Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Στην ''Ελβετία'' της Αιτωλοακαρνανίας...










Οι παραπάνω εικόνες -τις οποίες βρήκαμε στο google earth- θα μπορούσαν να είναι από κάποιο γνωστό χειμερινό θέρετρο. Και όμως πρόκειται για το χωριό Περδικάκι του Ορεινού Βάλτου. Δυστυχώς, η εν λόγω περιοχή δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά ακόμη. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς κάποια στιγμή θα λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου τέτοιες γωνιές του τόπου μας να αναδειχθούν και να προβληθούν όπως τους αρμόζει. Ειλικρινά πιστεύουμε ότι ορισμένα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλους αντίστοιχους χειμερινούς (και όχι μόνο) προορισμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος επισκεφτεί το Περδικάκι πέραν του ειδυλλιακού τοπίου θα μείνει εντυπωσιασμένος και από τη φιλοξενία των κατοίκων.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί ανάπτυξη ψάχνουμε όταν βασικές υποδομές όπως δρόμοι πρόσβασης ακόμα και σε πεδινά τμήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας (βλἐπε Ιόνια οδός) είναι ακόμα ανύπαρκτοι;Πόσο χρόνο αλήθεια χρειάζεται κάποιος για να μεταβεί ῾στην Ελβετία της Αιτωλοακαρνανίας᾽; Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είμαστε πλέον η φτωχότερη (κατά κεφαλήν ΑΕΠ)περιοχή της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 3:49.ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε... υπάρχουν τόσα ωραία μέρη (και προς Ευρυτανία) αλλά αν δεν υπάρχει δρόμος της προκοπής απλά ΔΕΝ ΠΑΣ!

trixonidanews είπε...

Αυτή η μιζέρια έχει όνομα και επώνυμο :
Περιφέρεα Δυτικής Ελλάδας.
Η Αιτωλοακαρνανία έπαιρνε μονίμως δυσανάλογα της έκτασης και του πληθυσμού της κονδύλια από τα συνολικά που λάμβανε η περιφέρεια.
Οπότε,όπως καταλαβαίνετε, ήταν και παραμένει πολύ δύσκολο να υπάρξει ταχεία ανάπτυξη, όπως συμβαίνει σε νομούς με μικρό πληθυσμό και έκταση, όπως Γρεβενά,Ευρυτανία κ.λπ.
Είναικαιρός πλέον να δοκιμαστεί κάποιο άλλο σχήμα, όπως αυτό μιας περιφέρειας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Τί πιο φυσιολογικό μια μεγάλη περιοχή όπως η Στερεά Ελλάδα, η Ρούμελη, να σπάσει σε Δυτική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος να αποτελέσει μια ενιαία Περιφέρεια ( κάτι που διεκδικούν ΟΛΟΙ οι νομοί της Πελοποννήσου πλην της Αχαίας-ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΓΙΑΤΙ? ).

http://trixonidanews.blogspot.com/

http://www.panaitoliki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4563:2010-02-19-13-06-26&catid=59:2008-11-12-11-52-13&Itemid=61

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΟΛΟΕΝΑ Κ ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Κ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΑΣΩΝ (ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ)...

ΕΠΙΣΗΣ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ FACEBOOK, ΜΠΟΤΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ''ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ'' Κ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

to xorio tis mhteras mou.panemorfo xwrio alla oxi aksiopoihsimo.oi de katoikoi?ekseretoi.kai oloi na se lene ksaderfe anhpsie syggeni telos pantwn.ta kratane ayta.dystyxws gia pollous logous den mporoume na pame.odromos eftase mexri ekei asfaltos.paliotera phgainame me to lewforeio kai eblepes to potami apo katw kai odromos htan stenos kai xwmatinos

Ανώνυμος είπε...

Ρε agrinionews, είναι κάποιος από εσας από κει πάνω?? Εντάξει,ωραία είναι, αλλά η Αιτωλοακαρνανία έχει πολλές Ελβετίες ανεξερεύνητες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο 9:40 μ.μ.Σιγά το χωριό.Έλεος.Και όσο για αυτόν που είπε για τους εξαίρετους κατοίκους,μάλλον είναι απο εκεί και τα λέει.Γιατί όσοι απο εμάς που ασχολούμαστε με το κυνήγι είχαμε την ατυχία να πάμε εκεί είδαμε τη σημαίνει "φιλοξενεία".Φόλες παντόύ,κομμένοι εσκεμένα δρόμοι.Όσο για τα μαγαζιά,αν δουν ξένο πελάτη οι τιμές διπλασιάζονται αυτοματος.

Ανώνυμος είπε...

Τι ανάπτυξη και αηδίες. Όποιος θέλει Αράχωβα να πάει στην Αράχωβα. Ένας ξενώνας να μείνεις και μια ταβέρνα να φας. Αυτά χρειάζονται. Δρόμος με άσφαλτο υπάρχει. Δεν χρειάζεται να πηγαίνει εθνική οδός. Μαζί με την ανάπτυξη έρχονται και όλα τα "καλά". Φωτιές, υλοτόμιση, ξενοδοχεία τέρατα κτλ. δηλαδή η ακολουθία ανάπτυξη, κορεσμός, καταστροφή, εγκατάληψη. Ας σωθεί και κανένας παράδεισος να δείχνουμε στα παιδιά μας στο μέλλον...