Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Καλλικράτης και Περιφερειακοί σύμβουλοι


Ποιος είπε ότι το "σήριαλ" Καλλικράτης τελειώνει με το που καθοριστούν οι νέες περιφέρειες;
Ίσα ίσα που υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες να διευθετηθούν. Δηλαδή μπορεί ο Περιφερειάρχης να είναι αιρετός,( αναφερθήκαμε διεξοδικά σε προηγούμενη ανάρτηση για τις αρμοδιότητες του) όμως ζητήματα όπως ο τρόπος εκλογής των δημοτικών συμβούλων ο αριθμός των μελών των δημοτικών συμβουλίων και, αντιστοίχως, ο αριθμός των μελών των περιφερειακών συμβουλίων παραμένουν εκρεμμή.

Σύμφωνα με το πατρινό περιοδικό "Αντζέντα" λοιπόν "Για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος, αν φυσικά παραμείνει στη υφιστάμενη μορφή της και δεν «προσαρτηθούν» οι νομοί Ζακύνθου και Κεφαλονιάς (μαζί με την Ιθάκη), οι πρώτοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ατζέντας», προβλέπουν αιρετό περιφερειακό συμβούλιο που θα απαρτίζεται από 31 μέλη. Τριάντα εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους και τον αιρετό περιφερειάρχη. Η κατά νομό κατανομή (ποσόστωση) των περιφερειακών συμβούλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει ως εξής: Νομός Αχαΐας (322.789 κάτοικοι): 12 περιφερειακούς συμβούλους. Νομός Αιτωλοακαρνανίας (224.429 κάτοικοι): 10 περιφερειακούς συμβούλους. Νομός Ηλείας (193.288 κάτοικοι): 8 περιφερειακούς συμβούλους. Ο αιρετός περιφερειάρχης ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα εκλέγεται από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο θα επιλέγει από τους εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους τους αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι θα είναι θεματικοί (Οικονομία, Παιδεία, Έργα κ.λπ.) αλλά και «τοπικοί» (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Ηλείας κ.ο.κ.)
Για να δούμε λοιπόν αν και τι από όλα αυτά θα ισχύσει στη πράξη..

3 σχόλια:

Κώστας είπε...

Να τα εκατοστίσετε λεβέντες. Πάντα μπροστά με έντιμη και σωστή ενημέρωση.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αριθμητική που θα επικρατήσει στις αποφάσεις της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για σημαντικά θέματα που θα αφορούν το μέλλον της Αιτωλ/νιας μετά την 1/1/2011. 12+8=20>10. Δρόμος για Πλατυγιάλι δεν χρειάζεται η περιφέρεια έχει λιμάνι, δυο λιμάνια είναι πολυτέλεια για μια μικρή περιφέρεια σαν την δική μας. Πανεπιστήμιο Αγρινίου τα τμήματα να μεταφερθούν στην Πάτρα η περιφέρεια δεν μπορεί να αντέξει δυο πανεπιστήμια (εξάλλου έχουν πείρα με την οικονομική σχολή).
Εάν μέχρι 1/1/2011 δεν έχει γίνει πράξη το Εφετείο, που είναι στάχτη στα μάτια μας, ούτε αυτό θα γίνει. Εάν κάποιος πιστεύει ότι στις αποφάσεις θα είναι διαφορετικές για τα παραπάνω και αλλά σημαντικά θέματα ας μας πει το πώς και το γιατί.

agrinionews είπε...

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους για τα πολύ καλά τους λόγια. Σε όσους έχουν και αυτοί ιστολόγια ευχόμαστε καλή συνέχεια, δύναμη και δημιουργία.
Αυτό που υποσχόμαστε και το ξαναλέμε είναι να καταβάλουμε το μέγιστο των δυνάμεων και του χρόνου μας για αυτή εδώ την ιστοσελίδα.
Και εσείς μας γεμίζετε δύναμη αλλά και ευθύνη ταυτόχρονα.!