Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή για το κτήριο του ειρηνοδικείου Ναυπάκτου

Επιστολή μας έστειλε αναγνώστης μας που αφορά το ειρηνοδικείο Ναυπάκτου. Από αυτή εμείς δίνουμε εστιάζουμε στο υστερόγραφο του. Ενώ περιμένουμε να λειτουργήσει το Εφετείου, εκρεμμούν άλλα προβλήματα υποδομών..
Επισημαίνω το γεγονός ότι εδώ και περίπου ένα μήνα, από τότε που έγιναν οι σεισμοί στην περιοχή της Ναυπάκτου, το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου δεν λειτουργεί!
Το κτίριο του Ειρηνοδικείου, το οποίο είναι κτίριο του 1980-1981 έχει προβλήματα στατικής επάρκειας.
Το πρόβλημα δεν είναι όμως ότι ένα κτίριο δεν λειτουργεί.
Το πρόβλημα είναι ότι σε μια ευρύτερη περιοχή δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη, αφού εξ' αιτίας αυτού οι δίκες ματαιώνονται.
Και βέβαια εκτός των άλλων, το κράτος χάνει πολύτιμα έσοδα, γιατί είναι ευνόητο τι σημαίνει μια μέρα συνεδρίασης δικαστηρίου για τα έσοδα του κράτους από τέλη, παράβολα, πληρωμή ποινών κλπ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης απεφάσισε την επ' αόριστον μη λειτουργία του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου, αλλά δεν λήφθηκε πρόνοια τι θα γίνει με τις διάφορες διαδικασίες και με τους πολίτες που αναμένουν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.
Επείγει να βρεθεί κάποιο κτίριο, τόσο για την γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού, όσο και για τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων, του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου, του Πταισματοδικείου Ναυπάκτου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπάκτου.
Παρακαλώ τονίστε μέσω και του δικού σας ιστοτόπου το πρόβλημα αυτό.
Φιλικά
Δημήτρης Ζ. Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος, Ναύπακτος
Υ.Γ.: Εκτός από το Εφετείο και τα όσα λέγονται από την πολιτεία γι' αυτό και πολλές φορές ανεύθυνα ή με πολιτική σκοπιμότητα, καλό είναι να ασχολείται κανείς και με τα πιο σημαντικά, τα καθημερινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: