Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Διχάζει η εκτροπή του Αχελώου ακόμα και στην Αιτωλοακαρνανία!

Ποιός θα το περίμενε ότι για την εκτροπή του Αχελώου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και στην Αιτωλοακαρνανία.(!) Σχετικά με αυτό η εφημερίδα "Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων δημοσίευσε ένα πολύ καλό ρεπορτάζ:
«Η εκτροπή του Αχελώου δικαιολογημένα απασχολεί την Αιτωλοακαρνανία. Και ένας από τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είναι να διαμορφώσουμε ως Επιτροπή ξεκάθαρη και αντικειμενική άποψη για αυτό το θέμα και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε». Αυτό δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το καυτό ζήτημα του νομού. Και πλέον είναι βέβαιο είναι ότι σήμερα θα ακούσει διαφορετικές προσεγγίσεις για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου από τους εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας.Το θέμα της εκτροπής, που ούτως ή άλλως βρίσκεται πάντα ψηλά στην τοπική επικαιρότητα, έρχεται τώρα να διχάσει θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και να αποτελέσει εστία αντιπαράθεσης. Α.Κoιμήσης και Π. Κουρουμπλής προτείνουν αλλαγή στάσης στο θέμα του Αχελώου και τη σύσταση φορέα διαχείρισής του. Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ από το νομάρχη Θ.Σώκο και τον δήμαρχο Αγρινίου Π.Μοσχολιό. «Ο κ. Κοιμήσης μιλά για τον εαυτό του και όχι ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ, η οποία έχει σαφή θέση με συγκεκριμένες αποφάσεις» δήλωσε στην «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» .Με τη σειρά του ο δήμαρχος Αγρινίου χαρακτηρίζει ως αντιδεοντολογική τη στάση του κ. Κοιμήση. «Δεν είναι δεοντολογικά σωστό να προαναγγέλλονται από τον πρόεδρο ενός φορέα οι αποφάσεις συλλογικών οργάνων και να το μαθαίνουμε από τις εφημερίδες» κατέληξε ο κ.Μοσχολιός που τάσσεται αταλάντευτα υπέρμαχος του αγώνα ενάντια στην εκτροπή. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ του νομού επιτίθεται στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλή και αναρωτιέται: «τι λέει το όλον ΠΑΣΟΚ για τις απόψεις του κ. Π. Κουρουμπλή;».

10 σχόλια:

kostakoutas είπε...

Είναι γνωστό ότι τα κόμματα πασοκ,νδ και κκε είναι υπέρ τις εκτροπής.
Κυκλοφόρησε επίσης ένα άρθρο υπέρ τις εκτροπής στην εφημερίδα συνείδηση(φιλα προσκείμενη στο πασοκ).Να θεωρήσουμε ότι ξεκινάνε τα όργανα(τις κυβέρνησις και λοιπών κομπάρσων)για την εκτροπή?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ.
ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ. ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά τα λαμόγια αποκαλύπτονται.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ στους παλιοπροδότες!!!

Ανώνυμος είπε...

Η εκτροπή του Αχελώου πέρα από το ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία δεν φαίνεται να λύνει και κανένα πρόβλημα στη Θεσσαλία. Ας πουν οι Θεσσαλοί τι είναι αυτό που θα καλλιεργήσουν έχοντας περισσότερο νερό και που θα το πουλήσουν. Η νοοτροπία άντε να έρθει το νερό και μετά βλέπουμε δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτα. Εκτός αυτού πρώτα θα πρέπει να φροντίσουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες για την αξιοποίηση των τοπικών τους υδατίνων πόρων. Αλήθεια που βρίσκεται η δημιουργία της Κάρλας ή και η δημιουργία μικρών φραγμάτων στη Θεσσαλία.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...ΕΛΕΟΣ...

Μάρκος είπε...

Επειδή έχω ξαναρωτήσει και δεν θυμάμαι να πήρα απάντηση, θα μου εξηγήσει κανείς ποιά η διαφορά της εκτροπής του Αχελώου που θα έκανε ο Αντρέας, με αυτόν που θέλει να κάνει ο Καραμανλής;

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:02
Οι Μεσολογγίτες έχουν ήδη ΧΥΤΑ και δεν μολύνουν τον Αχελώο. Σύντομα θα έχουν και οι της περιοχής του Αγρινίου και θα υπάρξει σύντομα αποκατάσταση των Χωματερών του Αχελώου Τα περί μολύνσεως του Αχελώου από τους Αγρινιώτες ή τους Μεσολογγίτες δεν ισχύουν και στο μέλλον δεν θα ισχύουν καθόλου.

Προς Μάρκο
Αυτό που λες είναι μικροπολιτική. Για την πολιτική εκτροπής από τον Παπανδρέου υπήρχε επίσης αντίδραση αν και οι πολίτες πριν 25 χρόνια δεν ήταν τόσο συνειδητοποιημένοι σε αυτά τα θέματα. Δεν νομίζω λοιπόν ότι ή αντίδραση έχει να κάνει με τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου. Σε ότι δε αφορά μερικούς που μολάνε για αντισταθμίστηκα οφέλη εγώ το λέω ξεπούλημα.

Μάρκος είπε...

@ανώνυμε 4:34, τι εννοείς μικροπολιτικη; Επειδή η μάνα μου είναι από το Αγρίνιο κι έρχομαι συχνά, θυμάμαι πάντα την περίφημη "εκτροπή" του Αχελώου ως μεγάλη υπόσχεση του Αντρέα. Εγώ δεν θυμάμαι καμιά ατίδραση. Βέβαια, σε μια εποχή που ο Τσίπρας ήταν ακόμη στο Δημοτικό και ο Αλαβάνος γύρναγε στας Ευρώπας, τότε τα πράγματα ήταν ακόμη φυσιολογικά. Αλλά εγω νομίζω ότι οι αντιδράσεις είναι πάντα κατευθυνόμενες. Όπως επί ΠΑΣΟΚ κτίστηκε το Καραϊσκάκη έτσι όπως κτίστικε, και κανείς "ευαισθητοποιημένος" δεν αντέδρασε, ενώ τώρα λυσσάνε όλοι ακόμη και για ένα πάρκινγκ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΜΑΡΚΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

ΜΠΑΜΠΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ?

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!