Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση ΡΑΣ Εκπαιδευτικών για την απεργία την Τετάρτη 10/2


«ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ»

  • Μειώνουν τους μισθούς μας κατά 50-100 ευρώ το μήνα!
  • Μετατρέπουν το ασφαλιστικό σύστημα από κοινωνικό σε κεφαλαιοποιητικό!
  • Το Σχέδιο Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει, για το 2010, 7-8.000 χιλ. λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών και 3.000 λιγότερες μονίμων εκπαιδευτικών, δηλαδή περικοπή 50-70%!
  • Μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης επιχειρούν να μεταφέρουν τα σχολεία στους δήμους [αναλυτικό πρόγραμμα, διορισμούς, χρηματοδότηση]!

ΟΛΟΙ στον ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

κατά της οικονομικής ελίτ - χούντας

την Τετάρτη 10/02/2010

Συνάδελφοι, -σσες

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση μέσα στο «βαρύ χειμώνα» (με βασικό εργαλείο το Σύμφωνο Σταθερότητας) δηλ. συνεχές πάγωμα μισθών, μηδενικών αυξήσεων, περικοπή αναδρομικά από 1/1/2010 επιδομάτων, πολλαπλή φοροεπιδρομή, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, υπαγωγή στο «ΙΚΑ» με μείωση συντάξεων και διάλυση του αναδιανεμητικού συστήματος (των εισφορών μας), μηδενικούς διορισμούς και την υπαγωγή των σχολείων στην αυτοδιοίκηση κ.α. επιχειρούν μαζί με την ελίτ της Ε.Ε. να αναδιατάξουν βίαια το εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς με ληστρική αφαίρεση εισοδήματος και κοινωνικών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους και μεταφορά τους (λάφυρο) στο μεγάλο διεθνικό κεφάλαιο.

Θέλουν δηλαδή να πληρώσουν τα μικρομεσαία στρώματα και τα παιδιά μας την βαθιά κρίση τους και την νέα «πράσινη» ανάπτυξή τους με επίκεντρο λεηλασίας αυτή τη φορά τη γη και τους πόρους της νότιας Ευρώπης.

Τα δεδομένα φανερώνουν ότι τα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν ούτε πρόσκαιρα, ούτε απλά εισπρακτικά είναι, αλλά αποτελούν τον πυρήνα των σύγχρονων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ήταν προαποφασισμένα και αποτέλεσαν το εισιτήριο του νέου ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική εξουσία. Και οι θεατρινισμοί της κυβέρνησης ότι απλά πιέζεται, ότι είναι θύμα μόνο τοκογλύφων, είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα, λες και δεν συμμετέχει στο παιχνίδι των ελίτ η ίδια. Το δείχνει εξάλλου η μη αντίστασή της. Φαίνεται επίσης και από την συναίνεση του φιλελεύθερου και εθνικού μπλοκ με τους δήθεν «πατριωτικούς αναστεναγμούς»!

Συναδέφισσες, -οι

Τα μέτρα αυτά θα βαθαίνουν όσο οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν ή απλώς διαμαρτύρονται από τον καναπέ. Η δημοσιονομική τρομοκρατία αποτελεί το σύγχρονο εργαλείο του «εκδοροσφαγείου» όλου του πλέγματος της τρομοκρατικής ελίτ (ευρωπαϊκή υπερατλαντική). Οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την οικονομική χούντα οφείλουμε, χωρίς περιστροφές, δικαιολογίες ή υπεκφυγές να προτάξουμε σήμερα το αναγκαίο και να υπερβούμε και τις όποιες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες ή άλλες δυσκολίες.

Παρότι τα δίκαια αιτήματά μας πια έρχονται σε δεύτερη μοίρα, γιατί έρχεται πρώτη η βαθιά φορολόγηση των ρετιρέ πάσης φύσεως, των μεγάλων οικονομικών στρωμάτων, των τραπεζιτών και της οικονομικής ελίτ, οφείλουμε να επιμείνουμε για:

Αυξήσεις στους μισθούς (ενσωμάτωση όλων των γενικών επιδομάτων στους βασικούς) για να ζούμε και εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της ωρομισθίας, μείωση των μαθητών στις τάξεις, μόνιμοι διορισμοί.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων

Βαθιά φορολόγηση του κεφαλαίου και των τραπεζών

Ενιαία δημόσια σχολεία, όχι μεταφορά τους στον Καλλικράτη

Με όπλο την ενότητα και τους αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας,

απαντάμε στην τρομοκρατική τους επίθεση.

Όλοι στην απεργία, όλοι στην συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία Αγρινίου το πρωί της Τετάρτης 10/02/10

ΡΑΣ 8 Φεβρουαρίου / 2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθετε εκεί στη ΡΑΣ και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολεμάτε με λύσσα τα εθνικά κράτη, τη μόνη ασπίδα απέναντι στη λαίλαπα των πολυεθνικών!

Εκεί, να τα λουστείτε τα μέτρα μπας και βάλετε μυαλό!