Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Νέο ενδιαφέρον για αιολικά πάρκα.


Τελικά ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας ελκύει την προσοχή τωνεπενδυτών. Αυτή τη φορά ανώνυμη εταιρεία εξεδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων κοντά στο χωριό "Αμπέλια" του Δήμου Παρακαμπυλίων. Μάλιστα το εν λόγω εγχείρημα είναι σε θετικό δρόμο.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει εγκριθεί η Mελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευή Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Περγαντή» των Δήμων Παλαίρου, Ανακτορίου και Μεδεώνος, ενώ ήδη λειτουργεί Αιολικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Ναυπάκτου επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ με δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 24 MW. Έχει εγκριθεί και δεύτερο αιολικό πάρκο επίσης στα όρια του Δήμου Ναυπάκτου προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ και δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 20 MW.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια εταιρεία είναι?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλοκαρχαρίες αυτοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος πλιάτσικου στην Αιτωλοακαρνανία. Φυσικός υδάτινος πλούτος, υπανάπτυξη, ανυπαρξία σχεδιασμού, ανύπαρκτη τοπικη αυτοδιοίκηση, κοινωνικός έλεγχος και κινήματα πολιτών. Πεδίο δόξης λαμπρό για τους κάθε είδους κεφαλαιοκράτες (μικρούς και μεγάλους)στους οποίους χαρίζεται ουσιαστικά δημόσιος χώρος, τα νερά, τα βουνά και τα ποτάμια της πατρίδας μας, επιδοτούνται και από πάνω με τα χρήματα του ελληνικού λαού για την κατασκευή των επιχειρήσεων ενέργειας σε ποσοστά μέχρι και 60-70% και επιπλέον αναλαμβάνει το ελληνικό δημόσιο μέσω της ΔΕΗ δηλ πάλι ο ελληνικός λαός να αγοράζει υποχρεωτικά την παραγώμενη από αυτούς ενέργεια στο τριπλάσιο της αξίας της παραγώμενης από τη ΔΕΗ!!!! Αυτές είναι επενδύσεις!! Σου χαρίζουν τα ποτάμια, το δημόσιο χώρο, σου δίνουν τα λεφτά να φτιάξεις τι θα φτιάξεις και από πάνω σου εξασφαλίζουν και την παράλογη τιμή και τον υποχρεωμένο να την πληρώνει πελάτη , τη ΔΕΗ!!! Να μην προσθέσουμε το περιβαλλοντικό κόστος, όπου χωροθετούνται 5-6 μεγάλα υδοηλεκτρικά έργα και αναρίθμητα αιολικά σε απόσταση αναπνοής, με περιβαλλοντικές μελέτες της πλάκας προσυμφωνημένες να περάσουν εκ των προτέρων. Η λεία μοιράζεται!! Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι αγρότες όταν μίλησαν για εγγυημένη τιμή στα προϊόντα έπεσαν να τους φάνε, με επιχειρήματα δεν το επιτρέπει η ευρώπη η ελευθερία της αγοράς κλπ, τα τσιράκια της ευρώπης, εργολάβοι, ΤΕΡΝΕΣ κλπ, με την εγγυημένη τιμή (και τον πελάτη!!)στην ενέργεια κάνουν κοινωνικό έργο και πράσινη πολιτική στις πλάτες μας, στα νερά και τα ποτάμια του τόπου μας.. Κατάντια και υποδούλωση. Ίσως και χειρότερα ακόμη. ααα και ποιός ξέρει ίσως βρεθεί καμιά υποαμοιβόμενη θέση εργασίας παρακαλώντας κανένα γαλαζοπράσινο βουλευτή σε κανένα από τα εργοστάσια και τις κατασκευές αυτές, τι σημασία θα χει αν λεηλατήθηκε το βουνό και η γή, αν ζημιώθηκε συνολικά το δημόσιο, αν ο εργαζόμενος μετά πληρώσει χρυσάφι το ρεύμα και από πάνω φορολογηθεί για να στηρίξει το αφεντικό του.. έ καμία..

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΘΕΝΑ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΦΩΤΡΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΛΠ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ. ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.Π.Χ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ.
ΕΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΟΠΩΣ Η ΔΕΗ ΚΑΙ Ο ΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 100 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: AΡKETEΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΛΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ 10-15% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΛΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΤΟΠΙΟΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.