Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Γεύμα υφυπουργών ''Δυτικής Ελλάδας''.

Συνάντηση των υφυπουργών ''Δυτικής Ελλάδας'' είχαμε χθες το μεσημέρι σε εστιατόριο της Αθήνας. Πρόκειται φυσικά για τους υφυπουργούς Υγείας, Μεταφορών και Εργασίας κυρίους Σαλμά, Μπεκίρη και Κοντογιάννη αντίστοιχα. Οι τρεις άνδρες είχαν τη δυνατότητα να τα πουν από κοινού για πρώτη φορά μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Έτσι, αντάλλαξαν απόψεις και κυρίως συζήτησαν τα βασικά αναπτυξιακά αιτήματα του τόπου, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχή, δίχως να στέκεται απλός θεατής των εξελίξεων (κάτι το οποίο συμβαίνει δεκαετίες τώρα!). Απ’ότι τουλάχιστον φαίνεται και οι τρεις νεαροί πολιτικοί έχουν όρεξη και μεράκι να δουλέψουν για τους νομούς που εκπροσωπούν. Το ζήτημα όμως είναι η κεντρική εξουσία να εισακούσει και να αποδεχτεί τις προτάσεις τους, γιατί δυστυχώς τα αποτελέσματα εώς τώρα τιρβάζουν περί του αντιθέτου… Λέτε τελικά το 3 στα 3 στην κυβέρνηση για Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και Αχαϊα να αποδειχτεί θετικό ή σύντομα θα διαψευστούν οι όποιες ελπίδες και προσδοκίες των πολιτών;

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός δείχνει έντονη κινητικότητα τελευταία. Μάλιστα χθες και σήμερα το πρωί έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, για τη χορήγηση φαρμάκου σε ένα 49 χρονο που πάσχει από μυασθένεια και ο τρόπος επικοινωνίας του με τον κόσμο πραγματοποιείται μόνο με τα μάτια μέσω υπολογιστή!!! Πρόκειται για ένα γεγονός που προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και προβλήθηκε από το σύνολο του έγγραφου και ηλεκτρονικού τύπου.



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία μας τα λέτε. Ξεχάσατε να μας πείτε ότι σήμερα ένα Νοσοκομείο ΔΕΝ είχε Οξυγόνο και ξαναρχίζουν διακοπή εφοδιασμού οι προμηθευτές-λαμόγια των Νοσοκομείων

Ανώνυμος είπε...

"Η Ελληνική οικονομία είναι ανθεκτικότερη

από αυτές της Ιρλανδίας,Ισπανίας,Ολλανδίας,Αυστρίας,και Βελγίου.."
Τα παπαγαλάκια των παραδοσιακών ΜΜΕ πάντως συνεχίζουν την ανεξέλεκτη κιδυνολογία.
.
Λιγότερο επισφαλής από ό,τι πολλοί πιστεύουν είναι τελικά η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Royal Bank of Scotland.
Η ανάλυση της τράπεζας αποδεικνύει πως κόντρα στα όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα όχι μόνο ο ξένος αλλά -κυρίως-και ο εγχώριος Τύπος και μαρτυρούν τα spreads στις αγορές των ομολόγων, η Ελλάδα δεν είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης!
Αντίθετα, πιο ευάλωτες απέναντι στην κρίση θεωρούνται η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται πέμπτη και με βάση την ανθεκτικότητα της οικονομίας της. Οι επιδόσεις της Ελλάδας αποτέλεσαν θετική έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους αναλυτές της RBS, ωστόσο, από τα κριτήρια που έθεσαν για την έρευνά τους, η χώρα εμφανίζει χαμηλό δανεισμό στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλές ζημιές εξαιτίας της κρίσης και μικρές ανάγκες χρηματοδότησης. Αυτά τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από το υψηλό δημόσιο χρέος και το χειρότερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, αρκετά καλά «σκοράρει» ο τραπεζικός κλάδος και στο κριτήριο της χρηματοδότησης, αφού η εξάρτησή του από την αγορά χονδρικής και τη διατραπεζική είναι σχετικά μικρή.
Ωστόσο όμως το δημόσιο χρέος είναι ανάμεσα στα υψηλότερα της Ευρωζώνης, καθώς πλησιάζει επικίνδυνα το 100% του ΑΕΠ. Περίπου το 1/2 των χρεών αυτών συγκεντρώνεται στα χέρια ξένων, προσθέτει η RBS.Πάντως, η RBS προτιμά τα ελληνικά 5ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων ιρλανδικών. «Τα ελληνικά ομόλογα τιμωρήθηκαν για τα βίαια γεγονότα (σ.σ.του περασμένου Δεκεμβρίου), όμως, στο μέλλον, προβλέπουμε ότι η αγορά θα εστιάσει στο χαμηλό δανεισμό του ελληνικού ιδιωτικού τομέα και αντίστοιχα, στις υψηλές ανάγκες χρηματοδότησης της ιρλανδικής οικονομίας», αναφέρει η τράπεζα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ.Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ PLAYSTATION;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΒΕΛΟΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Ή ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ!
ΝΑ ΤΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΛΟΥΝ ΓΙΟΥΝΑΝΗΔΕΣ (ΙΩΝΕΣ), ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ !!!!!

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ?
Αν δεν ξερετε οριστε η απαντηση

Είναι γνωστό ότι η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, όχι της αυτοκρατορίας, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης....
Αυτό το σήμα είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης. Έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη. Και ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου. Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από την Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χρειά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, έγινε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και επεκτάθηκε ως μουσουλμανικό σύμβολο....
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων, και αν θα προσέξετε, το γράφει.... ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ....
Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια..... Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για τις μα..... ..που μας σερβίρουν καθημερινά......

Ανώνυμος είπε...

Πω πω έφαγαν οι υφυπουργοί!! Ο τόπος μας ζει μεγάλες στιγμές...

Ανώνυμος είπε...

Κι αν κρίνω απο τα επομενα,ειμαστεγια το γάιδαρο καβαλα

Ανώνυμος είπε...

KALA VRE PAIDIA PAROOYSIAZETE TON SAPMA KAI OS YPOUTGO FILANTROPO PASXIZONTA NA PROSFEREI KOINONIKI DRASI?MIPOS XEXNATE OTI O KYIRIOS SALMAS OS YPOPSIFIOS VOULEYTIS XRISIMOPOIOUSE KATA KORON TIN IATRIKI TOY IDIOTITA KAI TIS GNORIMIES TOY STA NOSOKOMEIA ROYSFETOLEITOYRGONTAS KAI PARAKAMPTONTAS OLES TIS NOMIMES DIADIKASIES LISTAS,EISODOY,ENTATIKIS ,METATHESEIS GIATRON KLP?DILADI OLI TIN PATHOLOGIA TOY IATRIKOU KAI NOSOKOMEIAKOY MPAXALOU O SYGEKRIMENOS TIN XRISIMOPOIOUSE..

agrinionews είπε...

Αγαπητέ φίλε 1:50 σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζουμε το Σαλμά ως φιλάνθρωπο.Απλά αναφέραμε ένα γεγονός, όπως έπραξαν και άλλα blogs(πχ troktiko), σε συνδυασμό με την είδηση περί συνάντησης των υφυπουργών.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΦΑΓΑΝΕ?