Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Επιστολή φοιτητή για τη κατάσταση στις πανεπιστημιακές σχολές της πόλης μας.

Φοιτητής μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία αναδημοσιεύουμε.
Αυτό που εμείς έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι οι φοιτητές έχουν απόλυτο δίκιο όταν διαμαρτύρονται για την ποιότητα των σπουδών.
Πρέπει να γίνουν πράγματα άμεσα και χωρίς χρονοτριβές.
Μήπως όμως είναι άδικο να χρεώνουμε λάθη η παραλείψεις στη τοπική κοινωνία η στο γεγονός ότι αυτονομήθηκε το Πανεπιστήμιο;
Τα πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο άλλωστε υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια υπό τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το πανεπιστήμιο έχει μόλις λίγους μήνες που αυτονομήθηκε και είναι πολύ νωρίς να κριθεί. Μήπως λοιπόν τυχόν ευθύνες, για να μοιραστούν δίκαια, πρέπει να μοιραστούν αναλογικά;
"Kαλήσπερα σας.γράφω για να σας αναφέρω ότι η κατάσταση στο πανεπιστημιο είναι τραγική!Aπο 1/4 σταμάτησε η χρηματοδότηση απο το Πανεπιστημιο Ιωαννινων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα βιβλία που θα εκτυπώνοταν εκεί να τυπώνονται εδώ. Εδώ υπάρχουν μόνο 2 φωτοτυπικά.Μάλιστα πήραμε βιβλία υπό μορφή φωτοτυπιών όχι εγχρώμων κ χωρις καν να είναι καρφιτσωμένα(δεν ειναι για γελια),ενώ θα παίρναμε ένα κανονικό βιβλίο με εξώφυλλο για ολη την καριέρα μας. Ακόμη μερικές απο τις εκπαιδευτικές εκδρομες δεν μπορούν να γίνουν γιατί δεν υπάρχει κανένας που να μας διοικεί αφού η διοικούσα δεν είναι εδώ. Δεν έχουμε νέα απο το θέμα των μηχανικών περιβάλλοντος κ δεν βλέπουμε κανέναν απο τους τοπικούς παράγοντες να κάνει κατι. Οι αγρινιωτες απο οτι φαινεται θέλουν Πανεπιστήμιο χωρίς να κάνουν κάτι για αυτό.κ βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση ένα από τα καλύτερα τμήματα της Ελλαδας, το Δ.Π.Φ.Π να κάνει τα εργαστήρια υπό την μορφή video κ οχι σε κανονικό εργαστήριο. Έτσι το επιστημονικό επίπεδο υποβιβάζεται.Δεν ειναι κρίμα ένα τμήμα χωρίς υποδομές,προσωπικό να εχει τέτοια φήμη και επίπεδο κ να προσπαθούν απο όλες τις πλευρές να το συντρίψουν;Οι Γιαννιώτες αγάπησαν το πανεπιστήμιο κ έκαναν δωρεές,εμεις δεν ζητάμε λεφτά αλλα αυτα που δικαιούμαστε.να κάνουμε το μάθημα οπως πρεπει και να μην αγχωνόμαστε για το πως θα είναι του χρόνου τα πράγματα καθως δεν αντέχουμε αλλο......................... Την τριτη τις 12:30 εχουμε συνελευση του τμηματος στο αμφιθεατρο."

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη για το λαθος αλλα η συνελευση ειναι τελικα τις 12!

Ανώνυμος είπε...

Την περίπτωση να φταίει ΚΑΤΙ άλλο, πέραν της κοινωνίας του Αγρινίου, την εξέτασε ο συμπαθέστατος φοιτητής;

Φοιτητής παρελθόντα χρόνου

(πολλού βεβαίως)

Ανώνυμος είπε...

Φοιτητάκο, είσαι καλά? Αγάπησαν οι Γιαννιώτες το Πανεπιστήμιο? Τότε γιατί τα κονδύλια που ήταν για τα 3 τμλήματα του Αγρινίου τα κρατούσαν στα Γιάννενα και έστελναν ψίχουλα? Γιατί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν ενέκρινε κονδύλια για την κατασκευή νέων κτιρίων, όπως ζήτησε και πήρε υπέρογκα ποσά για την πανεπιστημιούπολη στα Γιάννενα? Ακόμα χειρότερα αυτόπου ήθελαν και θέλουν οι Γιαννιώτες είναι να παξιώσουν το συγκεκριμένο τμ.ημα για το πάρουν στο παγουροχώρι τους και να το εντάξουν σε Πολυτεχνείο Ιωαννίνων.
Οι Γιαννιώτες αγάπησαν τις 3 σχολές του Αγρινίου τόσο όσο οι Πατρινοί την Οικονομική Σχολή που την άρπαξαν σε μια νύχτα το 1997.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.
10 χρόνια υπό την εποπτεία των Ιωαννίων και οι υποδομές που έγιναν έγιναν χάρη στη νομαρχία και τοπικούς παράγοντες. Το Πανεπιστημιάκι Ιωαννίνων και οι μικράνθρωποί του δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με τις σχολές εδώ ούτε έδωσαν κάποιο μεγάλο ποσό για δημιουργία Πανεπιστημιούπολης, ενώ είχε δοθεί χώρος στο παλιό πολιτικό αεροδρόμιο και είχαν εγκριθεί οι μελέτες για 2 μεγάλα κτίρια για αρχή.

