Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης

Εκτοξεύθηκε από χθες στα ύψη η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια του Αγρινίου, όπως φυσικά έγινε και σε όλη τη χώρα. Σε πολλά βενζινάδικα βρήκαμε την αμόλυβδη έως και 1,28. Μιλάμε για αύξηση έως και 0,15 σχεδόν λεπτά το λίτρο! Για να φουλάρετε λοιπόν ένα 50λιτρο ντεπόζιτο χρειάζεστε 6-7 ευρώ παραπάνω. Και όλα αυτά μέσα σε μια μέρα.
Σε τέτοιες συνθήκες παρατηρούνται αρκετές φορές φαινόμενα κερδοσκοπίας. Για αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι διαφορές μπορεί να αγγίζουν και τα 10 λεπτά το λίτρο. Τουλάχιστον , όπως έχουν έρθει τώρα τα πράγματα, ας ζητάμε και καμιά απόδειξη. Βέβαια δεν είναι πολλά τα βενζινάδικα που τα κάνουν αυτό..αλλά ούτε και πολλοί από εμάς ζητάνε!
Όλα λοιπόν θα φανούν το επόμενο διάστημα..

4 σχόλια:

etsi kai etsi είπε...

το γεγονος οτι μολις ανακοινωθηκαν οι νεοι φοροι ετρεξαν οι πρατηριουχοι να αυξησουν την τιμη πωλησης θα το κοιταξει κανεισ?
.
γιατι οι κυριοι αυτοι αγορασαν και γεμισαν τις δεξαμενες τουσ ( καθως ηταν γνωστο οτι θα μπει αυτος ο φορος) με καυσιμα που τα αγαρασαν με τιμες προ φορου....
μας πουλανε καυσιμα με φορο ( στην λιανικη) ενω αυτη δεν εχουν πληρωσει τον φορο οταν αγοραζαν χονδρικη.....
που παει η διαφορα? στη τσεπουλα τους...

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, παρουσιάζετε την αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 0,10€-0,15€ δηλαδή περίπου 40-50δρχ. έτσι απλά!Ότι δυστυχώς υπάρχουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας! Αυτό είναι το πρόβλημα ή ότι καμία κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης της παρούσας δεν έλαβε ή δεν ήθελε να λάβει δικλείδες ασφαλείας για να μη συμβαίνουν όλα αυτα τα πράγματα? Πότε λοιπόν πρόλαβε και πέρασε η αύξηση αμέσως σε όλα τα πρατήρια?Ακόμα και σε χωριά που πιθανόν να εφοδιάζονται μια φορά το 15νθημερο. Αυτή είναι η άλλη πτυχή της είδησης και δεν αρκεί να είμαστε προσεκτικοί, γιατί και προσεκτικοί να είμαστε πως μπορούμε να επηρεάσουμε τις τιμές?
Είναι που κατά τα άλλα υπήρχαν λεφτά και οι προηγούμενοι τα σπαταλούσαν (πράγμα που όντως έκαναν) και η παρούσα θα τα έδινε πλουσιοπάροχα.

Ανώνυμος είπε...

δεν μας χάλασε έτσι... πρώτα πληρώνουμε τα λάθος τέλη κυκλοφορίας και μετά επειδή είναι λάθος σε έναν μηνα θα πάει στην βενζίνη... συγχαρητήρια ελληνικό κράτος...

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνάμε . Πριν λίγους μήνες έπεσε πολύ κοροιδία.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους άμυαλους .

http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c