Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε η προβολή της ταινίας "Το Βουνό μπροστά" που γυρίστηκε στο Ξηρόμερο.


Ξεκινησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία του Βασίλη Ντούρου "Το Βουνό μπροστά" που γυρίστηκε στο Ξηρόμερο και στα χωριά Αρχοντοχώρι και Βλυζιανά και συμπρωταγωνιστούν πολλοί κάτοικοι των χωριών. Όπως διαβάζουμε στο xiromeronews
Θέμα της ταινίας, είναι ο ρατσισμός και όλα αυτά που μπαίνουν μπροστά μας και δε μας αφήνουν να δούμε πως οι διαφορές μεταξύ των λαών είναι στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Η ιστορία καταλήγει σε ένα δράμα. Θύμα της ο Χάρης, παιδί μεταναστών. Αλβανός και Έλληνας μαζί. Χριστιανός και Μουσουλμάνος. Μπαίνει ανάμεσα τους να βοηθήσει αλλά το βουνό είναι ψηλό και είναι μπροστά.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΟΠΟ-ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ κ.ΒΕΛΑΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω να γινει αναλογη ταινια στη Βορεια Ηπειρο [νοτια αλβανια κατα τον στρατουλη] για τον ρατσισμο εναντιον ΤΗΣ αναγνωρισμενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στη ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΚΟΡΥΤΣΑ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ, Η ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ απο τους τουρκους κλπ.

Οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες. Ολοι γυρω γυρω ζητανε και στο τελος οι 2000000 λαθρομεταναστες θα γινουν 4000000. θα ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΚΛΠ.
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ.

Τα ιδια επαθε η ορθοδοξη Σερβια στο κοσσοβο που απο πλειοψηφια εγινε μειοψηφια απο τα γενοβολια των μουσουλμανων και.... παει πατριωτ το ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΚΟΣΣΟΒΟ.

Αλλα οταν οι αλβανοι ζητανε επισημα μεχρι την Πρεβεζα τι ταινια μπορει να κανουμε;


Επιτελους. Ανθρωπινα δικαιωματα στους Ελληνες της Ελλαδος.Εκει φτασαμε...

Ανώνυμος είπε...