Ανώνυμος είπε...

μαλλον εγινε παρεξηγηση.οταν εγραφα οτι αγαπησαν το πανεπιστημιο δεν ενωουσα τα τμηματα του αγρινιου αλλα το πανεπιστημιο ιωαννινων!εχει δικαιο δεν το διατυπωσα σωστα!απλα ηθελα να πω οτι οτι οι αγρινιωτες θελουν το πανεπιστημιο με τρελα οπως το ηθελαν και η γιαννιωτες απλα οι αγρινιωτες το θελουν απλα με λογια!σιγουρα το οτι η σχολη περιβαλλοντος λυπει απο τα γιαννενα ειναι ενα σοβαρο πληγμα για τα γιαννενα!η σχολη περιβαλλοντος εχει 3,3 σε αριθμο ερευνας καθε χρονο σε σχεση μια καθε σχολη στα γιαννενα που εχουν 1,3(περιπου).δηλαδη μιλαμε οτι το επιπεδο ειναι 2 φορες πιο πανω απο το 2 καλυτερο πανεπιστημιο της ελλαδας(ιωαννινων).οσο για την πανεπιστημιουπολη φενεται μακρυς ο δρομος!φιλε μου 3:11 δεν ξερω τι ενοεις???παντως σε καμοια περιπτωση δεν ηθελα να μεταφερθει η συζητηση στο οτι το πανεπιστημιο ιωαννινων μας μεταχειριζοταν καλυτερα για πραγματικα μας ειχα καταγραμενους!ομως δεν ανεχομαι να μην γινεται καμοια προσπαθεια απο τους τοπικους παραγοντες για το χαλι μας!πραγματικα δεν ξερεται τι κατασταση επικρατει!ενα μεγαλο μπραβο στους καθηγητες μας που προσπαθουν να κρατησουν το επιπεδο εκει που ηταν!ομως εως ποτε....????

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ 3:21 !!!!
Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν δίνει δεκάρα για τις σχολές του Αγρινίου, τόσο μεταφορικά, ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ.ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ?????ΧΑ ΧΑ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΤΣΙΓΚΟΥΝΑΡΟΙ???ΕΛΕΟΣ.


ΑΓΡΙΝΙΟ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΔΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ&ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΩ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΡΑΧΟΥΛΑ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΩΣΤΗΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Του Στέφανου Αντωνόπουλου
Δημοσιογράφου

"Η Υπουργός Παιδείας απόψε στις 22:00 στη ΝΕΤ στην εκπομπή Προσκήνιο". Αυτό είναι το γραπτό sms που φεύγει σε κινητά όχι μόνο δημοσιογράφων αλλά σε λίστες χιλιάδων κινητών εκπαιδευτικών με αποστολέα το "YP_PAIDEIAS", δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας.
Θα μας απαντήσει άραγε ποτέ η με ύφος 100 καρδιναλίων κυρία Διαμαντοπούλου που υποτίθεται ότι κόπτεται για τις περικοπές δαπανών στο Υπουργείο της, για ποιο λόγο διαφημίζει την...


αποψινή της παρουσία στη ΝΕΤ μέσω του Κέντρου μηνυμάτων του Υπουργείου Παιδείας;
Για ποιο λόγο είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σε τέτοια κρίση να πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι τη ρεκλάμα της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία θα έπρεπε άμα ήθελε να ενημερώσει τους ψηφοφόρους της να βάλει το πολιτικό της γραφείο να τα πληρώσει!

Ανώνυμος είπε...

Aπό την πρωινή εκπομπή του Αυτιά. Δείχνει το ποσοστό κατά το οποίο αύξησε το Δημόσιου χρέους κάθε Κυβέρνηση μετά το 1981.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ:

Επί Ανδρέα το χρέος αυξήθηκε 300%

Επί Γιωργάκη-Σημίτη αυξήθηκε 170%

Επί Καραμανλή αυξήθηκε 55%

Εσείς ποιος λέτε να φταίει λοιπόν για το σημερινό κατάντημα του «δεν υπάρχει σάλιο»

Ανώνυμος είπε...

7:11 αν πραγματικα τα πιστευεις οσα λες τοτε πραγματικα δεν θελω να σου χαλασω την εικονα.

Ανώνυμος είπε...

