουν αυταπατες...το θεμα εχει κολλησει για αλλους λογους οπως πολυ σωστα αναφερει το blog και οταν ξεκολλησει θα ερθει στο αγρινιο.να δουμε τα μυαλα των μεσολογγιτων ποτε θα ξεκολλησουν....πραγμα πολυ δυσκολο βεβαια αφου εχει βαλτωσει και ερημοποιηθει οπως εξαλλου ολα τα πραγματα εκει στο χωριο τους και θελουν και εφετειο τρομαρα τους που κοντευουν να πεθανουν της πεινας....

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΡΤΕΜΑΚΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΛΟΓΩ ΚΡΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

αρτεμη πες αλευρη,ενας γυφτος σε γυρευει...τι εφετεια και πρασινα αλογα μας λες ρε αρτεμακο.εδω εχετε βρωμισει και βαλτωσει στο χωριουδακι σου που ουτε κουνουπι δε θα κυκλοφορει σε λιγο καιρο και συ κακομοιρη ονειρευεσαι εφετεια ,μουσεια και κτελ.ρε τον φουκαριαρη....

Ανώνυμος είπε...

sto xorioudaki moy pairnoume alles dyo sxoles tei kai eseis fetos ton mpoulo agapitoi pritsapidoules...otan de tha aytonomithei to panepistimio dytikis ellados tha paroume kai panepistimiakes sxoles..oso gia to efeteio to mono sigoyro einai oti tha ginei mesologgi..ayto lene oloi pia..artemis

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε αρτεμη,δεν πειθεις κανεναν πλεον με αυτα που λες.το εφετειο ειτε σου αρεσει ειτε οχι εχει παρει το δρομο του για αγρινιο και δεν υπαρχει γυρισμος που να χτυπιεσαι κατω.οποτε μην κανεις ονειρα γιατι απλα καθυστερει για αλλους λογους και οχι για να γινει στο χωριο σου.ουτε καν τιθεται θεμα στην κυβερνηση αν θες να ξερεις...οσον αφορα τα τμηματακια που θα παρεις για ενα να εισαι σιγουρος.οτι θα εχουν την ιδια τυχη και με τα αλλα του τει,δηλαδη αντε το πολυ να το δηλωσουν 10 ατομα και απο αυτα να παρακολουθησει κανα 2-3 τα μαθηματα.οποτε κατσε παλι στον βουρκο σου και κανε ονειρα που ειναι και τζαμπα εξαλλου μιας και το χωριουδακι σου ετσι οπως το εχετε καταντησει εχει ξωφλησει πια...περαστικα σου!!!!!