Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οδοιπορικό στην Αγία Τριάδα Μαύρικα

Η Αγία Τριάδα Μαύρικα είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη περιοχή του Αγρινίου. Αποφασίσαμε λοιπόν να την επισκεφτούμε. Χωματόδρομος "πατημένος" και αρκετά βατός..

Σε κάποια σημεία στενεύει. Υπό καλές καιρικές συνθήκες ένα ΙΧ εννιά θέσεων η ένα μικρό λεωφορείο "βγαίνει"..Δυστυχώς δεν υπάρχει άσφαλτος που θα έλυνε αυτό το πρόβλημα!
Ένα απλό ΙΧ πάει άνετα ως εκεί. Για αυτό μη διστάσετε να επιχειρήσετε αυτή τη μικρή βόλτα.( Mε καλό καιρό)


Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείτε. Η σήμανση είναι σχετικά καλή. Δύσκολα χάνεις τον προσανατολισμό σου στους "διαπλεκόμενους" αγροτικούς δρόμους.


Σε άλλα σημεία βέβαια οι πινακίδες θέλουν λίγη..διόρθωση.

..Και φτάσαμε στην Αγία Τριάδα, στο μικρό εκκλησάκι. Ακριβώς από κάτω είναι ο βυζαντινός ναός.
..Ο οποίος δυστυχώς είναι στην κατάσταση που βλέπετε. Η παραπαίουσα οικονομική κατάσταση της Πολιτείας και η αδιαφορία των αρμοδίων μεταθέτει για το απώτερο ( ελπίζουμε, και όχι απώτατο) μέλλον τις ανασκαφές αλλά και απαραίτητα έργα αξιοποίησης του, όπως αποστραγγιστικά καθώς η περιοχή αυτή σε απόσταση αναπνοής από τη Λυσιμαχεία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Θα γνωρίζουν οι παλαιότεροι , ότι όταν επιχειρήθηκε αποστράγγιση του νερού για να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η στάθμη ξαναέφτασε πάλι στα επίπεδα που βλέπετε.
Μέχρι τότε λοιπόν ο ναός θα παραμείνει εκεί ξεχασμένος στην αγκαλιά της ιστορίας..
Ενώ είναι το πιο παλαιό εύρημα σε πολύ κοντινή απόσταση από το Αγρίνιο και ένα από τα πιο βασικά αξιοθέατα του. Κρίμα..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΟΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΩΝΗ ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΚΕΙ (ΒΛ.ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

Εύγε λεβέντες για το οδοιπορικό

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι ψαρόμυαλοι "μολύνουν" και "δηλητιριάζουν" με κάθε τρόπο το μυαλό και την ψυχή των ψαρόμυαλων και διαιωνίζουν την κόντρα Αγρινίου-μικρού ψαροχωρίου.

Κοιτάξτε για πολλοστή φορά πρωτοσέλιδο της ψαρόμυαλης εφημερίδας "ΑΙΧΜΗ", αυτή τη φορά για το νέο σταθμό ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο.

http://www.aixmi-news.gr/portal/images/stories/files/IMAGES/23-02-2010/1-2302.pdf

Σε οτιδήποτε νομίζουν ότι είναιτο κέντρο του κόσμου και τα θέλουν όλα σε ένα χωριό. Αν είναι δυνατόν.Ρε ψαρόμυαλοι, οι πρόγονοί μας πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας και όχι για να πάρει το Μεσολόγγι υπηρεσίες κσαι διάφορα άλλα.
Κάθε περιοχή πρέπει να λαμβάνει αυτά που πρέπει με βάση τον πληθυσμό της. Εσείς ήδη έχετε ξεπεράσει κατά πολύ αυτά που διακαιούσασταν με βάση τον πληθυσμό σας,12-13 χιλιάδες δηλαδή. Και μόνο το ΤΕΙ 25 χρόνια,αυτό έφτανε. Και έχετε υπηρεσίες, στρατόπεδο και πολλά άλλα.
Λίγη τσίπα και ντροπή δε βλάπτει.
Τελικά εσείς δε γίνεστε, γεννιέστε με κάλο στον εγκέφαλο.
Μια χούφτα άνθρωποι χωλώνετε όλο το νομό.

Ανώνυμος είπε...

A ΡΕ ΑΓΡΙΝΙΟ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΓΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ;;;;;

A! ΞΕΧΑΣΑ!!!!!!!!!!!

ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ!!!!!!

ΒΛΕΠΕΤΕ, ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΟ ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΑΝ Ο ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ!!!!!!!!

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ;;;;;;

OXI!!!!!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΦΡ.ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΕΙ ΤΥΠΙΚΑ 0 ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

ΩΧ !!!!!!!!!