Οι Γιαννιώτες κάναν δωρεές, εμείς όμως είμαστε Αγρινιώτες και θα μας κάνετε εσείς δωρεές φοιτηταριά, για να κονομήσουμε εις βάρος των πατεράδων σας ,χεστήκαμε για την ποιότητα σπουδών σας, πηγαίνετε και στα Ρουσσαί'ι'κα για μάθημα να κονομήσουν τα αστικά λεωφορεία και οι ταξιτζήδες μας, κρίση έχουμε, άιντε βοηθάτε λίγο, μόνο να γκρινιάζετε ξέρετε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΝΔΙΑΘΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...ΦΟΙΤΗΤΗ, ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ...Κ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ -ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ...ΜΝ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ...ΙΣΑ ΙΣΑ Π ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ασε προβοκάτορας ο φοιτητής. Παιδάκι που τον κοροιδεύουν οι καθηγητές,δεύτερο στην Ελλάδα!!! λες και δεν είναι τα ΟΛΑ τα ελληνικά πενεπιστήμια της πλάκας και τα Τ.Ε.Ι διεθνές περίγελος και χάλι.ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ?ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ?ΓΙΑΥΤΟ Η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!!!!!ΦΙΛΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.


ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πιο σοβαρή συζήτηση δεν μπορείτε να κάνετε? Το επίπεδο του Παν/μιου Ιωαννίνων είναι πολύ χαμηλό, τα υπόλοιπα πανεπιστήμια γελάνε. Σε όλες τις διεθνείς αξιολογήσεις είναι ... πάτος, δεν υπάρχει καν στις λίστες, σε αντίθεση με τα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσ/νικης, ΕΜΠ , Κρήτης και Πάτρας που κάπου βρίσκονται μεταξύ 200 και 500 θέσεις στον κόσμο. Τα τμήματα του Αγρινίου είναι από τα χειρότερα στην Ελλάδα, με προσωπικό χαμηλού επιπέδου και ανύπαρκτη έρευνα. Χρησιμεύουν για να εκλέγονται καθηγητές όσοι αποοτυγχάνουν στα Γιάννενα, ώστε να τους ξεφορτώνονται. Η αυτονόμηση είναι προς το καλύτερο, αλλά μάλλον πάει για ενσωμάτωση με το ΤΕΙ σε μεγαλύτερο ΤΕΙ για όλη την Αιτωλοακαρνανία (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).

Ανώνυμος είπε...

6:24 εισαι τοσο ασχετος με το θεμα!το πανεπιστημιο ιωαννινων ειναι δευτερο στην ελλαδα μετα της κρητης απο πλευρας επιπεδου κ 3 απο πλευρας εγκαταστασεων!οσο για τα τμηματα του αγρινιου σε πληρωφωρω οτι ειναι οι καλυτεροι καθηγητες καθως οι μισοι ηρθαν απο εξωτερικο κ με καριερα εκει κ ειναι η διαδικασια επιλογης των μελων ΔΕΠ ηταν εντελως"καθαρη" καθως κανενας δεν ηθελε να ερθει στο αγρινιο!σε αντιθεση με αλλα πανεπιστημια που μπαινουν ολοι με κονε.καταλαβες παλιο τσοπανι που δεν ξερω τι λογο εχεις να συσφημιζεις τα τμηματα του αγρινιου καθως ολοι κατω απο τετοιες συνθηκες θα ειχαν κατωτατο επιπεδι!κ σε πληροφωρω οτι το τμημα ΔΠΦΠ ειναι 4 σε αξιολογηση στην ελλαδα κ το εχει πενεφτει κ ο πρυτανης ιωαννινων στην νετ αλλα κ οι αξιολογησεις στο σιτε της σχολης αλλα κ σε ολα τα επιστημονικα περιοδικα του κοσμου!κ εχουν γινει ερευνες απο καθηγητες που μεχρι τωρα τα αποτελεσματα ηταν αγνωστα παγκοσμιος!καταλαβες φιλε μου που δεν εχεις βγει απο το αγρινιο η εισαι μεσολογγιτης!κ τι βλακεια ειναι αυτο με την ενσωματωση στο τει(χαχαχα εισαι εντελως ηλιθιος)εδω παμε να γινουμε πολυτεχνιο κ εσυ θες να πουλασ σουφλακια!!!οπως κ να το κανεις μιζερος θα μεινεις μια ζωη!!!http://www.env.uoi.gr/files/res_eval_2009.pdf

Ανώνυμος είπε...

και εισαι και αχαριστος γιατι το συγκεκριμενο τμημα εχει κανει τοσες ερευνες για το αγρινιο.προς ασχετο αερολογο που κερει κ εμπ.

Ανώνυμος είπε...

Τοσα ξερετε τοσα λετε!Πηγαινετε να αρμεξετε καλυτερα καμμια αγελαδα γιατι προφανως μονο για αυτο αξιζετε.Λυσαξατε να παρετε το πανεπιστημιο αλλα οχι μονο δεν μπορειτε να το ενισχυσετε οικονομικα αλλα ουτε καν να το υπερασπιστειτε.Ναι λεφτα δεν ριχνετε καλα καλα για να φτιαξετε μια πλατεια της προκοπης στην βρωμοπωλη σας και θελετε πανεπιστημιουπολη με πρασινη ενεργεια(αναρωτιεμαι αν ξερετε καν τι ειναι)! ο φοιτητης ανοιξε μια σοβαρη συζητηση και εσεις ριξατε το επιπεδο...ε βεβαια αμορφωτοι ειστε ολοι σας!δεν περιμενει κανεις τιποτα παραπανω απο εσας.

Ανώνυμος είπε...

5:05 να σαι καλα φιλε!