Σάββατον, 13 Φεβρουαρίου 2010
Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ρατσισμός. Υπήρχε -και προ Ψαθά- σουσουδισμός. Κάποιοι «ανερχόμενοι» το «έπαιζαν» αριστοκράτες και μάλιστα ευρωπαίοι αριστοκράτες, και περιφρονούσαν όχι μόνο την ελληνικότητα, αλλά και πάσα άλλη φυλετικότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι προ ετών σε κάποιους «ανεβασμένους» κύκλους «νεοπροοδευτικών» είχαν γίνει συρμός σαν ονειδιστικοί όροι τα «Κατίνα» και «κατινισμός». Ωσάν το λαϊκό όνομα Κατίνα να είχε κάτι μιασματικό!Την έκφραση του σουσουδισμού αυτού τη βρίσκουμε από παλιά σε πολλές εκφράσεις της ζωής μας, ακόμη και στην ιστορία μας. Σήμερα θρηνούμε όλοι για τη συμφορά που έπληξε την Αϊτή και λησμονούμε ότι κάτι οφείλουμε σ' αυτήν. Και τούτο το «κάτι» το αποκάλυψα το 1971 στη «Γενική Ιστορία» μου, με την οποία μορφώθηκαν ιστορικά τρεις γενεές Ελληνοπαίδων.
Απεκάλυπτα τότε ότι ο πρώτος αρχηγός κράτους που αναγνώρισε την ελληνική επαναστατική κυβέρνηση ήταν ο μαύρος Πρόεδρος της Αϊτής Ζαν Πιέρ Μπουαγιέ, πρώην δούλος. Και σημείωνα σε υποσημείωση με πικρία: «Τον άνθρωπο αυτόν όχι μόνο δεν τον έχουμε τιμήσει, αλλά τον έχουμε παντελώς αγνοήσει. Ίσως διότι η μαυρίλα και η πρώην δουλοσύνη του ενοχλούν». Κι έναν χρόνο μετά την πτώση της δικτατορίας συμπλήρωνα: «Ευελπιστούμε ότι ο ελληνικός πνευματικός κόσμος και το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκαταλείψουν τον σουσουδίστικο αριστοκρατισμό τους και θα τιμήσουν τον αγνοημένο αυτόν φιλέλληνα».
Ας έλθουμε όμως τώρα σε ένα άλλο μαύρο πρόβλημα. Εδώ και χρόνια, μετά τον κατακλυσμό των λαθρομεταναστών που πλήττει τη χώρα μας και ο οποίος κατά ένα σημαντικό μέρος εντάσσεται στα ευρύτερα στρατιωτικοπολιτικά σχέδια της Τουρκίας (και όχι μόνον), προτού καν εκδηλωθεί κάποια οργανωμένη αντίδραση, πέρα από κάποια μεμονωμένα περιστατικά, εκδηλώθηκε οργανωμένος, συγκροτημένος, καλά βολεμένος -κυρίως στον Τύπο και σε θέσεις κλειδιά- ένας (υπερφυλετικός τάχα) κραυγαλέος σουσουδισμός: «Ρατσισμός, ρατσισμός! Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου! Εν όψει φασισμός!». Κι όλα αυτά εκπορεύονταν από ανθρώπους τόσο εύπορα ρατσιστές, ώστε η οσμή του Έλληνα να τους βρωμά! Ευρωπαίοι γαρ! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πιο ρατσιστικός χώρος της Ελλάδος είναι το Κολωνάκι και τα πέριξ, όπου τεμπελοσκυλιάζουν όλα τα προοδευτικά «κουμάσια» μας.
Σε αυτόν τον ιερό χώρο (πλατεία Φιλικών βλέπεις!) σχεδιάστηκε και το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της ελληνοποιήσεως των ακαθορίστου αριθμού ξένων που οι πλείστοι διά εισβολής -έστω και χωρίς όπλα- έχουν εισέλθει στη χώρα μας. Διότι πάσα παραβίαση συνόρων θεωρείται εισβολή. Και η οποιαδήποτε ανοχή έναντι του φαινομένου αυτού συνιστά προσβολή. .. Αν περάσεις από την Ομόνοια κι ακούσεις ελληνική φωνή θα είναι από... Αλβανό! Μόνον η λέξη με τα τρία άλφα, που καθιστά συνονόματους τους Ελληνόπαιδες, συνιστά «ταυτότητα»!Κατά των ξένων ποτέ δεν έγραψα. Κατά των κοιλιοφρόνων και δουλοφρόνων Ελλήνων έγραψα και γράφω αδιαλείπτως, διότι απλούστατα έχασαν το ελληνικό ήθος.
Γι' αυτό άλλωστε πολεμήθηκε τόσο σκληρά από τον προοδευτικό μας σουσουδισμό το βιβλίο μου «Ελληνική Ζωονομία, ήτοι ζωοφυσική μελέτη των συγχρόνων Ελλήνων», που βγήκε το 1986. Πολλοί στις σελίδες του αναγνώρισαν τον εαυτό τους. Στο βιβλίο αυτό σε μια σελίδα έγραψα ότι κάποια στιγμή οι ξένοι θα μας σώσουν. Που δεν είχαν έλθει ακόμα. Διότι, συμπλήρωνα, αυτοί θα δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς, αυτοί θα γεννούν και θ' ανατρέφουν παιδιά, διότι εμείς -ως ευρωκατσίβελοι- ανατρέφουμε... σκυλιά. Κι έπεσαν οι ζωόφιλοι να με φάνε...!Συνεπώς δεν δυσπιστώ προς τους ξένους, ούτε φοβάμαι τους ξένους. Προ πολλών ετών μάλιστα, όταν αρθρογραφούσα στον «Ελεύθερο Τύπο», είχα καταπολεμήσει μια «προοδευτική» άποψη ότι θα τους χρησιμοποιήσουμε όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι τους δούλους! Δυσπιστώ όμως -και μάλιστα σφοδρώς- προς τους κατά ταυτότητα Έλληνες. Διότι, όπως έγραφε για κάποιους ο Νίτσε, αντί να έχουν το μυαλό στο κεφάλι, το έχουν στα... πόδια.
ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Νεκρός ένας 25χρονος Έλληνας από την Βόρειο Ήπειρο, τραυματίες αστυνομικοί. Αυτά είναι τα καλά της “πολυπολιτισμικής κοινωνίας”, μάχες με όλη τη σημασία της λέξεως σε μια κεντρική συνοικία των Αθηνών και με νεκρό έναν αθώο διερχόμενο πολίτη. Να την χαίρεστε αυτήν την κοινωνία αντιρατσιστές της εξουσίας και της δήθεν «αντι-εξουσίας»

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΧΥΣΟ-ΧΟΙΔΗΣ!
ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ.
ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!
ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ!