Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας

Eπιστολή απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑB Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ενημερώνει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε θέματα που αφορούν το Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου αλλά και του Ε.Κ.Α.Β. Αιτ/νιας γενικότερα.
Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επίσημη συνάντηση στις 19/03/2010 του σωματείου με τη νέα Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. τον Πρόεδρο κ. Ροτζιώκο Ιωάννη αλλά και με τον Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Θάνο Μωραΐτη.
Τα αιτήματα που τέθηκαν ήταν:
1) Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νομού μας, λογω της μεγάλης έκτασής του. Ο νομός της Αιτ/νιας είναι ο μεγαλύτερος νομός σε έκταση στην Ελλάδα και οι διακομιδές ασθενών που εκτελούνται από το Ε.Κ.Α.Β. είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα τα ενεργά ασθενοφόρα να χάνονται για αρκετές ώρες μη μπορώντας να καλύψουν τις υπόλοιπες απαιτούμενες ανάγκες.
2) ένα επιπλέον καινούργιο ασθενοφόρο V.W. για τον τομέα του Αγρινίου, το οποίο θα μοιράζει τα πολλά χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα υπόλοιπα ασθ/ρα, το οποίο παράλληλα θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή, γρήγορη και ασφαλή διακομιδή των ασθενών πολιτών του νομού.
3) Λειτουργικότερη Στέγαση-Εγκαταστάσεις με τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Εν μέσω οικονομικής κρίσης για τον τομέα του Αγρινίου προτείναμε μελλοντικά, την παραχώρηση χώρου από το νοσοκομείο του Αγρινίου μετά την εγκατάστασή του στο νέο κτήριο.
4) Ανάγκη στελέχωσης και λειτουργίας του τομέα Ε.Κ.Α.Β Αμφιλοχίας, λογω της ιδιαιτερότητας του σημείου (κομβικό με μεγάλη κίνηση) και που ουσιαστικά το δυτικό τμήμα της περιοχή του νομού μένει ακάλυπτο από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Απο τα αιτήματα του συλλόγου ικανοποιήθηκε μέχρι στιγμής στο ακέραιο η παραλαβή στις 26/05/2010 από τον τομέα του Αγρινίου ενός επιπλέον καινούργιου ασθενοφόρο V.W. υπ΄αριθμόν ΚΗΗ-1062 .με επίσημη απόφαση του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κ. Ροτζιώκου, o oποίος δεσμεύτηκε και για υλοποίηση άλλων αιτημάτων, όπως παραλαβή ενός ακόμη ασθενοφόρου, ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό του ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία, παροχή λειτουργικότερου χώρου καθώς και λειτουργία του ΕΚΑΒ Αμφιλοχίας μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμα, η διοίκηση του ΕΚΑΒ μίλησε για άμεση ενίσχυση 10% του προσωπικού.
Επιπλέον , η επιστολή αναφέρεται για το θετικό κλίμα στη συνάντηση με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Θάνο Μωραίτη
Tην επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος του σωματείου Σιαφάκας Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας Τζίμας Γεώργιος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φρεσκα νεα

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟ, ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξαπέλυσε σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, αναφορικά με τα χρέη των νοσοκομείων.
"Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, τα νέα χρέη των νοσοκομείων έφτασαν τα 1,6 δισ. ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικα΄ο κ. Σαλμάς.
Και πρόσθεσε ότι οι κρατικές δαπάνες για φάρμακα αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ.
"Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση -εδώ και οκτώ μήνες- εξακολουθεί να εξαγγέλλει προθέσεις και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε καν μεταξύ τους", κατέληξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.



ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.


ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν κυριοι του ΓΝΝΑ και 3 τρεια ατομα στο Νομο με συμβαση εργου σε Κ.Υ.(οδηγοι ασθενοφορου με εντοπιοτητα) που τελειωνει σε λιγο καιρο.......Να μια λυση γρηγορη για 3 Υπηρεσιες.......αναεωστε τις συμβασεις ή παρτε τους Μονιμα αφου θα μεινουν στο Νομό!!!!!!!