Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Σε εκλογική ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο...


Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι κομματικές μηχανές αυτή την περίοδο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές, κάτι όμως το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά χθες ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Όπως και να χει πάντως, ο νομός μας είχε και θα έχει την τιμητική του αυτό το μήνα, αφού ουκ ολίγα πρωτοκλασάτα στελέχη εξ Αθηνών ορμόμενα τον επισκέφτηκαν ή πρόκειται να τον επισκεφτούν. Μέχρι στιγμής από το χώρο του ΠΑΣΟΚ είχαμε περιοδείες του Γιάννη Ραγκούση, της Τόνιας Αντωνίου ενώ αναμένεται την Τετάρτη στο Μεσολόγγι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Βέβαια, και στη ΝΔ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι, την Τρίτη θα επισκεφθεί το νομό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στην αντζέντα του περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, το Αγρίνιο θα αποτελέσει το επίκεντρο της ΟΝΝΕΔ πανελλαδικά στις 14 Μαρτίου, όπου και θα διοργανωθεί Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στο κινηματοθέατρο Άνεσις, με συμμετοχή του Λευτέρη Ζαγορίτη και του προέδρου της Γιώργου Παπανικολάου, το όνομα του οποίου φιγουράρει όλο και πιο έντονα τελευταία για την Ευρωβουλή.

Από την άλλη και τα ονόματα κάποιων εκ των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων, απασχόλησαν αυτή την περίοδο τα ΜΜΕ με τα πεπραγμένα τους. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παρουσιάζει πολυσχιδή δράση τελευταία. Έτσι, μετά την επίβλεψη των εργασιών στο υπό ανέγερση νοσοκομείο Αγρινίου, μετέβη στην Πράγα όπου και συμμετείχε σε σύνοδο των ομολόγων του υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα: ''Hλεκτρονική υγεία για τον πολίτη, την κοινωνία και την οικονομία''. Ευρωπαϊκός άνεμος όμως και για τον Χρίστο Βερελή, ο οποίος αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση για συμμετοχή στη Συμβουλευτική Επιτροπή για την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης, στην οποία μετέχουν πρώην πρωθυπουργοί και εν ενεργεία υπουργοί εξωτερικών. Τέλος, ο Θάνος Μωραϊτης ορίστηκε μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη που δείχνει στο νεαρό πολιτικό ο πρόεδρος του κινήματος.

Όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές (όποτε και αν αυτές γίνουν) τα επιτελεία σε Ρηγίλλης και Χ. Τρικούπη (εμείς προς το παρόν μένουμε στις παλιές διευθύνσεις) δουλεύουν πυρετωδώς. Οι κινήσεις της κυβερνώσας παράταξης επιβεβαιώνουν πλήρως όσα πρώτο το agrinionews έφερε στο φως της δημοσιότητας προ μηνών, περί καθόδου στον πολιτικό στίβο των Ασημάκη Φωτόπουλου και Κώστα Καραγκούνη, αφού αμφότεροι ξεκίνησαν ήδη περιοδείες στο νομό. Το θέμα βέβαια είναι ότι κάποια στιγμή απαιτείται επιλογή προσώπων στη ΝΔ για την Αιτωλοακαρνανία ανεξαρτήτως οικογενειακών καταβολών…Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά θα έχουμε και άρωμα γυναίκας, με τις Λίνα Χατζή, Ελένη Μάντζιου-Κοτρολού και Γεωργία Μπόκα να διεκδικούν μια θέση. Απ την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ, πέραν των τριών βουλευτών σίγουρος θεωρείται ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο οποίος αυτό το διάστημα κινείται έντονα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά με το Βασίλη Αντωνόπουλο, τη Ζέφη Δημαδάμα και το Θανάση Κατερινόπουλο να έχουν προβάδισμα. Επίσης, ακούγονται και τα ονόματα της Μαίρης Ματσούκα (ευρωβουλευτής) αλλά και του Σπύρου Κουβέλη (βουλευτής επικρατείας), αν και πιστεύουμε ότι τελικά η πρώτη θα στραφεί προς τη β Αθήνας, ενώ ο δεύτερος κατανοεί τη δυσκολία εκλογής στο νομό, γεγονός που στέκεται τροχοπέδη στα όποια σχέδιά του.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ΚΚΕ επικρατεί ικανοποίηση για τη δράση του βουλευτή Νίκου Μωραϊτη, ο οποίος όπως φαίνεται θα είναι ξανά στη «γραμμή» του Περισσού. Στο ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της εσωκομματικής εκλογής του προσώπου που θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου άπαντες κάνουν τις επαφές τους με τα στελέχη του νομού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σίγουρες θεωρούνται για την Αιτωλοακαρνανία οι υποψηφιότητες του Σταύρου Καραγκούνη και του Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Βέβαια και στο ΛΑΟΣ όλοι είναι σε ετοιμότητα, κάτι που επιβεβαιώνει και η επίσκεψη του Θανάση Πλεύρη στο νομό, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για προσχώρηση στο κόμμα του Καρατζαφέρη πρώην πολιτευτή της ΝΔ. Τέλος, έντονη κινητικότητα παρουσιάζουν στην Αιτωλοακαρνανία οι Οικολόγοι Πράσινοι. Εδώ ξεχωρίζουμε για τη δράση τους και συνεπώς για την κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο, το Στέλιο Φούντα, την Ιωάννα Ρούση και τον Κώστα Καπρέλη (που ήταν υποψήφιος το 2007).

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά κρασία..

Ανώνυμος είπε...

ωραία χρώματα.πού πιο καλό και ευανάγνωστο το ανανεωμένο agrinionews.ελπίζουμε κάποια στιγμή να ανανεωθούν και τα πολιτικά κόμματα......

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ...ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ πια με αυτη την εκλογολογια.
Το καλυτερο αρθρο το διαβασα στο agrinio-culture,
http://sites.google.com/site/agrinioculture/Home/xeroumetizetanetaorniaapoenaptoma

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πολύ κληρονομικό Δικαίωμα στις υποψηφιότητες στο Νομό για να δούμε οι ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν σαν να τους άφησε κληρονομιά ο πατέρας στο γιο και ο παππούς στον εγγονό

Ανώνυμος είπε...

Ε, βέβαια μεγάλη κινητικότητα από πλευράς βουλευτών και στελεχών κομμάτων... Θέλουν ψήφους τα παλιό λαμόγια...γι΄αυτό θυμήθηκαν τους μαλ..κες!! Όλα τα ψώνια...

Ανώνυμος είπε...

μια παρατηρηση:το πρασινο χρωμα δεν ταιριαζει στο agrinionews και δυσκολευει στην αναγνωση.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ , ΕΙΝΑΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΟΝΤΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ? ΑΦΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ? ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΙΔΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