Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Eνέργειες για ανάδειξη και προβολή του Εικαστικού Κέντρου Χαρακτικής – Μουσείο Βάσως Κατράκη»


Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την «ανάδειξη και προβολή του Εικαστικού Κέντρου Χαρακτικής – Μουσείο Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό, με συμβαλλόμενα μέρη τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τον Δήμο Αιτωλικού, αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010) συνεδρίαση του οργάνου.
Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη», είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό χώρο μουσείο αμιγώς της χαρακτικής τέχνης, στο οποίο βρίσκονται όλα τα έργα (500 περίπου τον αριθμό), της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας δημιουργού, Βάσως Κατράκη.
Ο υπόγειος χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μπορεί να υποδεχθεί σχολή χαρακτικής τέχνης με τα αντίστοιχα εργαστήρια.
Με τη τριμερή προγραμματική σύμβαση ύψους 100.000 €, επιδιώκεται το «Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής – Μουσείο Βάσω Κατράκη» να καταστεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτιστικών ανταλλαγών διεθνούς εμβέλειας, ένας διαρκής πόλος έλξης και τουριστικής προβολής της περιοχής και ένας τόπος ανάδειξης της πολιτισμικής ταυτότητας και κληρονομιάς του νομού και της χώρας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ?
ΟΧΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ..
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ?
ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΑ ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ?